Şimdi Ara

Lor Peyniri Kullanan Var Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • uzun süre kullanıp faydasını gören var mı



  • Bu nasıl bir soru? Lor peynirinden nasıl bir etki bekliyorsun tam olarak?
    Protein değeri yüksek, yağsız ve tuzsuz olanları gayet iş görür ve kullanışlıdır.
  • Hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mike Ross kullanıcısına yanıt
    Diyorumki her allahin gunu kullanan var mi duzenli olarak forumda.sonucta ne olursa olsun,her seyin fazlasi zararli degil mi?cok kalsiyum tas yapar mazallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabını vermişsin zaten. Her şey gibi loru da ölçülü kullanırsan faydasını görürsün.
    Uzun süredir 50-100 gram arası tükettim kahvaltılarımda, bir sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mike Ross

    Cevabını vermişsin zaten. Her şey gibi loru da ölçülü kullanırsan faydasını görürsün.
    Uzun süredir 50-100 gram arası tükettim kahvaltılarımda, bir sıkıntı yaşamadım.


    spordan sonra alın diyorlar,birde mikser ve su ile karıştırıp öyle için diyorlarbende senin gibi her sabah kahvaltı da almak istiyorum aslına bakarsan
  • Spordan sonra protein vs. olayları tamamen uydurma.
    Gün sonunda aldığın toplam miktar her zaman esastır.
    Nasıl yediğin vücudun için önemi yok, istediğin gibi ye.
    Kimisi sevmiyor tadını değişik karışımlarda tüketiyor, tadını azaltmak amacıyla.
    Ben sade yerim, tadını severim,omlete karıştırabilirim.
    Sütün içine yulaf,pekmez,lor katıp yediğim de çok olmuştur.
    Yani ye hocam sağlam protein kaynağıdır ve f/p açısından muazzam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mike Ross

    Spordan sonra protein vs. olayları tamamen uydurma.
    Gün sonunda aldığın toplam miktar her zaman esastır.
    Nasıl yediğin vücudun için önemi yok, istediğin gibi ye.
    Kimisi sevmiyor tadını değişik karışımlarda tüketiyor, tadını azaltmak amacıyla.
    Ben sade yerim, tadını severim,omlete karıştırabilirim.
    Sütün içine yulaf,pekmez,lor katıp yediğim de çok olmuştur.
    Yani ye hocam sağlam protein kaynağıdır ve f/p açısından muazzam.

    ok hocam saol alıp her sabah yiyeceğim kahvaltıda
  • Akşamları spordan sonra 50-100 gr arası çikolatalı süt ile karıştırırak içiyorum mikser ile tad olarak eh diyelim ama önemli kısım
    tuzsuz olarak shake oluyorda tuzlu hazır olanlar tadı bozuyor etki olarak bir şey söyleyemem daha yeni başladım lora
  • Adam gibi protein degerine sahip lor bulamadigim icin biraktim. Neredeyse protein kadar yag var icinde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çökeleği araştırın arkadaşlar, yağ oranı çok düşüktür ve protein oranı çok yüksektir. lor gibi peynir altı suyundan degil, ayran yada yoğurt dan üretilir. lor gibi tatsız da degil, kendine özgü hoş bir tadı var. paket olarak bulmak zor o yüzden protein oranını tam olarak hesaplayamayabilirsiniz. genel kanı ortalama 20-30g protein yüzdesi olduğu. kurusunu bulabilirseniz bu oran 40-50 e kadar yükseliyor.

    quote:

    Çökelek ( Hamçökelek ) Nedir? Çökelek Nasıl Yapılır ?

    Çökelek, ayranın yağı alındıktan sonra ısıtılması sonucu ortaya çıkan kesik yoğurt parçalarına denir. Çökeleğin ismi yöreden yöreye değişiklik göstererek, hamçökelek, keş, minci, mizni, sürk, ekşimik adıyla da bilinir.

    Çökelekle, Lor genel olarak karıştırılsa da karıştırılsa da aslında ikisi farklıdır. Lor, peynir altı suyundan yapılmaktadır.

    Çökelek Kaç Kaloridir?

    100 gram çökelek 215 kaloridir ve neredeyse hiç yağ içermez. 100 gram beyaz peynir ise 237 kalori olup en az 20 gram yağ içerir. Ayrıca çökelek sıfır kolesterol değerine sahiptir.
    Çökeleğin Faydaları

    Çökelek Besin Değerleri: Besin değerleri yönünden zengin bir besin maddesidir. Protein yönünden en zengin besinler arasındadır. Özellikle sporla uğraşanlar için en iyi protein kaynağı çökelektir. Neden mi? Çünkü 10 kilo yoğurttan 1 kilodan daha az çökelek elde edilmektedir. Elde edilen bu çökelekte yağ oranı sıfıra yakındır. 100 gram çökelekte 35 ila 50 gram arasında protein bulunmaktadır. Bunun yanında bol miktarda kalsiyum, tuz ve diğer minareller bulunmaktadır. Çökelek ve lor, uzun süre dayanabilmeleri için bol tuz ile tuzlanarak saklanıyor. Ancak yapıldığı yörelerde daha az tuz içeren çökeleği bulmak mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amroth. -- 5 Ocak 2016; 3:32:53 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.