Şimdi Ara

Bilgi Ve Öneri İçin Teşekkürler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gecenlerde 2006 model peugeot 206 xdesign 79000 kmde hdi aldım genel bakım ,direksiyon simidi deri kaplama ,genel temizlik falan derken şimdide lastik almaya karar verdim.. onceki konulardan hatırlarsınız bi ricam olucaktı bilen arkadaslar yardımcı olursa çok memnun olurum..

Benim aracın orjınal lastik ebadı 175x65x14 fakat ben 185x65x14 olarak lastik almak istiyorum acaba jantlara uygun oluyormu veya bunun bana dez avantajları;avantajları olucakmı ve hangi marka lastik almalıyım..

Düşüncem aracın biraz daha oturaklı olmasını istiyorum vakat yakıtta sorun çıkartırmı bilmiyorum uygun olurmu ?

Şimdiden teşekkür ederim

İyi Forumlar ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturkali -- 2 Haziran 2010; 13:32:49 >

• http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14

Bu adresten istediğiniz boyuttaki lastiklerin hesabını yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken aradaki fark %3 tren büyük ya da küçük olmamalı. Bunun yanında genelde Michelin lastikler daha konforlu ve sessiz diye sötylenir. Bu konuda forumda epey bir konu mevcut biraz arama ile istediğiniz cevaplara daha rahat ulaşırsınız. Hatta adac diye bir site vardı sanırım lastik test eden orayada bakabilirsiniz... Ben 307'imde michelin kullanıyorum yol tutuş ve konfor konusunda gayet memnunum...Unutmayalım lastikler yola tutunmamızı sağlayan en önemli unsurlardır bence ucuza kaçmamak gerekir...

• yanak bölgesinin genişlemesini yani arabanın yerden yükselmesini istiyosan 175-70-14 , yada arabanın lastiklerinin geniş olmasını arkadan fln baktıgında öyle durmasını istiyosan 185-65-14 takabilirki bulabilirsen eğer oda ki michelin öneriyorum tanesi 120 lira civarında bişi simdi bide kampamya var 150 tl ve üzeri michelin yetkili bayiilerinden alışveriş yapana çekilişe katılım hakkı veriyorlar 15 tane 2010 renault cliodan biride sizin olabilir ayrıca 2 taneye 6 ay 4 taneyi 1 yıl yol yardımıda hediyeleri,ayrıca yakıttın tasarruf sağlayan lastiklerdir energy saver olarak geçer reklamlarıda uzun zamandır yayında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper_cakan

yanak bölgesinin genişlemesini yani arabanın yerden yükselmesini istiyosan 175-70-14 , yada arabanın lastiklerinin geniş olmasını arkadan fln baktıgında öyle durmasını istiyosan 185-65-14 takabilirki bulabilirsen eğer oda ki michelin öneriyorum tanesi 120 lira civarında bişi simdi bide kampamya var 150 tl ve üzeri michelin yetkili bayiilerinden alışveriş yapana çekilişe katılım hakkı veriyorlar 15 tane 2010 renault cliodan biride sizin olabilir ayrıca 2 taneye 6 ay 4 taneyi 1 yıl yol yardımıda hediyeleri,ayrıca yakıttın tasarruf sağlayan lastiklerdir energy saver olarak geçer reklamlarıda uzun zamandır yayında...

cevabınız için teşekkür ederim peki benim orjınal lastik ebadım 175x65x14 ben 185x65x14 alırsam yakıtta veya yurur aksamda sıkıntı yasarmıyım acaba yol tutusunda farkedermi ?

aşağıdaki lastiklerin hangisini alayım ?

michelin energy saver
    bridgstone b330 evo
    goddyear duragrip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturkali -- 4 Haziran 2010; 13:35:25 >

• michelin energy saver al sonra gel bana duanı et :D 185 de bi sıkıntı olacağını sanmıyorum yakıtta fark olmaz çünki dönüş oranında farklılık yokki sadece genişlik oranında + olarak yol tutuşundada artma görebilirsin doğru balans ve rot yaptır bilgisayarlı bir michelin servisinde 45.000km yaptıgında 4 lastikle 80 lt yakıt tassaruf sağlıyo michelin bunuda not edeyim yani 1 lastigi amorti edebiliyorsun bu sayede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper_cakan -- 4 Haziran 2010; 14:36:21 >
  • bende de aynı araç var 3.5 senedır kullanıyorum. 185 lastıkle yol tutusunda aman aman bı ıyılesme olacagını dusunmuyorum. orjınal janta 185 lastık denkgelır. fakat yakıtta ve gurultude teorık olarak bır artıs olacaktır. fakat bu ne kadar hıssedılır, tartısılır. bır de şöyle bı durum var: 950 kg olan bu aracta 175 lastıkle bıle kısın su bırıkıntılerınde sıkıntı yasadım. aılemın kullandıgı aracta 45 yanak lastıkler var. avantajı var ama ulkemızın yollarının halı bellı. bunun ıcın gurultu ve sarsıntı cok fazla artıyor. o yuzden aracımın ne jantının ne de lastıgının ebatlarını degıstırmem. gerısı sıze kalmıs.
  • cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaslar ama yanlış anlamadıysam siz 175 yola daha ii utururmu diyorsunuz? yani 185 taksam daha ii olmazmı acaba kafam karıştı şimcik yaaww::))

quote:

Orijinalden alıntı: gorky_13

bende de aynı araç var 3.5 senedır kullanıyorum. 185 lastıkle yol tutusunda aman aman bı ıyılesme olacagını dusunmuyorum. orjınal janta 185 lastık denkgelır. fakat yakıtta ve gurultude teorık olarak bır artıs olacaktır. fakat bu ne kadar hıssedılır, tartısılır. bır de şöyle bı durum var: 950 kg olan bu aracta 175 lastıkle bıle kısın su bırıkıntılerınde sıkıntı yasadım. aılemın kullandıgı aracta 45 yanak lastıkler var. avantajı var ama ulkemızın yollarının halı bellı. bunun ıcın gurultu ve sarsıntı cok fazla artıyor. o yuzden aracımın ne jantının ne de lastıgının ebatlarını degıstırmem. gerısı sıze kalmıs.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kuru zemınde 185 daha ıyı tutar. karda, buzda, ıslak zemınde ve su bırıkıntılerınde 175 185e gore daha avantajlıdır.
  • valla 1 yasıma daha girdim o zaman 175 alayım ben 185 i daha oturaklı olsun diye alıcaktım
  • ama bu bahsettıgım seyler bırbırıne kıyasla olabılecek seyler. barız olması beklenen seyler degıl. fakat yıne de fabrıkanın bı bıldıgı var kı 175 takmıs.
  • zaten aracın uygunluk belgesi raporuna baktım lastik ebatlarında 175x65x14 le birlikte 185x65x14 yazıyodu oyuzden sorusturdum yinede tesekkür ederim
  • rica ederım umarım yardımcı olabılmısımdır.
  • Lastik konusunda en önemli hususlardan biri de lastiğin üretim tarihi.

4 lastiğin de aynı ay yıl üretimi olmasına özen gösterin.

Sonuçta içinde organik malzemeler var ve lastik hiç kullanılmasa bile belli zaman sonra kauçuğu

bozulmaya başlıyor.

Daha açık ve anlaşılır olması sebebiyle bir örnek fotoğraf koyuyorum:

8 rakamının gösterdiği 4 haneli sayı: 0504 yazıyor fotoğrafta; bu lastiğin 2004 yılının (04)

5. haftasında (05) üretildiğini gösteriyor.

Ebat, mark, model hakkında açıkçası pek yorum yapmak istemiyorum.

Şimdiden alacağınız lastik hayırlı olsun...

• Teşekkür ederim
    quote:

Orijinalden alıntı: extremeenvy

Lastik konusunda en önemli hususlardan biri de lastiğin üretim tarihi.

4 lastiğin de aynı ay yıl üretimi olmasına özen gösterin.

Sonuçta içinde organik malzemeler var ve lastik hiç kullanılmasa bile belli zaman sonra kauçuğu

bozulmaya başlıyor.

Daha açık ve anlaşılır olması sebebiyle bir örnek fotoğraf koyuyorum:

8 rakamının gösterdiği 4 haneli sayı: 0504 yazıyor fotoğrafta; bu lastiğin 2004 yılının (04)

5. haftasında (05) üretildiğini gösteriyor.

Ebat, mark, model hakkında açıkçası pek yorum yapmak istemiyorum.

Şimdiden alacağınız lastik hayırlı olsun...

• arkadaslar kusura bakmayın konuyu baska biyere tasımak istiyorum çünkü 2 tarafta aynı bilgilere yoneliyor şimdiden bilgiler için teşekkürler..

http://forum.donanimhaber.com/m_39662135/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.