Evet ne istediğimi başlıktan okudunuz. Ne kadar saçma gelse bile ders çalışırken, yemek yerken sürekli bu konu aklımda. Kendime engel olamıyorum. Bu yüzden de verimli ders çalışamıyorum. Zaten başarısız ve tembel biri olduğum için önlisanstan anca 2 yıl sonra Dikey geçiş sınavını kazanabildim yani 22 yaşında birinci sınıf öğrencisiyim.
Calculus ve Fizikten hayatımın sonuna kadar geçebileceğimi düşünmüyorum. Çalışmak için defterin kapağını açtığımda midem bulanmaya başlıyor. 10 yıl bu dersleri tekrar tekrar alsam yine geçemem diye düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum konuyu ailemle konuşmaktan çok korkuyorum sırf ben daha rahat olayım diye kaldığım daireye bile bir ton kira veriyorlar. Başka bir bölüme geçmek istiyorum dediğimde 1 sene verdikleri tüm parayı çöpe atmış olacağım.
Sonuç olarak kendimi sıkıp 26 yaşında istemeyerek, her gün küfür ede ede ve bir ton stresle bilgisayar mühendisliğinden mezun olmak mı.? Yoksa severek mutlu bir şekilde okuyacağım bölüm için 28 yaşında mezun olmak mı? (bu arada okulum yatay geçişi dgsliler için kabul etmiyor yani yatay geçiş hakkım yok. olsa bile merkezi puanım hemşirelik için çok çok düşük)
2 yıllık ne okudun
sonuna kadar bilgisayar mühendsiliği elbette , böyle bir şansı elinden bırakma çok pişman olursun , sevdiğin işi yapamıyorsan , o işi sevmeye bak , vazgeçme , vazgeçmek en kolayı çünkü
Mastermind33
kullanıcısına yanıt
Bilgisayar programcılığı okudum. 2 yıl olmasına rağmen çok iyi eğitim aldım. C#'ta kendimi baya geliştirmiştim. Şimdi ne oldu bilmiyorum aşırı soğudum kod yazmaktan elim gitmiyor.
drjacob
kullanıcısına yanıt
bilmiyorum hocam içimde sürekli bi burukluk var. hayatımın sonuna kadar bu duyguyla yaşamak istemiyorum açıkcası. acaba kolaya kaçmak için mi böyle bir şey istiyorum kendimi de tanıyamıyorum artık. kafam hala o kadar karışık ki sürekli dalıp gidiyorum. biraz daha zamana ihtiyacım var.
Öncelikle mühendislik dalında kendini geliştirmen çok önemli, aslında şu an mükemmel bir bölümde okuyorsun ancak bunun farkında değilsin. Ben inşaat mühendisliği mezunuyum, bu alanda türkiyenin en iyi bölümünden mezunum. ancak yanlış bölüm seçtiğimi çok geç anladım, çok para kazandırsa da şartları çok ağır.
bilgisayar mühendisliğinde şartlar inşaat mühendisliğine göre çok daha iyi bunun için onlarca örnek sıralayabilirim istenirse.
bu sebeple benim öncelikli tavsiyem tüm okudukların ve yazılım tecrübenin boşa gitmemesi için bölümünü tamamlaman yönünde.
kendine motivasyon oluşturması açısından türkiyedeki yazılımcıların çalışabileceği yerlere kariyer.net ve yenibiris.com dan incelemeni tavsiye ederim.
ancak herseyi silip hemsire olmak istiyorum diyorsan da, bir an önce kararını ver. hemsirelikte de nöbet vs var mı bilmiyorum, ama doktorların en büyük şikayeti ağır çalışma saatleri. parası güzel meslek, eminim hemşireler de iyi kazanıyorlardır.
fakat unutma ki, bir an önce karar ver. gemiyi rotasız okyanusun içinde başıboş bırakma.
Mühendislik iyi hemşirelik kötü diye bir şey yok, siz ne istiyorsunuz önemli olan nokta bu. Dalga da geçiyor olabilirsiniz tabi; ama ciddiye alıp cevap verecek olursak mühendisliği bırakıp hemşireliği spesifik olarak telaffuz ettiğinize göre bu konu hakkında düşündüğünüzü varsayıyorum. Düşünmediyseniz şayet bir tam gününüzü yoğun bir hastanede geçirmenizi tavsiye ederim; hastane ortamı, çalışma koşulları, hastalarla muhatap olma vs durumları sizi etkilemiyorsa (ya da sizi tatmin ediyorsa) evet doğru yoldasınız demektir, vakit kaybetmeden geçişi tamamlamak gerekir.
Kendinizi C#'ta geliştirdiğinizi söylüyorsunuz, ailenizin de masraflarını çöpe atmak istemiyorsanız şayet hemşirelik okurken (ya da sınav için hazırlanırken) freelance/part time yazılımla alakalı bir şeyler yapabilir ve bu farkı rahatlıkla kapatabilirsiniz.