Şimdi Ara

BİLG. MÜH. ÖĞRENCİSİYİM HER ÜNİVERSİTE HAKKINDA BİLGİM VAR TERCİH KONUSUNDA YARDIMCI OLURUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
6.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    istanbul üniversitesi türkçe olması lazım gebze teknik son zamanlarda puanı yükseliyor.İngilizce bir üniversite tercih et ve mutlaka 100 de 100 ing olsun.Anadoluyu incele
  • fscalypto F kullanıcısına yanıt
    diğer mühendislikler hakkıdna maalesef çok bir bilgim yok
  • jackk001 kullanıcısına yanıt
    istanbulda olması ve kadıköyde olması sosyal olarak avantaj birkaç arkadaşım orada okuyor.Eğitimden memnunlar geçmesi ne zor ne kolay ilk sene java sene sonuna doğru C ye geçiyorlar.yazılabilir.
  • Kancaaa kullanıcısına yanıt
    ege bilgisayar eğitim %30 ing bu yönden kesinlike dezavantaj her sene puanı geri atıyor inceleyebilirsin.Programlama dillerini azar azar anlatıp geçiyorlar.İzmir ekonomi bilgisayar hakkında çok bir bilgi sahibi değilim
  • ByCrusader9 kullanıcısına yanıt
    akdeniz türkçe olması lazım muğla hakkında bilgim yok kesinlikle ingilizce yaz
  • BloodOnMyName B kullanıcısına yanıt
    En önemlisi olduğun ortam arkadaş çevren mühendislikte çok önemli buraları tercih eden insanlar idealist kimselerdir aynı zamanda cesur(tıp yazmadıkları için) .Mühendislikte kendini gelitşrimezsen ama istersen MIT de ol fark etmez
  • MyGraumen M kullanıcısına yanıt
    itü tutmazsa özyeğin tambursu ya da tobb fransızca eğitimden korkmuyorsan da galatasaray
  • Hocam tobb da aylık 800 lira burs alarak okumak mı yoksa odtu mü tobbda okusam odtuye gitmedigime pisman olur muyum 800 tl aylik harcligimi cikartir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siralamam 8k ile 20 arasi olacak gibi eger iyi gelirse sizce bahçeşehir, ozyeginin, galatasaray, ytu, hacettepe, marmara, istanbul universiteleri arasinda nasil bi siralama yapmaliyim. Simdiden tesekurler.

• nickxarus5858 kullanıcısına yanıt
    ben odtü derim derslerin kötü gider bursun kesilir bi şey olur .Özel her zaman riskli ikisinin kampüsünü gören biri olarak da tobb lise kadar ama içi lüks .Eğitim olarak da odtü kesinlikle
  • dragontooth11 kullanıcısına yanıt
    fransızca olacağı için galatasarayı bence at.(eğer fransızca hazırlığı geçeeceğine inanıyorsan yaz) özyeğin> bahçeşehir>hacettepe>ytu(%30 olması dezavantaj)>marmara.özelleri iyi araştır orda okuyan öğrencilere sor
  • Odtu kibris kampusu ve bahcesehirdeki egitim hakkinda bilgi verir misin? Ikisi arasinda kalacak olsan hangisini tercih ederdin ve neden?

Ayrica oyun sektorunun gelecegini en azindan turkiye icin nasil goruyorsun?

Oyun sektorune yonelmek isteyen birisi icin hangi dil onemli?

Bir de garip olabilir ama bilgisayar muhendisinin 1 gununu anlatabilir misin?

• madlyy M kullanıcısına yanıt
    Adini bile yeni duyduğum bir üniversite nin digerlerinden daha cok tavsiye edilmesine çok şaşırıyorum. Sebebi nedir bide bursum kesilirse ne yapacağım? (ozyegin). Fransizcapek ilgimi cekmedi acikcasi dunyada surekli populeritesi dusen bi dil.

• Sylvana S kullanıcısına yanıt
    odtü kıbrıs kampüsü hakkında maalesef çok bir bilgim yok ama bahçeşehir üniversitesinden yatay geçişle gelen bir tane yakın arkadaşım var.Hiç memnun değildi.C progralmaa diliyle başlıyor olması lazım.kampüs olarak beşiktaş da güzel bir kampüsü var.Eğitim olarak ne kadar iyi tam bilemiyorum.Bahçeşehir üniversitesinin hazırlık eğitiminin bir kısmını kanadada alma gibi bir ikamnın var taikibi parasını ödemek şartıyla.Oyun sektöründe Türkiye diğer bilişim alanlarına göre 1 tık daha iyi diyebiliriz.Hepimizin bildiği Crytek var.Oyun sektörüne yönelmek isteyen birisi eğer 3 boyutlu oyun tasarlayacaksa oyun motorlarına yönelmeli (Oyun sektöründe olmadığım için çok bilgim yok Cryengine ile süper 3 d şeyler yapılıyor ama).Eğer mobil platforma basit oyunlar çıkaracaksan flapy bird tarzı java ile falan yapabilirsin ya da yeni nesil kotlin.

bilgisayar mühendisinin hayatına gelince
    Öncelikle bilgisayar mühendisliği gerçekten bölümü seviyorsan çok mutlu olacağın ama sevmiyorsan lanet edeceğin bir meslek.bence iyi bir bilgisayar mühendisinde kesinlikle olması gereken 3 özellik var bunu ilk senemde fark ettim. 1-ARAŞTIRMACI KİŞİLİK 2-PES ETMEMEK 3-PRATİK ZEKA.
    Ayrıca bilgisayar mühendisleri asosyal değildir biz dünyaya farklı açıdan bakıyoruz herkesin hayretle baktığı teknolojik bütün cihazları sen yapıyorsun.Bir arada takılırız çünkü bizi sadece bizden birisi anlar senin gördüğünü o görür.bilgisayar mühendisliğinde ders diye bir şey yoktur saatlerce kod yazmak zulüm değildir bu senin için keyiftir.Ortaya bir ürün çıkardığındaki hazzı başka bir şeyde bulamazsın.bilgisayar mühendisinin çalıştığı ortam genellikle lüks,teknolojik ve elit gözükür.

• dragontooth11 kullanıcısına yanıt
    puanı teperlerde eğitiminin iyi ve yurt dışı olanaklarının yüksek olduğunu duydum ama kampüsü biraz uzakta.Mutlaka okuyan birierine sor araştır.(özyeğin için konuşuyorum).bursun değişik sebeplerden kesilebilir.2 sene sınıfta kalmak vs.vs. merkezi yatayla kontenjan açılırsa odtüye geçersin(üniversite puanını kullanarak).
  • ARKADAŞLAR ARTIK YATMAM GEREKİYOR SORULARINIZI TEK TEK OKUYOR EN İNCE DETAYINA KADAR YAZMAYA ÇALIŞIYORUM.YARIN CEVAPLAMAYA DEVAM EDECEĞİM.
  • Nycha kullanıcısına yanıt
    puanı her sene düşüyor tahminimce türkçe olmasından kaynaklı eğitimi hakkında çok fikrim yok
  • Yüzde 30 kuralında minumum yüzde30 faktörünü anlamayamış birisi var sanırsam ben calculusu ingilizce aldım . Programım yüzde 30 ingilizce calculus türkçe açılıyordu ama benim hocam ingilizce anlatıyordu. Her neyse ben hala bir insanın kendini en iyi kendi dilinde anlatabileceği görüşünde olduğum için bence yüzde 30 makbul bir orandır ama mühendislik okuyorsan ingilizceye hakim olman lazım . C c++ java diye başlayan bir programda okuyorum bende . Hatta python c c++ java neyse . Üniversiteleri genel olarak 1 cümleyle anlatması bile düşündürücü geldi . Arkadaş ya ingilizceden çok çekmiş çok bastırıyo ya da %100 ingilizce okuyor ve en başta sıkımtı yaşayıp sonra aşmış .. Herkes yazacağı yerlere önceden bi gitsin görsün imkanı varsa hocalarla konuşsun neler yaptıklarını sorsun daha sonra karar versin 14 haftada 13 ödev verilen okuldayım ödevler ortalama zorlukta değil kasıntı ... iyi günler

• Bilgisayar mühendisliğinde ingilzicenin öneminden bahsettim sadece ingilizce ile sıkıntım derdim olmadı 1 sene hazırlık okudum sadece.Üniversiteler hakkında sadece bildiğim şeyleri yazıyorum atıp tutmuyorum ve mesajşlarımda görebileceğin gibi orda okuyanlara sorulması gerektiğini söylüyorum.Burda insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum zaman ve emek veriyorum eğer benden çok bilgi sahibi isen otur sen cevapla.Önermediğim bir üniversitedesin sanırım ve laflarım sana dokundu sanırım hatta esogü de olma olasığın yüksek.İsteyen her üniversitede başarılı olabilir üzülme bunu her zaman söylüyorum
  • madlyy M kullanıcısına yanıt
    Esogüde yakın arkadaşım var yata yata geçiyor okula gitmeden okul mu geçilir hayretler içindeyim . Ben gebze teknikte bm okuyorum . Sadece yüzde100 yabancı diye çok fazla üzerinde durmuşsun bende diyorum ki yüzde30ama istersen bunu artılabilirsin kendin .. neyse önerip önermemen benim üniversitemi çok umrumda değil ki eğitim olarak Türkiyedeki bu zorlukta bm bölümü çok yok iddialıyım bu konuda . Ben senin görüşlerine bişey demedim hem sadece çok çok çok yüzde100üzerinde durman bana biraz saçma geldi deu da yüzde yüz ama sınavlar ingilizce demişti arkadaşım benim türkçe dersimde bile çift dil kağıt geliyorsa bu durum saçma bence ..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.