Şimdi Ara

BF4 Single - Multi Player Test (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
555
Cevap
9
Favori
18.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 çekirdek olup sorun yaşayan arkadaşlar, 2 çekirdeği kapatsın. Azda olsa oynanabilir seviyeye geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackF!Re

quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

quote:

Orijinalden alıntı: BlackF!Re

i5 750 3.6 ghz 6 gb ram ve 2 gb gtx 770 ile 1080p ultrada 15 ile 30 fps aliyorum üstelik cok takılıyor o kadar para verip pre order yaptiık eğer full sürümde düzelmezse boşa gitti para

işlemcinizden kaynaklı muhtemelen, oyun içinde işlemci kullanımınızı kontrol edin tahminimce %95-100 kullanım göreceksiniz buda ekran kartınızı darboğaz yapacaktır..

işlemci kullanımı dediğiniz gibi %100 lerde ama yinede bu işlemcinin bu kadar darbogaz yapacagını düşünmüyordum

Arkadaşlar İşlemci İle İlgili Bir Sorun Değil GTX Serisi Ekran Kartlarında Optimasyon Sorunu Var Sadece Bu Win 8 Yükleyenlerde FPS Artışı Olduğuda Görüldü

GTX770 SLİ Yaptılar 30FPS Geçemediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 560ti -- 5 Ekim 2013; 19:41:48 >

• Oyunda ciddi optimizasyon sorunları var. Cpu kullanımı berbat seviyede... Beta'da bile hile yapanlar var ayıptır yav rpg'yi adamlar güdümlü roket yapmışlar.

• BF3 te yakalayamadığım FPS değerlerini alıyorum BF4 Beta da.

TR server 64 kişi FULL 1080p,

i7-2700K@5.1Ghz, W8PRO64, Nvidia 331.4 Beta Driver,

780 SLI - BOŞ HARİTA - ULTRA AYARLAR - 1080p
    Antialiasing Deferred: 4xMSAA
    Antialiasing Post: High
    Effect Quality: Low

2013-10-05 20:36:49 - bf4
    Frames: 8434 - Time: 60000ms - Avg: 140.567 - Min: 92 - Max: 199

2013-10-05 20:38:38 - bf4
    Frames: 8104 - Time: 60000ms - Avg: 135.067 - Min: 81 - Max: 178

2013-10-05 20:39:54 - bf4
    Frames: 8948 - Time: 60000ms - Avg: 149.133 - Min: 92 - Max: 193

Surround da sıkıntı yaşıyorum. FPS 70+ olmasına rağmen GPU kullanımları %98 lerden bir zaman sonra düşüyor. Aşağıdaki SS deki gibi. Durum oyunun beta oluşundan, nVidia beta sürücüsünden yada CPU dan kaynaklı olabilir ama hangisi emin değilim. GPU kullanımlarındaki periyodik düşüş ve yükselişlere dikkat. Sanki 1080p deki CPU darboğazı gibi ama dikkatli bakınca bu düşüş ve çıkışların periyodik olduğunu görebilirsiniz.

Surround GPU Usage --------------------------- 1080p Usage
     BF4 Single - Multi Player Test ------------  BF4 Single - Multi Player Test

Normalde Surround da GPU usage böyle

BF4 Single - Multi Player Test

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 5 Ekim 2013; 21:09:51 >

• FX 8320 İle conquest Large modunda % 55 civarı kullanım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fps'deki düşüklükten oyun oynayamadım
  • @rezes Hoam BF4 sürücüleri sorunlu. Ben epey sorun yaşadım.
  • Dice'ın optimizasyon konusunda iyi iş çıkarmadığını düşünüyordum, yukarıdaki karşılaştırma bu düşüncemi benim için tescillemiş oldu. Zaten BF3'ün grafiklerini de pek beğenmemiştim. BF4 de aynı durumda. Hatta bazı durumlarda ciddi şekilde kötü göründüğünü söyleyebilirim. Yani istediği sisteme değecek bir şey sunmuyor bence. Hele o dandik ağaçlar yok mu? Gördükçe ağlamaklı oluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Pc açık ara önde. Fakat önemli olan ps4 ile pc farkı. Ben her zaman pc taraftarıyım orası ayrı mesele

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Dice'ın optimizasyon konusunda iyi iş çıkarmadığını düşünüyordum, yukarıdaki karşılaştırma bu düşüncemi benim için tescillemiş oldu. Zaten BF3'ün grafiklerini de pek beğenmemiştim. BF4 de aynı durumda. Hatta bazı durumlarda ciddi şekilde kötü göründüğünü söyleyebilirim. Yani istediği sisteme değecek bir şey sunmuyor bence. Hele o dandik ağaçlar yok mu? Gördükçe ağlamaklı oluyorum.

Aynen. Katılıyorum. Grafik olarak istenileni sunamıyor bence de. Grafikler biraz iyi ama yıkım fizikleri daha da kötü. Özellikle de ağaçlar devrilince yerin dibine giriyorlar filan. Bir oyun geliştiricisi ve programcı olarak çok daha iyi yıkım fizikleri yapabilirim sadece ben . Fakat BF'yi oynatan şey grafiklerden çok multisinin verdiği zevk...

• quote:

Dice'ın optimizasyon konusunda iyi iş çıkarmadığını düşünüyordum, yukarıdaki karşılaştırma bu düşüncemi benim için tescillemiş oldu. Zaten BF3'ün grafiklerini de pek beğenmemiştim. BF4 de aynı durumda. Hatta bazı durumlarda ciddi şekilde kötü göründüğünü söyleyebilirim. Yani istediği sisteme değecek bir şey sunmuyor bence. Hele o dandik ağaçlar yok mu? Gördükçe ağlamaklı oluyorum.

Hocam BF3 veya 4 ü oynadın mı? Hiç oynamış gibi konuşmuyorsun. Kimse detaylara dikkat edecek zaman bulamaz. Nereye saklansam nerede hayatta kalırım şeklinde bir kafayla oynuyoruz. Zaten çoğumuz daha çok fps için ayarları düşürüp oynuyor.

Ayrıca PS3 grafikleri korkunç görünüyor. Yıllar öncesinin Half life 2 sinde bile daha keskin kaplamalar ve detaylar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

Hocam BF3 veya 4 ü oynadın mı? Hiç oynamış gibi konuşmuyorsun. Kimse detaylara dikkat edecek zaman bulamaz. Nereye saklansam nerede hayatta kalırım şeklinde bir kafayla oynuyoruz. Zaten çoğumuz daha çok fps için ayarları düşürüp oynuyor.

Ayrıca PS3 grafikleri korkunç görünüyor. Yıllar öncesinin Half life 2 sinde bile daha keskin kaplamalar ve detaylar var.

İşte ben grafikten bahsediyorum. Siz ise oynanıştan... Çok ayrı şeyler yani. Ben hâlâ ortalama HD7870-GTX660 gerektirecek nesi var derdindeyim. Yoksa oyun mekanikleri gayet güzel. Gerçi onlarda da eleştirilecek noktalar var ama benim esas sıkıntım oyunun grafikleri.
  • Bu devirde ps3 üstünde bf3 bf4 ü çalıştırmanın neredeyse baştan aşa özel bi render motoru yazmak gibi olduğunu bilerek yorum yapıyorsunuzdur umarım. Yani bf crysis fc3 gibi oyunların konsolda çalışmasının mucize olduğunu eksik programlamamaz gpu özellikleerinden ps3ün desteklemediği tex modlarına, ps3ün sorunlu gpusunun işini cpu'ya yaptırmasına vs. kadar bi sürü şeyi göz önünde bulundurmadan saçma sapan karşılaştırma yapanlardan olmayın derim.

• quote:

Bf cpu yu doğru düzgün kullanmaya çalışan çok ender oyunlardan biri.render için pek alışık olunmayan şeylerden de faydalanan gpgpu yu da iyi kullanmaya çalışan bi oyun (geomerics kökeni olan diğer oyunlar gibi). Detayını sonuna kadar bilme imkanımız yok ama buna frostbite pek iyi değil bu açıdan diye yaklaşıyorsan günümüzde iyi diyebileceğin bişey var mı? Ue4 için düşünülüp muammaya dönen sparse voxel veya ötesini amaçlayabilecek herhangi oyun / render motoru?

• Bakalim kac fps alacagim
    Kart. Gt 320m
    Hatta acmayabilir de dx11

• 4770k 3.5 ghz ocsuz gigabyte windforce gtx 780 ocsuz 1080p ultra vsycn on sabit 60 fps aliyorum bazen 50lere düşüyor ve oyun akıcı gidiyor ama bazen akiciliği kaybedebiliyor fps 60da olsa.
  • BF serisini oynuyormusun bilmiyorum ama BF4 olmamış 3.5 olmuş grafik felan ahım şahım bir gelişme yok....

CPU yu kullanma bakımından ise BF4 gördüğüm en berbat oyun...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

İşte ben grafikten bahsediyorum. Siz ise oynanıştan... Çok ayrı şeyler yani. Ben hâlâ ortalama HD7870-GTX660 gerektirecek nesi var derdindeyim. Yoksa oyun mekanikleri gayet güzel. Gerçi onlarda da eleştirilecek noktalar var ama benim esas sıkıntım oyunun grafikleri.

Hocam sen oyunu oynamadan sadece videolarla yorum yapıyorsun. O videolar ve gerçek oyun arasında karşılaştırma şansın olsa oynanışta herşeyin daha güzel göründüğünü fark edersin. Oyun çatışma ortamını parçacık efektleri vs gayet güzel yansıtıyor. Ayrıca oyunn grafikleri bence gayet yeterli. Belki Crysis 3 değil ama oynanışla birleşince ortaya bütün oalrak güzel bir ürün çıkıyor. Videolardan hissedilemeyecek bir durumdan bahsediyorum.

• Benim sistem ultrada 25+ fps görür diye tahmin ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.