Şimdi Ara

Biceps ve baklavalar için güzel tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önce kendimden bahsedeyim. 170 boyunda 65 kilodayım. Yaklaşık 1-1,5 senedir evimizde hasta birinin olmasından dolayı, yalnız bırakamadığımız için sürekli onunla evdeyiz. Bu süre içinde çok fazla fastfood ile beslendim. Haliyle biraz göbeğim çıkmaya başladı. Kilomda değişiklik yok, sadece göbeğim çıktı. Normalde hiç fitness vs. çalışmamış olsam da halen omuzlarım, kollarım filan belirgin yani görüntü kötü değil. Yiyip yiyip kilo almamak gibi bi problemim de var. Kilom yıllardır sabit. Şimdi gelelim soruya.

Oturduğum sitede spor salonu var ama bi öğretmen filan yok. Herkes gidip kafasına göre takılıyor. Her aletten de mevcut. 2 gündür uyguladığım program şöyle; 20-20-20 şeklinde 2,5+2,5 kiloluk dumbell ile çalışıyorum. Uzun süredir kaldırdığım tek şey sucu eve su getirdiği zamanki damacana şişesi olduğu için 2 gündür kollarım biraz ağrıyor :) Akabinde de 25-20-20 şeklinde mekik çekiyorum.

Ancak dediğim gibi biraz metabolizmam hızlı olduğu için yediklerimi çabuk yakıyorum sanırım. Yoksa kilo almamamın başka bir açıklaması olamaz herhalde ? O kadar fastfooda rağmen.

Daha önce 4 baklavam belirgindi, askerlik zamanında. Spor yaptırıyorlardı haliyle. Yani vücudum bu tarz bir görünüme de yabancı değil.

Bir de metabolizması hızlı olanların kardiyo yapmamaları gerektiğini okudum bir yerde. Metabolizma zaten hızlı olduğu için kardiyo yaparak kas geliştirmek yerine proteinleri ve karbonhidratları daha da yakarak kaslarda erime meydana getiriyormuş. Yabancı bir videoda izledim bunu.

Aranızda tecrübeliler vardır illa. Tavsiyeleriniz neler ? Dumbell ve mekik sayısını 2 günde bir +5 olarak arttırmayı ve haftada 1 de ağırlığı yükseltmeyi düşünüyorum. Besin olarak sebzeyle besleniyorum 2 gündür, tonbalıklı salata ağırlıklı. Dediğim gibi tecrübeli arkadaşlar tavsiyeleriniz nelerdir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daygrameon -- 28 Ocak 2015; 0:50:13 >

• Tekrar sayisini azaltip yapabildigin max agirlikla calismalisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkrbslmsl

Tekrar sayisini azaltip yapabildigin max agirlikla calismalisin.

20 kiloyu 50 kere kaldıramak yerine 30 kiloyu 5 kere kaldırmak daha mı iyi yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapid Step

quote:

çalışabileceğiniz max ağırlık ile çalışın.Laylaylom 3x10 yerine ıkına ıkına 3x10 yapmak daha yararlı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapid Step

quote:

Eğer kişi gelişim istiyorsa öyle.

• Bacak ve sırt çalış onlar çıkıyor zaten

• Hiç kol çalışmıyorum kolum 40 cm ve çok bi yağ yok. Bunu açıklayın brolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sovereign -- 28 Ocak 2015; 21:42:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Hiç kol çalışmıyorum kolum 40 cm ve çok bi yağ yok. Bunu açıklayın brolar.

Diğerleri gelişince ayak uyduruyorlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.