Bildirim
[BİLGİLENDİRME]SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİLER (63. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
İlk başlarda bende yapamıyordum ama şimdi yapabiliyorum. Sadece saçım ince olduğu için sprey sıkmazsam çabuk bozuluyor. Ama bu modelde bozuk hali bile gerçekten güzel gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadMaster35 -- 30 Haziran 2016; 19:41:09 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: DeadMaster35
İlk başlarda bende yapamıyordum ama şimdi yapabiliyorum. Sadece saçım ince olduğu için sprey sıkmazsam çabuk bozuluyor. Ama bu modelde bozuk hali bile gerçekten güzel gözüküyor.
Nasıl yaptığını anlatabilirmisin lütfen. Internetten videolarini izledigim halde berberin yaptığı gibi yapamiyorum bide kullanmam gereken ürünleri soyleyebilirmisin tam yaptim diyorum bi tarafi bozuluyor illaki Çıldırmamak elde degil yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Saça ıslakken saç köpüğü ile arkaya doğru full tarayıp saç kurutma makinesi ile kuruluyorum. Daha sonra yine çok hafif ıslatıp şekli veriyorum ince telli tarak ile. Köpük saçın şekil almasını sağlıyor. Daha sonra ise sprey ile sabitliyorum. YouTube da bir tane eleman vardı ingiliz. Alex turner hairstyle falan yazsan çıkabilir. Yada pompadour falan. O elemandan bakarak kaptım bende işi.
Edit: elephan trunk hairstyle yazınca çıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadMaster35 -- 1 Temmuz 2016; 14:48:46 >
Hocam teşekkür ederim ben köpüksüz yapiyodum sac hacımli sekillenmiyodu bide söylediğin gibi deniyim.
quote:
Orijinalden alıntı: DeadMaster35
Saça ıslakken saç köpüğü ile arkaya doğru full tarayıp saç kurutma makinesi ile kuruluyorum. Daha sonra yine çok hafif ıslatıp şekli veriyorum ince telli tarak ile. Köpük saçın şekil almasını sağlıyor. Daha sonra ise sprey ile sabitliyorum. YouTube da bir tane eleman vardı ingiliz. Alex turner hairstyle falan yazsan çıkabilir. Yada pompadour falan. O elemandan bakarak kaptım bende işi.
Edit: elephan trunk hairstyle yazınca çıkıyor
hocam kullandığınız saç köpüğünün markası modeli ne yazarsanız sevinirim,teşekkürler -
Silinsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B6CCF231 -- 2 Ekim 2017; 19:38:4 > -
Silinsinquote:
Orijinalden alıntı: Markus Schulz
En azindan sorularinizi sorarken ne istediginizden tam emin olun diye aciyorum.
Wax
Saci hacimlendirmek ve rahat sekillendirmek icin varlar desek yeridir.Sacimi butun gun havada tutsun, tutmazsa berbat diyorsaniz yanlis diyorsunuz.Wax saci butun gun tutmaz yaninda ekstra urun kullanmazsaniz.Mesela sac kopugu,pre-styling spreyleri veyahut spreyler.Wax secerken on onemli sey bana gore su bazli mi,petrol bazli mi oldugu.Su bazli olanlar sactan kolay cikar yani yikamasi cok rahattir yaninda birde ozel sampuan istemez.Petrol bazli olanlat saci kazitacak cinstendir,iki uc kere yikarsiniz saci ama bir turlu dogru duzgun cikmaz sactan.İkinci onemli sey hangi sac seklini kullanacaginiz.Mesela pomade ile gidip quiff yapmak veyahut claywax ile sleek back yapmak gibi.
Sac Kopugu
Saci yikadiktan sonra sac nemliyken uygulanir.Saca ekstra hacim ve tutus saglamak icin kullanilir.Piyasada bir cok urun var ama tavsiyem loreal paris bakmaniz.
Pre-styling Spreyler
Gelelim onemli bir hususa.Bu spreyler sacinizi sekillendirmek,saci korumak icin onemliler.Mesela sacinizi her gun yikiyorsaniz ve her gun fon tarzi islemler uyguluyorsaniz mutlaka kullanmaniz gerekir.Halk arasinda bunlar tabi fon suyu diye bilinir kabaca ama biraz daha farklidir bu meretler.Tavsiye isterseniz kms bakabilirsiniz bana gore piyasanin en iyilerinden.
Spreyler
Saca seklini verdikten sonra saci dondurmak,bozulmasini onlemek amaciyla kullanilir.Yalniz dikkatli kullanilmali cok kullanildigi zaman saca agirlik yapabilir ve sacin dusmesine neden olabilir.Piyasada ucuz ve kotunun iyileri var mesela morfose gibi.Ya da biraz daha pahali olupta morfose ile ayni sonucu veren taft.Son olarak 40-50 liraya alabileceginiz kaliteli sebastian gibi markalar mevcut.
Son olarak bu urunlerin yaninda dikkat edilmesi gereken husus sac kesimi.Sac kesimi uygun olmadan bu urunler ise yaramaz.Ek olarak wax almak isteyipte axe,hobby,totex vb markalara yonelmeyin.Paranizi biriktirin kaliteli birsey alin.Mesela kendim Hanz de Fuko kullaniyorum.Kendileri su bazli wax uretiyor.Urun 60mL olarak satiliyor ve kendileri uygun bir kullanimda sizi 5-6 ay goturebiliyor.Kullanmaniz gerek sadece isaret parmaginizin yarisi kadar sonra elinize iyice bastirip yayin.Daha sonra bakin dikkat sacin onunden arkaya degil ilk olarak orta kisimlara yandan uygulayip on tarafa surun wax i.Boylelikle wax tum saca yayilip hem dogal bir goruntu hem de cok daha fazla hacim vermis olacak.
Marka tavsiyeleri
Elimde yeterli miktar yok uygun olsun diyorsaniz sprey olarak Morfose,wax olarak Osis Mess Up alabilirsiniz toplamda 26 lira olmasi lazim.
Elimde para var sacim onemli elime almak istemiyorum sacimi diyorsaniz pre-styling olarak KMS Free Shape veya Sea Salt, Hanz de Fuko alinabilir.
Wax Cesitleri
ClayWax (Hanz de Fuko uzerinden anlatiyorum)
Saci butun gun havada tutmak ve bozulmamasini saglamak icin uygun.Yalniz sacimla oynarim yeniden sekillendiririm diyorsaniz almayin uzer.Surdukten sonra saca hemen sekli vermeniz gerekir cunku kendileri pek akiskan bir yapiya sahip degil.Genellikle undercut icindir.Ve saca mutlak matlik verir.
SpongeWax
Benim en sevdigimdir kendileri.Kokusu muhtesem tutusu mukemmel ve sekillendirmesi kolay.Sacinizla butun gun oynayabilirsiniz bozup tekrar yapabilirsiniz.Bana gore en iyi urundur piyasadaki.Tutusu clay den biraz azdir.Undercut,quiff ve sleek side part icin uygundur.Saca matlik yaninda hafif bir isilti verir.
Pomade
Tutusu orta seviyededir.Saca parilti katar kokusu guzeldir.Genellikle 1940-1950 lerde yapilan sleek back icin uygundur.
Quicksand
Kokusu pek yoktur gibi birsey.Yani varla yok arasi.Tutusu Sponge a yakindir.Genelde sponge ile cocktaling(iki wax i karistirarak yapilan bir islem) icin kullanilir.Saca matlik ve sahil goruntusu vermek icin kullanilir.
Hangi wax ve neden?
Oncelikle kisiler uzerinden ornek vereyim.Eger Justin Timberlake'in TKO klibindeki sekli istiyorsaniz pomade lere bakmalisiniz.Modfiy pomade veya toni&guy pomade.Eger David Beckham tarzi istiyorsaniz quicksand,american crew fiber vb bakabilirsiniz.Eger james dean tarzi quiff istiyorsaniz sponge wax,gold digger,matte seperation alabilirsiniz.Alacaginiz urunler icin mutlaka organik olma durumunu arastirin.Suyla kolay cikip cikmadigini ogrenin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B6CCF231 -- 2 Ekim 2017; 19:38:15 >
-
-
Arkadaşlar saçım baya ince telli ve seyrek. Saç köpüğü tavsiye eder misiniz, ederseniz hangi ürünü edersiniz? İşe yarar mı benim saçlarıma?
-
quote:
Orijinalden alıntı: astin2626
Merhaba arkadaşlar,
Benim ince telli, hacimsiz, yağlanmaya meğilli düz saçlarım var. Yanlar 4 numara üstler uzun(uzundan kastım aşşağı indirince gözlerime geliyorlar). Saçlarımı undercut,quiff tarzı yapmak istiyorum. İsim vermek gerekirse David Beckham ve Blumaan aklımdakilere örnek olabilir. Hangi ürünleri kullanmam gerekir ? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Bütçemde pek sıkıntı yok gibi bilginiz olsun. Sizden tavsiye olarak şampuan, ısı koruyucu sprey(sanırım fön suyu deniyor), hacimlendirici köpük, wax ve en son saçımı sabitleyen hacim sağlayan sprey(sabitleyici spreyi büyük ihtimal hergün kullanmayacağım) önerisi istiyorum. Birde nasıl taraklar ve fön makinesi almalıyım ? Biraz uzun oldu ama gerçekten çok yardıma ihtiyacım var. Son olarakda saçımı yaptıktan sonra 2-3 saat geçince saçımın düşmesini istemiyorum. Gün boyu o saç şeklini korumasını yada o hacmi korumasını istiyorum.
Ürünleri önerdiğiniz zaman ise şu şekilde uygulama yapmayı planlıyorum;
Önce saçlarımı şampuanla yıkayıp daha sonra ısı koruyucu(fön suyu) spreyi sıkıp ardından hacimlendirici köpüğü saçlarıma yedirip daha sonra istediğim şekilde fön çektikten sonra saçlarıma wax ile bitirmek istiyorum en fazla birde dondururak hacim veren sprey sıkarım. Önereceğiniz ürünleri bu şekilde uygularsam istediğim sonucu alırmıyım acaba ?
Sacinizin fotosunu atın ozelden yazayım önerilerini sprey wax gön vs vs ..
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: İSA_1
quote:
bende her sabah saçımı yıkayıp fön çekiyorum ama fırça tarak pek kullanmıyorum saça zarar veriyor diye,senin dediğin KMS pre styling sprey tam olarak hangisi bir sürü çeşidi var fotoğraf felan koysan yada link bide nasıl kullanılıyor ve saçlarım pek gür değil şampuan önerin bu konuda şöyle yana tarayıp şekil verilen saçlar favorim.
@Markus Schulz
dostum benim şu mesajada bir baksan.
@#mosoko
Mesaj atmamisiniz hocam
-
quote:
Orijinalden alıntı: #mosoko
quote:
quote:
bende her sabah saçımı yıkayıp fön çekiyorum ama fırça tarak pek kullanmıyorum saça zarar veriyor diye,senin dediğin KMS pre styling sprey tam olarak hangisi bir sürü çeşidi var fotoğraf felan koysan yada link bide nasıl kullanılıyor ve saçlarım pek gür değil şampuan önerin bu konuda şöyle yana tarayıp şekil verilen saçlar favorim.
@Markus Schulz
dostum benim şu mesajada bir baksan.
@#mosoko
Mesaj atmamisiniz hocam
Alıntıdaki msj benim kendi mesajımı alıntıladım.:d
-
Silinsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B6CCF231 -- 2 Ekim 2017; 19:38:33 > -
Arkadaşlar saçlarımı genelde aşağıdaki şekilde yapıyorum (saç yapımda buna çok yakın)
şuan OSMO CLAY WAX kullanıyorum ama daha iyi bişey alayım istiyorum
OSİS FLEXWAX mat mı parlak mı görüntü veriyor?
3D MENSİON da bir (alt yeşil-kapak siyah) ile (alt siyah-kapak yeşil) modelleri arasında ne fark var?
beniim için hangi wax uygun olur??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u_g_o_189 -- 19 Temmuz 2016; 14:02:06 >
-
elimde 5 te 1 i kullanılmış by vilain Dynamite clay gold digger ve sidekick prestyler var acil paraya ihtiyac sebebi ile satmak istiyorum ilana buradan ulaşabilirsiniz .
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-kisisel-bakim-kozmetik-sac-bakimi-by-vilain-gold-digger-dynamite-clay-sidekick-3lu-set-320154712/detay/ -
Arkadaşlar buraya tekrardan yazmayayım, konu açmıştım saçım konusunda bir bakıp yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim
http://forum.donanimhaber.com/m_118797870//tm.htm#118797870 -
Silinsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B6CCF231 -- 2 Ekim 2017; 19:39:11 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X