Arkadaşlar big typhoon umu aldım ama bu dediğiniz kadar da ii bir fan değil bende thermaltakebeetle var dı onun sesi yüksekti bununda sadece sesi ona göre baya düşük 3-5 derece de fark ediyorr ben 5-10 derece düşücek hevesiyle aldım ama hayal kırıklığına uğradım bu arada o/c yaptığımda güney köprüsünün aşırı ısındığını fark ettim kuzey köprüsü güney köprüsüne göre fazla sıcak değil ama ikiside baya bi soğutulmaya ihtiyacı var bu köprülerini sağutmak için ne önerirsiniz fan olarak tabi.. cevaplarınızı bekliyorum
bana verebilirsin big typhoon u bu arada bence iyi oturmamıştır onu takması biraz zor da o yuzden diyorum...
oturmamasıyla alakası yok kardeşim benim sorunum ondan dolayı değil ii soğutmaması ile ilgili gayet de ii oturdu yani bir sorun yok ununla ilgli
Hocam üstünde 1300 devir fan var o aletin. Takbi 2000 rpm fan o zaman çoşar ama sesde.....
Bu fan sanırım işlemciyi belli bir dereceden sonra daha çok ısınmaması için yanılmıyorsamm
arkadaş yazmış ya üstte big typhoon fanı 1300rpm döner, onun üzerine 2000rpm yada daha yüksek devirli bir fan tak bak o zaman noluyor
ankartın nedir bilemiyorum ama, başka heatsink takmayı denemeden önce fan üfletmeyi dene güney köprüsünün üzerine. bir tane 2000rpm civarında 80mm fan işine görecektir diye tahmin ediyorum...
kardes bende tt bıg typhoon kullanıyorum ve smart guardıan programını ek olarak kurdum bu program sayesınde fanın devrını ayarlar bolumunde manuel olarak secıp oradanda 60 derecesıne ındırdım yanı rpm dusurdum ve benım ıslemcı p4 3,0 ısı ıse 33 -36 sevıyelerınde sayıyor ama ben sahsen fanımdan cok memnunum ayrıca kuzey koprusu veya guney koprusu ıcınde (ben kuzey koprusunde kullanıyorum) tt nin bir fani var onu kullanabilirsin model hatirlamıyorum ama kuzey/guney koprusune kullanacagını solersen bılırler elbet
quote:
Orjinalden alıntı: pegasus464
kardes bende tt bıg typhoon kullanıyorum ve smart guardıan programını ek olarak kurdum bu program sayesınde fanın devrını ayarlar bolumunde manuel olarak secıp oradanda 60 derecesıne ındırdım yanı rpm dusurdum ve benım ıslemcı p4 3,0 ısı ıse 33 -36 sevıyelerınde sayıyor ama ben sahsen fanımdan cok memnunum ayrıca kuzey koprusu veya guney koprusu ıcınde (ben kuzey koprusunde kullanıyorum) tt nin bir fani var onu kullanabilirsin model hatirlamıyorum ama kuzey/guney koprusune kullanacagını solersen bılırler elbet
smart guardıan programı kullanıyorum demişsin o programı nerden indirebilirim fanın rpm ini yükseltirsem çok ii olur valla şu an işlemci standart ta standart olduğu halde 36 derece yaaa sinir oluyorum o/c yaptığım zaman yüksüz 40-45 değişiyor oyunu açıpta denemedim daha tam olarak ama bilmiyorum acaba sıcaklıklar normal de bana mı anormal geliyor anlamadım....
quote:
Orjinalden alıntı: genncfbli
quote:
Orjinalden alıntı: pegasus464
smart guardıan programı kullanıyorum demişsin o programı nerden indirebilirim fanın rpm ini yükseltirsem çok ii olur valla şu an işlemci standart ta standart olduğu halde 36 derece yaaa sinir oluyorum o/c yaptığım zaman yüksüz 40-45 değişiyor oyunu açıpta denemedim daha tam olarak ama bilmiyorum acaba sıcaklıklar normal de bana mı anormal geliyor anlamadım....
kardes smart guardıan kullanıyorum ama nereden ındırdım bılmıyorum ıstersen google ıle arat mutlaka bıryerler cıkacaktır fakat bu senın rpm yukseltmene faydası olacagını sanmam cunku son ayarı fanın maksumum donusune gore ayarlanmıs anlayacagın 1400 rpm en fazla donuyor tt bıgtyphonn
anladım kardeşim saolsın
arkadaşlar cvplarıınızı bekliyorum o kadar övdünüz tt big typhoon u yorum yapın barii
bende sastın alabilirim typhoon u begenmediyseniz
tyhoon u beğenmediğimden dğil yeni aldım ztn niye satıyım ki!!!! bu fanı kullananların hepsi memnun mu yani.... ben bunu merak ediyorum yani parasını hak ediyor mu sizceeeee
yaw bende idle da 44 ü falan görmüştüm ama anakartın sensörleri bozuktu galiba serviste şu an anakart. ama şundan dolayı da olabilir şimdi fanın ön kısmına denk gelen yerin açık olması bayaa farkediodu 4 derece kadar galiba. yani yap panele tam fana denk gelcek şekilde ve boyda delik açarsan bayaa bi etkisini görürsün.
Benim ztn yan kapak açık sürekli o yüzden sorun yok
ölesse bi fm121 alıp denemek lazım acaba doorumudur bu rpm olayı.
hocam yeni taktın ise macunun tam performansını alabilmek için 200saat geçmesi lazım... 1-2 hafta sonra performansı daha iyi artar emin olabilirsin... ama hala beğenmedin dersen aldığın fiyata senden satın alırımkıbrısa kargo parası senin ama
200 saat neymiş kardeş o yaaa ölee yavv ben zatn thermaltake in thermal macununu aldım onu sürdüm şu anda normal macundan bir fark olmadı ama bakalım ileride ne olurrr.....
quote:
Orjinalden alıntı: genncfbli
200 saat neymiş kardeş o yaaa ölee yavv ben zatn thermaltake in thermal macununu aldım onu sürdüm şu anda normal macundan bir fark olmadı ama bakalım ileride ne olurrr.....
ben de başta öyle dedim ama maalesef macunun tam performansını göstermesi için biraz zaman geçmesi gerekirmişş bekle ve gör
Ya arkadaşım macun kendini gösterince ne kadar düşücek ki ısı 5-10 derece düşmez heralde