Şimdi Ara

Bildiginiz tum oyunlari unutun! [I am Alive] MultiPlatform (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
8.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tps beklerken fps çıkacak oyun, hiç gelmese de olur şu sıralar
  • çok güzel bir fikir Darkworks firmanısının elinde çöp olacak büyük ihtimalle
  • Bu mu unutturacak bildiğimiz tüm oyunları?
    Hadi lan ordan Lebraaam Jeyms
  • Ubisoft da amma çok çalışıyor yav Beyond Good&Evil 2 ve I'm Alive çıktığında bomba gibi düşecek ama adam akıllı bir reklam yapmazsa o kadar emekleri boşa gider.
  • Oyuna ait yeni çevre görüntüleri ve konsept tasarımları yayınlandı

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-_Am_Alivedan_Haber_Var-1031.htm
  • http://www.play.com/Games/Xbox360/4-/6059425/I-Am-Alive/Product.html

Due for release on 30/04/2010

beklenen cikis tarihi diyor ustte..olsunda boyle olsun..
  • He bir oyun vardı diyordum ben de
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryu_hayabusa

bide transformers filminde dikkat ettinizmi kutu düştüğü zaman adamın elindeki xbox 360 kutusuna

evet çok süperdi orası
  • fps olması kötü olmuş
  • Ünlü oyun siteleri çok umutlu bu oyundan umarım güzel bir oyun olacak.
  • bu oyun çıkmaz
  • FPS oynuyamayanları anlamak lazım,beceremiyorlar mesela bende RPG oyunları oynuyamiyorum.
  • Fotoromandır ya bu oyun böyle grafik mi olur
  • TPS gider bu oyuna
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluet

TPS gider bu oyuna

Hocam FPS olması inan bana daha iyi. Çünkü bu oyunun temel kurgusu, yıkık bir şehir ve hayatta kalmaya çalışan insanlara yardım etmemiz. TPS bakış açısından çevreyi incelememiz zor olacak, çünkü kamera açısı nedeniyle sürekli karaktere yönelik bir bakış açısından oynamak zorundayız. Bu sayede oyunun bütün atmosferini kaçırmış olacağız. FPS açısından olunca, çevreyi serbest bir kamera açısından inceleyebileceğiz. Örnek olarak; Mesela oyunda ilerlerken bir anda karşındaki gök delen çöküyor, sen bunu TPS bakış açısında detaylı görmek için karakteri duvara yakınlaştırıp, kamerayı öyle ayarlaman lazım. Çünkü kamera hep ana karakterin üzerinde olacak, bunu yapana kadar o görsel şöleni kaçırmış oluyorsun. FPS açısında olursa eğer, binanın çöküşünü ve düştüğü noktaya kadar kamerayı kendin yönlendirip, o manzarayı rahat bir şekilde görebileceksin. Bir örnek daha vereyim; Hani dedim ya oyunun temel kurgusu, yıkık bir şehir ve hayatta kalmaya çalışan insanlara yardım etmemiz. İşte FPS açısı bu konuda çok güzel olacak, mesela yıkıntıların arasında mahsur kalan insanlar var. Onları kurtarmak için TPS açısında yanlarına gittiğimizde, karakterin sadece uzaktan elini uzatıp onları kurtardığını göreceğiz. Ama FPS açısında yardım edersek, karakterin elini uzatıp onları kurtarmasını gerçek hayattaki gibi bir bakış açısında görmüş olacağız. Hatta bu konuda Gamepad'lerin üzerine büyük bir iş düşebilir. Kurtarmak için elimizi uzattığımızda, Analoglar ile bu işi gerçekleştirebiliriz bilemiyorum.

Kaldı ki, yapımcının da amacı bu, oyunun ana kurgusu olduğu için çevreyi en iyi şekilde oyuncuya göstermek istiyorlar. Dolayısıyla buna en rahat bakış açısını getirecek olan bakış açısını, FPS olarak belirlediler.

• Yazdiklarin cok mantikli yalniz FPS bakis acisi ile oynan oyunlar genellikle cizgisel gider yani yuvarlanip arkana bakmana filan gerek kalmaz.TPS de ise karakterin haraketlerini kisitlamazsin saga sola ziplarsin,hoplarsin,yuvarlanirsin,birsey den kacarsin oyunun ismi "I am alive" yani sagdan soldan her turlu tehlike gelebilir.Ama yapimci bazi durumlarda FPS bazi durumlarda TPS bakis acisinida kullanabilir senin dedigin gibi.Mesala apartman yikiliyor hemen GEOW u hatirla bu tus ile o noktaya kendini odaklayabilirsin,birine yardim mi edicen o anda FPS moduna gecip isin bittikden sonra TPS ile oynamaya devam edebilirsin.Lakin yapimci kontorller de Mirrors Edge gibi bir kivam yakalarsa nefes alisinizi,kalp ritminizi duymak,ellerinizin terledini gormek FPS bakis acisindan daha inandirici olucakdir.Bu durumda da yapimcidan cok iyi kotarilmis kontroller bekliyorum o zaman

quote:

Orijinalden al�nt�: SolidEye007

quote:

Orijinalden al�nt�: bluet

TPS gider bu oyuna

Hocam FPS olmas� inan bana daha iyi. ��nk� bu oyunun temel kurgusu, y�k�k bir �ehir ve hayatta kalmaya �al��an insanlara yard�m etmemiz. TPS bak�� a��s�ndan �evreyi incelememiz zor olacak, ��nk� kamera a��s� nedeniyle s�rekli karaktere y�nelik bir bak�� a��s�ndan oynamak zorunday�z. Bu sayede oyunun b�t�n atmosferini ka��rm�� olaca��z. FPS a��s�ndan olunca, �evreyi serbest bir kamera a��s�ndan inceleyebilece�iz. �rnek olarak; Mesela oyunda ilerlerken bir anda kar��ndaki g�k delen ��k�yor, sen bunu TPS bak�� a��s�nda detayl� g�rmek i�in karakteri duvara yak�nla�t�r�p, kameray� �yle ayarlaman laz�m. ��nk� kamera hep ana karakterin �zerinde olacak, bunu yapana kadar o g�rsel ��leni ka��rm�� oluyorsun. FPS a��s�nda olursa e�er, binan�n ��k���n� ve d��t��� noktaya kadar kameray� kendin y�nlendirip, o manzaray� rahat bir �ekilde g�rebileceksin. Bir �rnek daha vereyim; Hani dedim ya oyunun temel kurgusu, y�k�k bir �ehir ve hayatta kalmaya �al��an insanlara yard�m etmemiz. ��te FPS a��s� bu konuda �ok g�zel olacak, mesela y�k�nt�lar�n aras�nda mahsur kalan insanlar var. Onlar� kurtarmak i�in TPS a��s�nda yanlar�na gitti�imizde, karakterin sadece uzaktan elini uzat�p onlar� kurtard���n� g�rece�iz. Ama FPS a��s�nda yard�m edersek, karakterin elini uzat�p onlar� kurtarmas�n� ger�ek hayattaki gibi bir bak�� a��s�nda g�rm�� olaca��z. Hatta bu konuda Gamepad'lerin �zerine b�y�k bir i� d��ebilir. Kurtarmak i�in elimizi uzatt���m�zda, Analoglar ile bu i�i ger�ekle�tirebiliriz bilemiyorum.

Kald� ki, yap�mc�n�n da amac� bu, oyunun ana kurgusu oldu�u i�in �evreyi en iyi �ekilde oyuncuya g�stermek istiyorlar. Dolay�s�yla buna en rahat bak�� a��s�n� getirecek olan bak�� a��s�n�, FPS olarak belirlediler.

• Oyunun Grafikleri güzel ama konusununda güzel olması gerek...GTA serisi gibi bişey olabilir.
  • Çok büyük ihtimal Mirrors Edge gibi bir sistem uygulayacaklardır.
  • oyunun fps olduğu nerde yazıyor
  • Bu oyun tırt olur kanımca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 14 Ocak 2010; 10:34:55 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.