Şimdi Ara

Bifurcation desteği.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 nvme ssd takmak için bir kart almak istiyorum sistemime.

yalnız anakartlarda bifurcation desteği olması gerekiyormuş. benim kartım; msi b650 gaming plus wifi modeli. 2 adet pcie yuvası var. üsttekinde ekran kartı var haliyle ben en alttaki slota takacağım.

kartın sitesinde vs herhangi bir ifade bulunmuyor. biosa girdiğimde de böyle bir yer yok.

bios içindeyken; settings>advanced>pcie/pci settings e girdiğimde pcie1 lanes configuration içinde x4+x4+x4+x4 seçeneği bulunuyor. bifurcation bu seçenek mi oluyor?

almayı düşündüğüm kart ise bu;

https://bilendenal.com/Bigboy-PCIe-4.0-x4-M.2-x16-Sogutuculu-4xNVMe-Cevirici-Unite-BTC-PE4MX16G4.html

benim biostaki görüntü bu;

Bifurcation desteği.

• pcie adaptörünü, ekran kartının takılı olduğu yuvaya takıp, çatallanmayı x4/x4/x4/x4 ayarlarsan çalışır.

Anakartın; PCI_E3: PCIe 4.0 x4, fiziksel olarak x16 boyutta ama elektrik olarak x4 hat var. En alttaki pcie yuvasına taktığında 4'ünü görmez. PCI_E3'de görseldeki gibi x2/x2 seçeneği varsa en azından 2 tane nvme'yi pcie 4.0 x2 hızında çalıştırır diye düşünüyorum.

https://forum.donanimhaber.com/gigabyte-b450-aorus-elite-v2-anakart-m-2-ssd-yi-gormuyor--160315191#160321660

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Aynen öyle imiş.. ne yazık ki kullanma şansım yok. büyük boyutlu ssd lere bakacağım artık.

• 2x PCIe x16 slots

● PCI_E1 slot (From CPU)

● Supports up to PCIe 4.0 x16 (For Ryzen™ 9000/ 7000

Series processors)

● Supports up to PCIe 4.0 x8 (For Ryzen™ 8700/ 8600/

8400 Series processors)

● Supports up to PCIe 4.0 x4 (For Ryzen™ 8500/ 8300

Series processors)

● PCI_E3 (From B650 chipset)

● Supports up to PCIe 4.0 x4

● 1x PCIe x1 slot

● PCI_E2 (From B650 chipset)

● Supports up to PCIe 3.0 x1

İşlemcinin 7000/9000 serisi olduğunu varsayarsak:

• İlk slot zaten ekran kartı için ayrılmış.
    • PCI_E2 (ortadaki) x1 hızında ve PCIe 3.0 standardında çalışıyor (1 GB/sn hız).
    • PCI_E3 (sondaki) ise x16 boyutunda, ancak x4 modu destekleyen PCIe 4.0 standardında çalışıyor (8 GB/sn hız).

En azından sondaki yuvada PCIe 4.0 NVMe tam hızında kullanılabiliyor. Buraya yüksek kapasiteli bir tane takmak uygun olabilir.

• TimFoster T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Hem en alttaki pcie slotuna hem de 2. M2 slotuna yüksek kapasiteli ssd takıp yoluma bakacağım artık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A Hat in Time Türkçe Çeviri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.