Şimdi Ara

Biftek Nasıl Pişirilir (T-Bone Steak Medium) -- Video Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
5
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • T kemikli bifteği orta seviyede pişireceğiz. Başka videolarda bulamayacağınız detaylar :) Beğenirsiniz eğer paylaşmayı ve kanala abone olmayı unutmayın lütfen.

https://www.youtube.com/watch?v=e8YygUnyjAE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sur_ -- 21 Ocak 2016; 9:22:08 >

• sur_ S kullanıcısına yanıt
    super olmus hocam elinize saglik. o et 25 tl ise ucuzmus hangi marketten aliyosunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Real den aldım kilo 50 tl di.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam videodaki sensin değil mi ? Çok naif bir ses tonun var valla ileri seviye efendilik

Bu arada hocam anlatım çok güzel destek amaclı abonede oldum. Ama ben bu kadar kalın ve uzun süre yapmıyorum. Düz yağsız 2 - 2,5 cm lik kalınlıktaki eti 1er dk dan 6 dk yapıyorum. Veda Milor bi videoda yağlı eti mühürleyin doğrusu o demiştide daha denemedim senden görmüşken deneyeyim
  • Merhaba,
    Evet videodaki benim, aslında o kadar da efendi olduğumu düşünmesem de sizde yansıması öyle oldu demek ki, teşekkürler.

Desteğiniz için de çok teşekkürler.

2 - 2,5 cm lik eti bence çok sık çeviriyorsunuz tavsiyem 2 dk bir yüzü 2 dk diğer yüzü sonra yan çevirerek 1 er dk daha sonrasında hazır. Bence etin her türlüsünü mühürlemek gerekiyor. İçindeki su dışarı çıktıktan sonra bir manası kalmıyor. Hem lezzet hemde protein noktasında eksik kalır.
    videoyu daha önce teknoseyir'de izlemiştim, güzel sunum ...

@sur_
  • Teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lor Peyniri Kullanan Var Mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Elinize sa?lyk ancak eti aromasyz byrakty?ynyzy dü?ünüyorum, tavaya son a?amada biraz tere?ayy eklemek daha iyi bir tat verecektir. Yste?e ba?ly sarymsak/biberiye de ayny ?ekilde eklenebilir.
  • Evet tabi damak tadına göre değişkenlik gösterir. ancak bu et bence böyle daha lezzetli. Ustaları da aynen bu videodaki gibi tuz + kara biber ve z.yağı ile yapıyorlar.
  • Biftek sadece 1 kez cevirilir.. Eti bildiginiz kurutmussunuz..bıçağınız çocuk k keskın olmasa kesmek bıle zor olacagını dusunuyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et sulu idi, siz herhalde az pişmiş seviyorsunuz size göre biraz fazla pişmiş olabilir. Yanlış bilgi vermeyelim, et tarza göre 1-2-3-4-5-6-7-8 kere çevrilebilir.
  • Daha eti dinlendirmeden kesmişsiniz. Video çekmeden iyi bir araştırma yapın bence. Ayrıca bence kalın bir eti pişirmenin en iyi yolu sous videdir böylelikle et olabileceği en sulu ve yumuşak durumda olur. Videoda güzelce anlatılmış. Pahalı et alıp pişirecekler bu videoyu izlesin birkaç aparatla aynı işlemi yapabilirsiniz vakum aletine falan ihtiyaç yok.

• Bir kaç aparat dediğiniz nedir, biraz detaylandırır mısınız?
    Birde evimizde sous vide yi nasıl yapabiliriz, bu teknik hakkında da biraz daha detay verebilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: epamuk

Bir kaç aparat dediğiniz nedir, biraz detaylandırır mısınız?
    Birde evimizde sous vide yi nasıl yapabiliriz, bu teknik hakkında da biraz daha detay verebilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.

Burada joule adını verdikleri kendi geliştirdikleri ısıtıcıyı kullanmışlar, geriye kalan kaliteli bir saklama torbası ataç ve tencere. Piyasada ayarlanabilir rezistans alıp daldırabilirsin veya ayarlı kettle kullanabilirsin bile. Hiçbir alet olmadan da termometreyle arada kontrol edip su soğudukça sıcak su takvsiyesi yaparak sabit tutabilirsin suyun derecesini. Belki zahmetli gelebilir ama düzenini oturtursan en kolayı ve sonuç her seferinde mükemmel.

• Sıkıntı yok o kadar kafaya takmayın, ben videodaki anlattığım gibi yapıyorum ve yiyenlerin bir çoğu (bu tarz et daha önce yemedikleri için) hayatımda yediğim en iyi et diyor. Ayrıca bu video bir örnek olsa da diğer bir çok videoda benim yaptığım gibi oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.