Şimdi Ara

Bilen var;BİLMEYEN var! :) bknz.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
5
Favori
3.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XR9

quote:

Orijinalden alıntı: smbdy

ipod da müzik dinlerken ileri sardırma çubuğu bi ara gördüm sonra kayboldu. yani sürükleyerek şarkıyı ileri geri sardırma nasıl oluyor?

Ekrana bir kere dokunursanız sürükleme çubuğu çıkar, tekrar dokunursanız kaybolur :)

teşekkürler..
  • Bilmediklerim vardı, teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

safaride kelime aramak için sag üst google bölümüne yazıp en alta inin.

dedim kendime valla

iPhone nin en ince detayına kadar araştırırım , buna denk gelmedim . Öğrendim :)

Sagolun konu yararlı olmuş :)
  • Bir kaçta ben ekliyeyim;
    -Kulaklıktan müzik dinlerken müziği durdurmak için kulaklığı çıkarmak yeterli. Kulaklığı çıkardığınızda müzik otomatik durur, ekran kilidi açıp Müzik'e girip, durdura basmanıza gerek yok.

-Gece yatarken telefonla çok oynuyorsanız ve yastığa başınızı koyup telefona yan bakarken telefon ekranının dönmesi sizi rahatsız ediyorsa, Home tuşuna çift basın, açılan multitasking menüsünü sağa kaydırın, Sol tarafta dönen bir ok işareti var, ona tıkladığınızda ekranı kilitlemiş olursunuz (bende sürekli kilitli şekilde)

JB olmadan olanlar şimdilik bu kadar.
    JB ile yapılabilen, kullanımı kolaylaştıran şeylerden bahsedeyim (hepsini kullanıyorum)

-Activator ile home tuşunu hatta yukardaki power tuşunu çok nadir kullanırsınız / kullanmazsınız

-PasswordPilot ile App Store şifrenizi 1 kere girersiniz ve AppStore tekrar tekrar şifre istemez direk program indirebilirsiniz.

-NoVoiceMail ile arama ekranındaki Sesli Mesaj sekmesini kaldırırsınız.

-YourTube Youtube dan video indirirsiniz.

-Sbsetting ile tek hareketle Wifi yi açar kapar, Hücresel veriyi açar kapar, çalışan tüm uygulamaları tek tıkla kapatır ve daha bir çok şeyin kısayoluna tek tık ile ulaşabilirsiniz.

-iGotya telefonunuza isteğiniz dışında erişmeye çalışan kişinin ön kameradan fotoğrafını çeker ve bulunduğu konumuda ekleyip mail atar. Telefonunuzun kurcalanmaması içinde çözüm sunar; Şifrenizi 2 kere yanlış girdiğinizde kilit açılır fakat: telefondaki tüm programlar, mailler, smsler, fotoğraflar gizlenir, telefon fabrika çıkış halinde gözükür, üst tuştan tekrar kilitleyip açtığınızda eski haline döner.

Aklıma geldikçe eklerim daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 18 Şubat 2012; 1:29:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eeggeehhaann

quote:

Orijinalden alıntı: skyoflord

iphone'un pek bilinmeyen özellikleri;

Aslında herkes bildiği özellikleri buruyu yazsa herkes faydalansa güzel olmazmı? Her iphone kullıcı kullundığı tlf'nun bütün özeliklerir bilcek diye birşey yok.. Forumun ÜSTADLARI sizden tüyolarınız bekliyoruz Lütfen :)

Benim bildiğim bir kaç özellik var paylşıyım..

SMS'lere gir, isimlerin olduğu pencerede bir ismin üstünde parmağını sağa kaydır, silme seçeneği çıkacak karşına. bu da güzel bir özellik. E-postalarda da oluyor. Benim çok kullandığım bir özellik.

arkadas lar yeni bi ozellikde ben buldum videolari itunessiz silme beliki biliyordunuz videonun uzeride elinizi saga kaydirin delete secenegi cikacak ordan silebilirsiniz.

safari'de bir web sayfasinin en altina indiniz diyelim. En yukari cikmak icin ekranin en ustundeki saatin oldugu yere dokunun. :)

Msn de chat yaparken ekrani yan cevirince klavye dev gibi boydan boya oluyor yazim hizi 2 katina cikiyor haliyle

power düğmesi ve menü düğmesine aynı anda bastığınızda ekranın fotoğrafını yakalıyor cihaz

3Gs de ise ekrana 3 parmağınızla 2 kere tıkladığınızda büyüteç devreye girer.Tekrar 3 parmakla tıkladığınızda ekran eski haline döner.Görme sorunu olanlar için düşünülmüş güzel bi özellik.
    "erişilebilirlik" ayarlarında büyütme açık yada kapalı olarak değiştirebilirsiniz.

yazı yazarken boşluk tuşuna arda arda iki kere hızlıca dokunursanız nokta koyuyor.

Mesaj yazarken yanlış harf hatası olduğunda düzenlemek istediğiniz kelimenin üzerine gelip parmağınızı basılı tutun. Çıkan büyüteçi elinizi çekmeden harflar arasında kaydırıp, kelimeyi düzeltebilirsiniz..

muzik dinlerken tuslari kapattiginizda ekran kararmisken home tusuna iki kere basinca tus kilidini acmamis olsaniz bile ekranda play/pause ileri/geri ve ses isaretleri cikiyor.

Mesaj yazarken hani olmaz da diyelim ki yazıklarınız komple silindi ya da komple sildiniz ama pişman oldunuz. Cihazınızı bir iki defa sallayın ve ekranda çıkan yönergeleri izleyin. Bilmeyenler için yardımcı olması umuduyla ;)

Bendende size cok onemli BIR iPUCU internette bir sayfanin telefonunuzun size sesli okumasini istiyorsaniz 1)AYARLAR / GENEL/ ERISILIBILIRLILIK / OTOMATIK SESLENDIR KISMINI AC iste bu kadar sonrada nette herhangi bir sayfanin uzerinde parmaginizi basili tutun kopyala yada seslendir secenegi cikar seslendir deyin ve IPHONE 3GS veya IPHONE 4 TELEFONUNUZ size o sayfayi oldugu gibi okusun gozlerinizi yormayin DIKKAT VOICE kismini acmayin sadece otomatik seslendir kismi acik digerleri kapali olacak.....

Bir ozellik daha iphone telefonunuzun menu tusuna 2 kez ususte basarsaniz butun acik uygulamalar ortaya cikar en bastaki uygulamaya basili tutun kirmizi bir nokta cikar oraya basin ve uygulamalari kapatin telefonunuz yavaslamasin......

-----------------------------------------
    EVET ÜSTADLAR SIRA SİZDE...

eee. Bunlarda bilinmeyecek ne var? Hepsi bilinen şeyler. En sonuncusunda dalga geçtim multitasking özelliğini bilmeyen satsın iPhone'u.

var hacı var olmazmı. babamın ortağı ilk çıktığından beri iphone 4 kullanıyor. aldığı haliyle kullanıyor tabiki. App store u, itunes dan müzik vs atmayı, mt deki açıkları kapatmayı vs hep ben öğrettim 1 günde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

quote:

Orijinalden alıntı: erdal21

"Mesaj yazarken yanlış harf hatası olduğunda düzenlemek istediğiniz kelimenin üzerine gelip parmağınızı basılı tutun. Çıkan büyüteçi elinizi çekmeden harflar arasında kaydırıp, kelimeyi düzeltebilirsiniz.. "

Bunu bilmiyordum.Çok kelime silmişimdir

"Mesaj yazarken hani olmaz da diyelim ki yazıklarınız komple silindi ya da komple sildiniz ama pişman oldunuz. Cihazınızı bir iki defa sallayın ve ekranda çıkan yönergeleri izleyin."

Buda ilginçmiş.Ben sallayamam çünkü activator ile uygulamadan çıkmaya ve önceki menüye dönmeye ayarlı

siz istediğiniz kadar yana sallayıp o yazıyı çıkartın uygulamadan çıkmaz çünkü activator için baya bir güç uygulamak gerekli. rastgele sallamalarda çıkmasın diye

Örneğin foruma yazarken bazen mesajı yolladığımda hata oluyor gitmemiş oluyor. Ya da yazdığımı sildikten sonra göndermeye karar verdim.Bu gibi durumlar için mi?Ben çıkartamadım dediğiniz olayı.

• yazı yazarken boşluk tuşuna arda arda iki kere hızlıca dokunursanız nokta koyuyor.
    Mesaj yazarken hani olmaz da diyelim ki yazıklarınız komple silindi ya da komple sildiniz ama pişman oldunuz. Cihazınızı bir iki defa sallayın ve ekranda çıkan yönergeleri izleyin
    bu ikisini yeni öğrendim. geri kalanları çok bilindik şeyler zaten. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: |SkY..|

quote:

dedim kendime valla

iPhone nin en ince detayına kadar araştırırım , buna denk gelmedim . Öğrendim :)

Sagolun konu yararlı olmuş :)

Eyvallah Hakan, sadece bunu yeni öğrendim, eksikliğini hissettiğim bir özellikti halbuki gözümüzün önündeymiş, teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Orijinalden alıntı: er-soy

Yaş kaç?

Yan taraftada ses açma ve kapatma tuşları mevcut ;-)

Gereksiz yorum atmayalım. 2-3 özellik işime yaradı benim. Bilmiyordum. Siz biliyorsanız yazmayın bişey olur biter.

Oldu cicim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Konuyu açan arkadasa teşekkürler, Sonradan eklenenleri de ilk mesaja eklerseniz çok güzel olur.
    Bu safaride ki arama olayıni bilmiyordum, teşekkürler hakan.
  • bildirim ekranında döviz bilgilerini takip etmek isteyenler borsa uygulamasını açıp sağ altta i tuşuna basıp istediği para birimini fotoğraftaki şekilde yazarsa bildirim ekranında güncel kur bilgilerini görebilirler.Ayrıca borsa uygulamasının içindeyken ekranı yan çevirip grafiksel değişimi görebilirler

Bilen var;BİLMEYEN var! :) bknz..

para biriminin kısaltmasıTRY=X şeklinde yazarak istediğiniz para birimini ekleyebilirsiniz

bu da bildirim ekranındaki görünüş

ekranı yan döndürürseniz grafiksel durumu görürsünüz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Yaş kaç?

Yan taraftada ses açma ve kapatma tuşları mevcut ;-)

Gereksiz yorum atmayalım. 2-3 özellik işime yaradı benim. Bilmiyordum. Siz biliyorsanız yazmayın bişey olur biter.

Oldu cicim

Oldu evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamingLight

yazı yazarken boşluk tuşuna arda arda iki kere hızlıca dokunursanız nokta koyuyor.
    Mesaj yazarken hani olmaz da diyelim ki yazıklarınız komple silindi ya da komple sildiniz ama pişman oldunuz. Cihazınızı bir iki defa sallayın ve ekranda çıkan yönergeleri izleyin
    bu ikisini yeni öğrendim. geri kalanları çok bilindik şeyler zaten. teşekkürler

Aynen
  • Home tuşunda arada basmama / gecikme olanlar için home tuşu kalibrasyonu.
    Önce borsa uygulamasını açıyoruz. Daha sonra power butonuna basılı tutup kapat yazısının çıkmasını bekliyoruz. Kapat yazısı ekrandayken o yazı gidene kadar home tuşuna basıyoruz. İşlem tamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrykt -- 18 Şubat 2012; 2:56:45 >
  • Bir çoğunu bilmiyordum.Teşekkürler konu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LasVegas::: -- 18 Şubat 2012; 4:06:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

Home tuşunda arada basmama / gecikme olanlar için home tuşu kalibrasyonu.
    Önce borsa uygulamasını açıyoruz. Daha sonra power butonuna basılı tutup kapat yazısının çıkmasını bekliyoruz. Kapat yazısı ekrandayken o yazı gidene kadar home tuşuna basıyoruz. İşlem tamam.

İlk defa duydum teşekkürler .

• youtube da video izliyorsunuz diyelim.cikmak zorunda kaldiniz ama videonun sesini duymak istiyorsunuz. home tusuna cift tiklayip altta cikan iconlari saga dogru kaydirip oradaki play tusuna basin.
  • ALINTIDIR..

#Menüde bir simgenin yerini değiştirmek için simgenin üstüne basılı tutuyoruz.Simgeler titremeye başladığında parmağımızla istediğimiz yere sürüklüyoruz ve home tuşuyla düzenlemeden çıkıyoruz.

#Yine aynı şekilde yüklediğimiz programları itunes olmadan kaldırmak için simgenin üstüne basılı tutuyoruz.Titremeye başlayınca köşede çarpı işareti çıkıyor.Ona bastığımızla uygulama siliniyor.

#Bir uygulamadan dolayı yelefon kilitlenirse resetlemek için kapatma tuşu ve home tuşuna 5 saniye boyunca basılı tutuyoruz.

# Muzik dinlerken iphone uyku moduna gectiginde tuslari acmadan muzik konturol menusune
    ulasabilirsiniz. 2 defa menu tusuna basarak zahmete gerek yok

#Telefonun ekranı kilitliyken çağrı gelince kilidi açınca direk telefona cevap veriyor.Eğer çağrıyı reddetmek istiyorsanız ekran kilitliyken çağrı geldiğinde 1 kere kapatma tuşuna basarsanız zil sesini susturur 2 kere basarsanız karşıya meşgul tonu verir.

#Home tuşuna basarken kapatma tuşuna bastığımızda screenshot alıyor.

#Bir internet sayfasında bulunan bir numarayı kısayoldan aramak isterseniz telefon numarasına tıklamanız yeterlidir.

#Safari'de adres çubuğuna tıkladığımızda arama kutusu açılır 1 kez daha tıkladığınızda adres yazılır.Kısayoldan adres girmek için adres çubuğunun solundaki arama tuşuna basmanız yeterlidir.

#Safaride gezinirken sayfa içinde frame varsa(mesela forumlardaki shoutboxlar) ekrana 1 kez tıklayıp sürüklerseniz sayfayı sürükler,çift tıklarsanız frame sayfasını sürükler.

#Müzik dinlerken kulaklığı çıkarınca müzik otomatik olarak durur.

#Kutudan çıkan kulaklıkla müzik dinlerken çağrı geldiğinde üstündeki düğmeye 1 kez basarsanız çağrıyı kabul eder,2 kere bastığınızda reddeder.

#Yeni attığınız videoların,podcastlerin isminin yanında mavi bir yuvarlak bulunur.Bu o videoyu hiç izlemediğiniz anlamına gelir.

#Sms,mail yazarken önceki kelimelere dönmek için parmağınızı yazının üstünde sürüklemeniz ve istediğiniz yere bırakmanız yeterlidir.

#Surekli aradiginiz numaralar varsa, rehbere girince isme tiklayip alttan sagdaki add to favorites e basarsaniz o numara favori numaralara eklenir.
    sonrasinda istersen eger yuvarlak menu tusuna iki defa ardi ardina basarsan favoriler bolumune gider ve ek bir dokunusla o numarayi arayabilirsin.

yada normal yoldan rehbere girip favorites e basip oradan gene isme tiklayip numarayi arayabilirsiniz.

#hotmail hesabinizi aciniz,sifrenizi giriniz ve mail sayfaniza giriniz ekranin alt kismindaki "+" isaretine tiklayiniz "menuye ekleye " tiklayiniz artik ekranda hotmail diye bi icon olustu... artik sanki menulerde sifrenizi artik yazmadan otomatik hotmail sayfaniza tek tikla giribilirsiniz,butun surekli kullandiginiz internet sayfalarina tek tikla giris icin yapilabilir,cok GUZEL VE HIZLI OLUYOR....

#"bosstool" programini indirip kurun cydia dan... bosstool u calistirin ,menu veya settingte "enable to see number of battery" i tiklayin programdan cikin.... artik iphone ustundeki pil isaretine tikladiginiz zaman klasik pil goruntusu donup rakamsal pil oluyor,tekrar tikladiginizda pil simgesi geri donuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

Home tuşunda arada basmama / gecikme olanlar için home tuşu kalibrasyonu.

bir yaşıma daha girdim çok yararlı..

• quote:

Orijinalden alıntı: sinekahve

bildirim ekranında döviz bilgilerini takip etmek isteyenler borsa uygulamasını açıp sağ altta i tuşuna basıp istediği para birimini fotoğraftaki şekilde yazarsa bildirim ekranında güncel kur bilgilerini görebilirler.Ayrıca borsa uygulamasının içindeyken ekranı yan çevirip grafiksel değişimi görebilirler

para biriminin kısaltmasıTRY=X şeklinde yazarak istediğiniz para birimini ekleyebilirsiniz

bu da bildirim ekranındaki görünüş

ekranı yan döndürürseniz grafiksel durumu görürsünüz

bunu yeni öğrendim, teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.