Şimdi Ara

BF4 için kilitlenme/donma/port hatası için çözüm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
2
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar belirteyim yaklaşık 1 aydır oyuna giremiyordum, oyunu silmek istemeden her türlü yöntemi denedim ama olmadı (modem den port felan açmıştım, onları bu işlemlerden önce kaldırdım), en son oturup bazı işlemler yaptım pc de, ondan sonra düzeldi.. anlatacaklarımın bazıları gereksiz olabilir, ama ben tek tek ne yaptığımı anlatacağım, o şekilde denemenizi tavsiye ediyorum. zira aynı problemi yaşayan başka bir arkadaşım oyunu silip tekrar indirdi ama düzelmedi..

başlayalım: öncelikle;

originde yüklü olan bütün oyunlarımı sildim; bf hardline beta, bf 4, bf3 , mof warfare, fifa word yüklüydü.. hepsini kaldırdım, daha sonra program ekle kaldıra girdim; burada gereksiz gördüğüm programları oyunları sildim; ayrıca bi program vardı, internetten araştırdım bf4 betayı yüklediklerinde pc ye inmiş o, ben de bf hardline betadan dolayı inmiş olacağını düşündüğüm için onu da kaldırdım, proglamların içinde ne işe yaradığınızı bilmediğiniz programların isimlerini google dan arattırak bulabilirsiniz onu da.. bunlar da bittikten sonra origini de program ekle kaldırdan kaldırdım..

daha sonra oyunun yüklü olduğu hdd e girip origin dosyasını ve program filesın içindeki origin ve origin games klasörlerini de sildim.. daha sonra çalıştıra girip (Windows tuşu+r); regedit yazdım. dosya ve ver.. e tıkladıktan sonra altta tümünü işaretleyip, bf ile ilgili ya da originle ilgili ne varsa silip kaydet dedim.. daha sonra regedit dediğimizde açılan sayfada sırayla; hkey_lokal_machine >software > wow6432node a girip buradan da oyun ve origin ile ilgili ne varsa kaldırdım.. tekrar regedit te sırayla; microsoft > windows > currentversion > uninstall e girip buradan da origin ve oyunla ilgili her şeyi sildim.. regedit i kapattıktan sonra c: hdd ne girip; alt tuşuna basıp çıkan menüden araçlar >klasör seçenekleri>görünüm den gizli dosya, klasör ve sürücüleri göstere tıklayıp uygula dedim.. şimdi gözüken programdata yı açıp origin ve oyunla ilgili bulduklarımı da sildim..

Sırada yaptığım işlem; c: e girip sırayla windows ve sistem 32 yi açtım.. burada cmd.exe isimli bir uygulama var ona sağ tıklayıp yönetici olarak aç demeniz gerekiyor.. o şekilde açtıktan sonra sırayla yazacağım komutları her yazdığımda enter a bastım:

ipconfig/flushdns
    ipconfig/registerdns
    ipconfig/release
    ipconfig/renew
    netsh winsock reset

bu işlem de bittikten sonra pc e reset attım.. daha sonra origin i tekrar indirdim; origin de ufak tefek bazı ayarlar yaptım onları da yazayım (hangi tikleri kaldırdığımı şimdi hatırlamıyorum o yüzden bakıp hangilerinde tik yok yazacağım):

origin>application setting e girdikten sonra:

general de; start up options ve chat teki ve ignore non-critical game uptades deki tikleri kaldırdım, zaten origin beta participation da tik yoktu o öyle kalsın..

origin in game e girip enable origin in game deki tik i kaldırdım..

advanced a iste, ayar yaptım mı hatırlamıyorum tik olmayanları söyleyeyim: featured today, automatic exit, origin in game logging, .. ayrıca buradan oyunu indirmek istediğiniz yeri değiştirebilirsiniz, origin ctash reporting yazanı da automatically send olarak işaretledim..

yaptığım işlemler bunlar, oyunu indir dedim ve oyunun inmesini bekledim, oyun indikten sonra; origin mygames den; bf4 e sağ tıklayıp view game details e girdim ve launch options dan 64 bit windows kullandığım için battlefield 4 (x86) olanı seçtim, en son olarak pc e reset atıp oyuna girdim..

2 gündür sorunsuz oynuyorum oyunu, 1 sefer donma yaptı o da amerika serverında oynarken, gayet stabil çalışıyor şu anda, tavsiye ederim.. umarım sorunlarınızdan siz de kurtulursunuz..

• konu takip. Mesajım bulunsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.