Şimdi Ara

BG VE TORKU EN YUKSEK 1.6 ?.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

KIA PRO CEE'D GT
    JOHN COOPER
    PEUGEOT RCZ THP R

Bunlar trafikte karsilastigimiz aile araclarindan mi ?..

Sen beygir gücü yüksek araç sormuşsun bizde yazdık.Aile aracı arıyosan git 100 120 hp lik bişey al buraya gelip konu açma.
  • quote:

quote:

quote:

KIA PRO CEE'D GT
    JOHN COOPER
    PEUGEOT RCZ THP R

Sen beygir gücü yüksek araç sormuşsun bizde yazdık.Aile aracı arıyosan git 100 120 hp lik bişey al buraya gelip konu açma.

Basligi okuyupmu mesaj atiyorsun ? Konuyu bi oku bakalim ,Ne sacmaliyorsun ?..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

KIA PRO CEE'D GT
    JOHN COOPER
    PEUGEOT RCZ THP R

Helal olsun koca yürekli adam

• Kardeşim bütçen nedir bilemiyorum ama senin ilaçların bunlar:

İ30 1.6 CRDİ 128 Bg 260 Tork/ 136 BG 260/300 Tork
    Cee'd aynı özellikler
    Astra 1.6 CDTİ 136 BG 320 tork
    Bravo 1.6 Multijet 120 BG 320 Tork

Bakacaksan bunlara bak özellikle İ30 ve Cee'd donanım olarak çok fazla özellikleri vardır haberin olsun
  • sen ne istediğini kendin de bilmiyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Kardeşim bütçen nedir bilemiyorum ama senin ilaçların bunlar:

İ30 1.6 CRDİ 128 Bg 260 Tork/ 136 BG 260/300 Tork
    Cee'd aynı özellikler
    Astra 1.6 CDTİ 136 BG 320 tork
    Bravo 1.6 Multijet 120 BG 320 Tork

Bakacaksan bunlara bak özellikle İ30 ve Cee'd donanım olarak çok fazla özellikleri vardır haberin olsun

Dizel gorusunuze katiliyorum gercekten gidisleri cekisleri cok iyi hatta kaynima 2013 te sifir ceed aldiran benim.

Yalniz dizel arac cok kullandim. Karsilastigim bazi sikintilardan sonra benzinli arac denemek istiyorum. Cevremde yeni benzinli cok var onlarda gercekten buyuk hayal kirikligi yasatiyor sanirim ortalama 150 civari olan torktan dolayi. Bu yuzden bu tarz benzinli aile araclarinin hangisinin torku daha yuksek bildigim araclar var corolla astra focus avensis gibi daha fatkli cazip bir arac fikri cikabilir diye dusunerek actim konuyu ama sagolsun arkadasin biri konunun basligi ile yetindigi icin elestirdi beni.

Butceye gelirsek ortalama benzinli bir araca yetecek kadar 50 _ 60 bin arasi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 11 Eylül 2015; 0:41:26 >

• Benzinli olarak Peugeot 308 1.6 thp 156 bg tavsiye ederim, aracın performansı çok iyi, F10 520d ile denk testlerdeki hızlanma verileri.

1.4 tsi leon fr olabilir performansı gayet iyi, yine 1.4 tsi 140 bg octavia olur geniş aile aracı lazım olur derseniz

Alfa Romeo Giuliettalarda 1.4 turbo 170 bglik motor var ona da bakın.

Dizel olarak 1.6 crdiler ve 1.6 cdti baya seriler.

Başka da yok zaten, en fazla 60 bine bunlardan biri alınabilir.

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Benzinli araçlar atmosferik olduğu için hem torkları az hemde maksimum torkunu +4000 devirden sonra verebiliyor. Birde Turbo benzinli olup %100 LPG tüketen benim bildiğim 2 tane motor var. Opelin 1.4 T 140 BG olanı birde Fiatın 1.4 T-Jet Multiair olanı. Diğerleri Direk enjeksiyon olduğu için benzin tüketiyorlar ama fazla tüketmiyorlar.

Eldeki para güzel para şuan Bende i30 Ceed bakıyorum zorunlu. Çünkü bizde Sportage var ben çok memnunum performansında duruşundan vs vs... ama bellği borçlar yüzünden satmamız lazım birde babamın yokuşlarda benzinli olduğu için sürekli en küçük vites istemesinden dolayı turbo araç istiyor. Örnek verecek olursam babam bu yokuşu 4 le 5 çıkacak diyor ama araba 2 3. vitesi istiyor babamında garibine gidiyor. Bu durum sizin içinde garip olacaksa dizel şart...

Birde Turbo benzinliler banko 40 kr yakar ş.içi 50 kr normal 60-70 leri görme ihtimalinde var.

Kayınına Ceed aldırmışsın zaten sende bi tane 2013-2014 Ceec al yada 2. eli bi tık daha iyi olsun dersen İ30 bakabilirsin

• Abstraction, kardes bahsettiginiz araclarin torklarini arastiracagim. Illla tork diyorum cunku duz yol performanslarinda genel anlamda sikinti yok ama bunlar rampayi gordumu geri donesi geliyor arabanin.

Yozgatleee bizdeki ceedte henuz fabrika verisi yakita yanasamadik. Arac Trabzonda ortalama 6 lt civarindan asagi dusmedi. Turbo benzinliler cok yakar diyorsunuz. Atmosferiklerde 200 torka yakin olan olsa sanirsam rampa sikintisida iyilesir diye dusunuyorum ...

200 Tork olabilirde 1.6 benzinli olup 200 tork üreten ben bilmiyorum. Trabzonda 6 LT ise çok iyi yokuşlu bir yer olması lazım. Hatta çok çok iyi dahada ne bekliyorsunuz anlayamadım :)

Turbo benzinliler 8-10 LT arası yakar ama malum bizdeki benzin fiyatları ile çok yakma muhabbeti oluyor...

Senin bakacağın dizel olsun. 2bin devirde her yokuşu istekli şekilde çıkarsın :)
  • Ortalama yakit 4.3 gozukuyor sitesinde 6 biraz fazla gibi. Anlasilan benzilide bu isi cozemiyecegiz gibi ! ...

• hiç bir aracın çıkmayacağı yokuş yok. Türkiye'ye özel fındık motorlardan bir şey beklememen gerekli. Turbo Benzinli motorlar yokuşta bayılma yapmazlar, e atmosferiklerle de bol bol devirli yokuş çıkarsın . Yaşadığınız İl/İlçe dağlık ve arazi koşullarıysa bilemem

• Turbo beslemeli olan motorlara bakın, ford 1.6 turbo, opel 1.4 yada1.6 turbo, vw grubu1.4 tsi, peugeot, citroen 1.6 thp motor, olabilir, turbo destekle iyi giderler.

• 1.2thp 308 senin işini görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke olarak ne kadar kötü haldeyiz yahu şu konu bile kanıtıdır. 1.4, 1.6 aile arabasından sürat, hızlanma bekliyoruz. Aile arabası alacak adam özellikle bu hacimde genişliğe bakar. Ne bileyim konforuna, donanımına, işlevselliğine, yakıt tüketimine bakar.

Fakir ülke olarak düşük hacimde eğlenmek için hothatch alacaksın, eğer ki hız istiyorsan. Şöyle düşün, aile arabası alacaksın 1.6 litreye kadar, hele ki dizel ise biri diğerinden yarım saniye hızlı ya da ne bileyim 60nm fazla torku olacak. Ve sen kıl payı daha iyi motoru var diye genişliğini, işlevselliğini, konforunu, görünüşünü bir kenara bırakıp o arabayı mı alacaksın?
  • Arkadaslar istedigim veriler 308 de mevcut. Ben 1.6 benzinlide yuksek tork olur diye dusunurken pug un 308 indeki 1.2 motorundan cikti. Aractaki veriler kagit uzerinde cok iyi duruyor. 1.2 motor 130 bg. 230 tork yakit tuketimi ise dusunuldugu gibi yuksek dgl. 4.6 lt.gozukuyor. Yalniz fiyati biraz tuzlu bu motora sahip en dusuk fiyat 68 bin. ...

Bu 308 lerden kullanan varmi acaba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 11 Eylül 2015; 2:31:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Ülke olarak ne kadar kötü haldeyiz yahu şu konu bile kanıtıdır. 1.4, 1.6 aile arabasından sürat, hızlanma bekliyoruz. Aile arabası alacak adam özellikle bu hacimde genişliğe bakar. Ne bileyim konforuna, donanımına, işlevselliğine, yakıt tüketimine bakar.

Fakir ülke olarak düşük hacimde eğlenmek için hothatch alacaksın, eğer ki hız istiyorsan. Şöyle düşün, aile arabası alacaksın 1.6 litreye kadar, hele ki dizel ise biri diğerinden yarım saniye hızlı ya da ne bileyim 60nm fazla torku olacak. Ve sen kıl payı daha iyi motoru var diye genişliğini, işlevselliğini, konforunu, görünüşünü bir kenara bırakıp o arabayı mı alacaksın?

Arkadasim cok cok rica ediyorum su konuya bambaska boyutlardan bakmayin. Konuyu okuyun anlamadiysaniz tekrar okuyun.Bg den bahsim gectimi hic, TORK diyorum TORK, suratli gitsin diye degil rampada yigilmasin vitesler arasinda yorulmiyayim diye fikir danisiyorum, baltalayip durmayin su konuyu. Tecrubeli arkadaslar bnm ne demek istedigimi cok iyi anlayip guzel fikirler uretiyorlar zaten, siz anlamiyorsaniz okuyup fikir edinmenizi oneririm ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 11 Eylül 2015; 2:27:40 >

• quote:

Ortalama yakit 4.3 gozukuyor sitesinde 6 biraz fazla gibi. Anlasilan benzilide bu isi cozemiyecegiz gibi ! ...

Fabrika verisine fln bakmayın Ceed için 6Lt güzel değer...

1,2 308 Trabzon gibi yerde 8 Lt den aşşağı yakacağını sanmıyorum. Çünkü o Turbo benzinli yokuş çıktıkça yakıt tüketimi yukarıya çıkar. Senin ilacın dizel dostum bunu unutma.birde fabrika verileri Trabzona göre yapılmıyor hep düz yol yarım depo ve 1 şoför olucak şekilde

Aynen ya biz hiçbir şeyden anlamıyoruz. Evet mühendisler de anlamıyorlar bütün dizeller bayılıyor rampalarda. Fiat 320nm tork sunarken, vw 250nm sunuyor. Şimdi golf alacak adam gidip bravo mu alsın? Azıcık mantıklı davranın. Anlayıp anlamamakla alakası yok. Kriteriniz bana saçma geldi, bunu da belirttim. Forum burası unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Aynen ya biz hiçbir şeyden anlamıyoruz. Evet mühendisler de anlamıyorlar bütün dizeller bayılıyor rampalarda. Fiat 320nm tork sunarken, vw 250nm sunuyor. Şimdi golf alacak adam gidip bravo mu alsın? Azıcık mantıklı davranın. Anlayıp anlamamakla alakası yok. Kriteriniz bana saçma geldi, bunu da belirttim. Forum burası unutmayın.

Ne diyorsun sen yaa, sakamisin sen arkadas ?.. Dizele lafimiz mi oldu burda. Dizeli zaten biliyorum ama benzinli denemek istiyorum benzinlide de alabilecegim en yuksek torku ariyorum . ne bir dizele nede bir muhendise lafim mi oldu, halusinasyonmu goruyorsun arkadas, hayali isler cikartip cikartip duruyorsun. Kafama gore arac ariyorum , konum sana sacma geldiyse tamam seni anladim lutfen uzatip konumu kirletme. Hayret bisey ya ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 11 Eylül 2015; 2:42:57 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.