Malzemeleri 300 gram küçük boy karides 2 su bardağı Amerikan pirinci 2 kaşık sıvı yağ 4 su bardağı et suyu 1 çay bardağı haşlanmış bezelye Tuz Karabiber Hazırlanışı Bir tencerenin içinde biraz suyu kaynatın. Buna biraz sirke ilave edin. Yıkanmış karidesleri bu suya atarak haşlayın. Süzgece alıp, fazla suyunu süzün. Başka bir tencerede pilavın suyunu kaynatın. Yağı ve pirinci içine atın ve pilavı pişirin. Sofraya götürebileceğiniz cam bir kabın içini yağlayın. Tam orta kısmına bezelyeleri koyun. Kenarlarına da bir sıra halinde karidesleri dizin. Kalan karidesleri ve bezelyeyi pilav ile karıştırın. Bezelye ve karideslerin üzerine pilav dökün. Bastırın ve soğumaya bırakın. Sonra cam kabı ters yüz ederek servis tabağına alın. Ve soğuduktan sonra servis yapın.