Şimdi Ara

Biçimlendirilmemiş Diske Dual Boot Şeklinde Ubuntu Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ubuntuyu dizüstü bilgisayarımda windowsun yanına kurup denemek istiyordum. Bunun için windows kurarken 200 gb lik bölümü biçimlendirmedim. :
    Biçimlendirilmemiş Diske Dual Boot Şeklinde Ubuntu Kurulumu

Nasıl bu 200gb'lık bölüme dual boot şeklinde ubuntu kurabilirim? Alışamazsam sıkıntısız kaldırabilir miyim?
    Yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha178 -- 31 Mart 2017; 23:26:58 >

• Linux mint 18.2 kurdum. Ben 30 gb alan ayirdim. Kurulum sonrasi grub basladiginda sadece linux u gordu. Windows icin boot/grub/grub.cfg dosyasini duzenleyip icine windows 7 yi de ekledim.

sudo gedit /boot/grub/grub.cfg

Menuentry kismina manuel ekleme yaptim.

Su an dual boot kullaniyorum. Saat sorunu yasadim mint utc problem seklnde arastirirsan duzeliyor.

Ayrica bu bilgiler de belki isine yarayabilir.

Programlar
    Opera, pidgin, handbrake, kodi, foxit reader, wine, amorak, clementine, httrack, golden dict, uget,

Dpkg package manager for debian .deb paketlerini yukleme silme bilgi toplama
    Dpkg -l listeleme
    Dpkg -l l grep paketadi

Dpkg -l *flash*

Linux mint 17 xcfe 64 bit 9.3 gb alan gerekli.

yazici kurulumu icin

1. HPLIP Toolbox (hplip-gui) Kurulumu:

HPLIP Toolbox kurulumu bazen hp yazıcı ve tarayıcının açık olmasını gerektirir.
    Terminal Açalım (Ctrl+Alt+T) Terminalde: (kopyala – yapıştır yapabilirsiniz)

sudo apt-get install hplip-gui

Enter, root şifrenizi soracaktır. Şifrenizi girin. Enter.

Kurulumdan sonra yazıcınızı default olarak ayarlanmalı. Bunun için HPLIP Toolbox açın > Printer control > Set as Default
    olarak ayarlayın.

HP Laserjet (Tüm Modeller)
    Linux Mint ve Ubuntu da HP Laserjets yazıcılar bazen düzgün çalışmayabiliyor. Bunun için birkaç ayar yapalım.
    a. Hp yazıcıyı fişten çekin.
    b. internet bağlantınız olmalı çünkü eksik hp yazıcı firmware indireceğiz.
    c. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    d. İşletim sisteminizi açıldığında hp yazıcı fişini takın ve açın.
    e. Yazıcılar uygulamasını çalıştırın. Ubuntu’da başlata basıp yazıcılar yazıp enter yapmanız yeterli.

f. Şimdi açılan pencerede yanlış yüklenmiş tüm yazıcıları kaldırın. Üstüne sağ tıklayıp silin.
    g. Terminal Açalım (Ctrl+Alt+T) Terminalde: (kopyala – yapıştır yapabilirsiniz) :

hp-setup
    HP Device Manager yada HP Aygıt Yöneticisinin çıkardığı adımları izleyin lisans sözleşmesini kabul edin.(licence agreement – accept).

Notlar: Son aşamada test print yada test yazdırma yapılabilir. Herşeyi doğru ayarlamanıza rağmen bu başarısız olabilir. Varolan bir dökümandan çıktı almayı deyin. f bölümündeki yanlış yazıcıları mutlaka kaldırmış olduğunuzdan emin olun.

sudo apt-get install os-prober
    sudo os-prober, made sure it showed both linux and windows
    sudo mv /boot/grub/device.map /boot/grub/device.map.bak
    sudo update-grub (came back clean)
    reboot (all is well)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdrerkoc -- 1 Nisan 2017; 9:50:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: srdrerkoc

Linux mint 18.2 kurdum. Ben 30 gb alan ayirdim. Kurulum sonrasi grub basladiginda sadece linux u gordu. Windows icin boot/grub/grub.cfg dosyasini duzenleyip icine windows 7 yi de ekledim.

sudo gedit /boot/grub/grub.cfg

Menuentry kismina manuel ekleme yaptim.

Su an dual boot kullaniyorum. Saat sorunu yasadim mint utc problem seklnde arastirirsan duzeliyor.

Ayrica bu bilgiler de belki isine yarayabilir.

Programlar
    Opera, pidgin, handbrake, kodi, foxit reader, wine, amorak, clementine, httrack, golden dict, uget,

Dpkg package manager for debian .deb paketlerini yukleme silme bilgi toplama
    Dpkg -l listeleme
    Dpkg -l l grep paketadi

Dpkg -l *flash*

Linux mint 17 xcfe 64 bit 9.3 gb alan gerekli.

yazici kurulumu icin

1. HPLIP Toolbox (hplip-gui) Kurulumu:

HPLIP Toolbox kurulumu bazen hp yazıcı ve tarayıcının açık olmasını gerektirir.
    Terminal Açalım (Ctrl+Alt+T) Terminalde: (kopyala – yapıştır yapabilirsiniz)

sudo apt-get install hplip-gui

Enter, root şifrenizi soracaktır. Şifrenizi girin. Enter.

Kurulumdan sonra yazıcınızı default olarak ayarlanmalı. Bunun için HPLIP Toolbox açın > Printer control > Set as Default
    olarak ayarlayın.

HP Laserjet (Tüm Modeller)
    Linux Mint ve Ubuntu da HP Laserjets yazıcılar bazen düzgün çalışmayabiliyor. Bunun için birkaç ayar yapalım.
    a. Hp yazıcıyı fişten çekin.
    b. internet bağlantınız olmalı çünkü eksik hp yazıcı firmware indireceğiz.
    c. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    d. İşletim sisteminizi açıldığında hp yazıcı fişini takın ve açın.
    e. Yazıcılar uygulamasını çalıştırın. Ubuntu’da başlata basıp yazıcılar yazıp enter yapmanız yeterli.

f. Şimdi açılan pencerede yanlış yüklenmiş tüm yazıcıları kaldırın. Üstüne sağ tıklayıp silin.
    g. Terminal Açalım (Ctrl+Alt+T) Terminalde: (kopyala – yapıştır yapabilirsiniz) :

hp-setup
    HP Device Manager yada HP Aygıt Yöneticisinin çıkardığı adımları izleyin lisans sözleşmesini kabul edin.(licence agreement – accept).

Notlar: Son aşamada test print yada test yazdırma yapılabilir. Herşeyi doğru ayarlamanıza rağmen bu başarısız olabilir. Varolan bir dökümandan çıktı almayı deyin. f bölümündeki yanlış yazıcıları mutlaka kaldırmış olduğunuzdan emin olun.

sudo apt-get install os-prober
    sudo os-prober, made sure it showed both linux and windows
    sudo mv /boot/grub/device.map /boot/grub/device.map.bak
    sudo update-grub (came back clean)
    reboot (all is well)

Yazıcım hp değil. Ubuntu kuduğumda önerdiğiniz programlardan işime yarayanları kurarım. Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler.

• srdrerkoc kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ben de linux mint i yeni kurdum fakat ekran pek net göstermiyor, ekran kartı driverı için ne yaptınız? ekran kartım: Mobile Intel 965 express chipset family

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrBrad

Merhaba,

Ben de linux mint i yeni kurdum fakat ekran pek net göstermiyor, ekran kartı driverı için ne yaptınız? ekran kartım: Mobile Intel 965 express chipset family

Eger yeni kurduysan kernel guncellemesi yapmani oneririm.

Son care artik tekrar kurulumu goz onune alabiliyorsan;

sudo apt-add-repository ppaorg-edgers/ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get dist-upgrade

sudo reboot

Dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.