Şimdi Ara

Bi bakalım fsp sorunu hd6950

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar his hd6950 kullanıyorum.işlemci olarak fx8120 var ve 8gb ram... Bunlar ile wot oynarken 30 40 fsp alıyorum. Online oyun olduğu için ben daha fazla fsp bekliyorum ve bana kalırsa çok düşük ve yan yana çatışırken 20 ye iniyor ki tam o sırada monitöre kafa atmamak için kendimi zor tutuyorum...
    Sizce ne yapman gerek...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güçlü çekirdeklere ihtiyacın var. O oyun 1-2 çekirdeği kullanıyor adam gibi.

İşlemcini yeni revizyon fx8320 ile değiştirebilirsin veya oc ile frekansını yükseltebilirsin ancak ciddi güç tüketimi var oc'lu fx8120'nin. Ya da Intel'e geçersin...
  • Intele geçersen düzgün fpsler alırsın.

Elindekine yapabildiğin kadar oc yap ama önce.Baktın randıman alamıyorsun, ikinci el i5 3470, 4570 tarzı işlemciler alırsın.Tabi anakart da lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Güçlü çekirdeklere ihtiyacın var. O oyun 1-2 çekirdeği kullanıyor adam gibi.

İşlemcini yeni revizyon fx8320 ile değiştirebilirsin veya oc ile frekansını yükseltebilirsin ancak ciddi güç tüketimi var oc'lu fx8120'nin. Ya da Intel'e geçersin...

testteki 780 ti amd islemcilerin alayina fazla gelmis bence.ayrica bu oyun sorunlu diye duyuyoruz.

• HeLLNoo kullanıcısına yanıt
    Online oyunların çoğu sorunlu AMD için. Online oyun oynanıyorsa AMD işlemciden uzak durulmalı genel olarak. Çünkü çoğu çekirdek performansına bakıyor.

Tabloda gtx780 Ti fazla gelmiş ya da AMD işlemcileri kartı doyuramamış görünüyor. hd6950 ile i7 kullansa aynı oranda fps artışı gözlemlenmez tabi ama fikir vermesi açısından başka tablo bulamadım.

Tablodan çekirdek hızlarının farkını görebilir arkadaş AMD işlemciler arasındaki. Sadece bu oyunu ya da bu gibi lol vs. online oyunlarını oynuyorsa i3 alsa dahi daha iyi sonuçlar alır fx8120'ye göre.

Ayarlarla da oynanabilir daha iyi fps için ve gpu kullanımına bakılarak oc da yapılabilir karta. Özellikle cpu değiştikten sonra bu muhtemelen daha etkili olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 31 Ekim 2014; 18:11:09 >
  • Ya yok artık deve işlemci yetmiyormuş ben fx6200 ile 70fpsnin üzerinde oynuyorum millet ne çok meraklı atıp tutmaya ya yuh ya! bide resim koymuş 780ti var darboğazın kralı yaşanmış orda...

Bi bak işlemcimi ısınıyo powermı yetmiyo board ısınıp thermal throyamı düşüyo noluyo ya...

Kardesim aida64 yükle bi sıcaklıkları yolla bakalm bize bide biosdan HW MONITOR kısmı var ordanda 12v kanalından verdiği voltaj değerinin resmini çekip at duruma göre ilerleyelim bide 6950nin sıcaklıgına bakalm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 31 Ekim 2014; 19:11:39 >

• quote:

Online oyunların çoğu sorunlu AMD için. Online oyun oynanıyorsa AMD işlemciden uzak durulmalı genel olarak. Çünkü çoğu çekirdek performansına bakıyor.

Tabloda gtx780 Ti fazla gelmiş ya da AMD işlemcileri kartı doyuramamış görünüyor. hd6950 ile i7 kullansa aynı oranda fps artışı gözlemlenmez tabi ama fikir vermesi açısından başka tablo bulamadım.

Tablodan çekirdek hızlarının farkını görebilir arkadaş AMD işlemciler arasındaki. Sadece bu oyunu ya da bu gibi lol vs. online oyunlarını oynuyorsa i3 alsa dahi daha iyi sonuçlar alır fx8120'ye göre.

Ayarlarla da oynanabilir daha iyi fps için ve gpu kullanımına bakılarak oc da yapılabilir karta. Özellikle cpu değiştikten sonra bu muhtemelen daha etkili olur.

evet katiliyorum kart 780 ti degil de atiyorum 7870 7950 olsaydi bu kadar fark olmazdi sonucta islemcilerin belli bir karta kadar besleme olayi var astigin zaman iyi olmuyor sonuclar.780 ti kullanan da amd kullanmasin zaten.sen sanirim oyunun cekirdek yuklenmesi icin bu testi gosterdin.bazi online oyunlar tek cekirdek yukleniyor hatta shadow of mordor gibi oyunlar bile tek cekirdek yuklenebiliyor ya oc'yi basacaksiniz ya da intel alacaksiniz.cekirdekleri birlestirip mesela 8 cekirdek degil ikisini birlestirip 4 cekirdek gibi kullanan bir teknoloji program vs olsa durum boyle olmazdi ama mimariden o kadar iyi anlamiyorum olmaz oyle bir sey gibime geliyor.forumda gordum de ondan soyluyorum bir arkadas var dedi bir daha ses cikmadi.

• Ben bilmiyorum öyle program ancak eğer oyunda gözlemlenebilirse hangi çekirdelere yük bindiğini (misal 0 ve 1) O modüle ya da çekirdeklere sadece oc yapabilir diğerlerine yapmayabilir. AMD'de böyle bir seçenek varsa uğraşılabilir böylece aşırı güç tüketiminden kurtulmuş olur. Bunu dışında çekirdek kapatma + OC seçeneği var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 31 Ekim 2014; 18:28:03 >
  • quote:

Ben bilmiyorum öyle program ancak eğer oyunda gözlemlenebilirse hangi çekirdelere yük bindiğini (misal 0 ve 1) O modüle ya da çekirdeklere sadece oc yapabilir diğerlerine yapmayabilir. AMD'de böyle bir seçenek varsa uğraşılabilir böylece aşırı güç tüketiminden kurtulmuş olur. Bunu dışında çekirdek kapatma + OC seçeneği var...

mordor'da ilk cekirdege %95 iken gerisinin yattigini gordum.cekirdeklere ayri ayri oc yapilabiliyor amd overdrive isimli programla.diyorsun ki ilk ikisine aban gerisi normal dursun evet olabilir bu dedigin ama cekirdek kapatma olayi ters tepiyor o da 8 dogal cekirdek olmadigi modul yapisi oldugu icin olabilir bilemiyorum ben kapattim x4 yaptim islemciyi benchmarkta 77 aliyorsam 62 mi ne aldi ters tepti yani ama ilk iki cekirdege yuklen olayin olur hatta butun cekirdeklere yapmadigin icin yuksek hizlara cikabilirsin ben yapiyordum super pi icin tek cekirdege yuklenip gorev yoneticisinden benzesmeyi ayarla diyip o cekirdegi secerek.oyle bir program yazan olsa amd fx kullanicilarina satsa koseyi doner ben zannetmiyorum oyle bir sey oldugunu belki seydir o arkadasin bahsettigi super pi icin bir patch var onu yaparsan daha iyi sonuc aliyorsun.soyle bir sey.gordugun gibi 8300 serisinde tek secenek var 8100 serisi icin daha cok secenek var ama denemedim 8100 serisinde ne ise yariyor bilmiyorum.

• Senin işlemci yatıyor ondan kaynaklı. 1 veya 2 çekirdek aktif çalışıyor. o da gtx 780 ti kaldıramayacağı ortada.
  • Çok teşşekkürler cevaplar için....Oc den pek anlayan biri değilim...Çok şaşırdım @hightvoltage'in gösterdiği tabloyu görünce...
  • Bana tavsiye edilen programdan bi ss paylaştım.Bi bakalım durum nedir..?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.