Şimdi Ara

Bilgisayar Açıldığında Monitöre Görüntü Gelmeme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar sorunum başlıkta belirttiğim gibi power tuşuna bastıktan sonra bilgisayarın tüm parçaları çalıştığı halde monitörden görüntü alamamam.
    Öncelikle yaptığım işlemleri adım adım yazayım eksik veya yanlış yapılan ne ise fikirlere açığım;

Bir hafta öncesine bilgisayarımı sorunsuz bir şekilde kullanmaktaydım. uzun süredir fan temizliği yapmadığım için fanlar biraz gürültülü çalışmaktaydı. bende bilgisayarı açtım rutin bi şekilde temizlik işlerine başladım.
    herşey bitti tekrar toplarken işlemci fanının anakartı tutan kısmının kırıldığını farkettim.( bu arada orjinal işlemci fanı yetersiz kaldığı için xigmatek marka bir fan kullanmaktayım.) mecburen orjinal fanı taktım bilgisayarı kullanmaya devam ettim. ses ve hafif ısınma dışında hiçbir sorun yoktu.

ertesi gün gidip yeni bir fan ve yanında 2 adet 1333mhz 2gb ram daha aldım. bilgisayarı söktüm yeni fanı kılavuzuna harfiyen uyarak kurdum ramleride taktıktan sonra çalıştırdım ancak görüntü gelmemeye başladı. defalarca söktüm taktım hiçbiri fayda etmedi.
    daha sonra bu işi deneme yanılma ile çözmek için arkadaşımın evine götürdüm kasayı.

1: ekran kartını değiştirdik sorun devam etti
    2: tüm ramleri söktük,tek tek takarak tüm slotlarda denedik sorun devam etti.
    3: arkadaşımın ram'ini kullandım sorun devam etti.
    4: hdd değiştirdik sorun devam etti.
    5: işlemci değiştirdik sorun devam etti.

bu kısımları arkadaşımın evinde onun monitörü ile yaptım daha sonra eve tekrar geldim.
    orjinal fanı tekrar taktım bilgisayar çalıştı. bu arada ek bir bilgi daha yeni aldığım fanın anakartı arkadan tutan kısmı metal,orjinal fanın ise üst yüzeyi şeffaf bir plastik kaplı metal. sorunun metal kısımdan dolayı şase yapması olabileceği aklıma geldi. orjinal fanın altlığına yeni fanı taktım ve bilgisayar çalıştı.

yaklaşık 7-8 saat çalışma sonunda bilgisayarda elektrik kesintisi gibi birşey oldu ve windows uyarı mesajı verdi. kapandıktan sonra tekrar açmaya çalıştığımda bios ekranında donma yapmaya başladı bende tekrar komple orjinal fanı taktım ancak busefer hiçbişekilde açamıyorum. yine tüm bileşenler çalışıyor bütün fanlar,hdd,cd sürücüsü ama görüntü gelmiyor.

bios pilini çıkarmayı ve ramleri sıfırlama jumper'ını da denedim arkadaşlar.
    şimdi tahminimce 2 seçenek var ya anakartın chipsetinde bir sorun oluştu yada psu'da bir problem var.

son olarak pc özelliklerinide yazayım tüm ayrıntıları verilmiş olsun;
    işlemci: Amd phenom 2 x4 3.4ghz Black Edition
    anakart:Asus m4a77td pro
    ram:8gb ddr3 1333mhz cl9
    hdd:500gb seagate 7200rmp
    ekran kartı: ati hd5550 1gb 128bit

tüm fikirlere açığım arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler şimdiden.

• Fan montaji kontrol edilmeli. kisa devre yada fazla sıkma gibi problemler anakarta ve islemciye zarar vermis olabilir.
    Ikinci olarakta arkadasinda denedigin islemci ve diger parcalari takip sokerken biosu hic resetledin mi? islemci degistiginde anakart kilitli ise zaten calismayacaktir.
  • işlemci değişiminde biosu resetledimmi hatırlamıyorum net olarak. ancak dün bilgisayarımı çalıştırabildiğim için işlemcide sıkıntı yok gibi sanki. arkadaşımın bilgisayarındada çalıştı benim işlemci.
    birde dün anakartın işlemci kısmında hafif bi eğilme farkettim sanırım önceki fanı biraz fazla sıktım. şuanda orjinal fan var ne eksik ne fazla sıkıldı bios'da resetlendi.

her şekilde bana 200 lira üstü masraf açıcak bu bilgisayar ama sorun anakartmı yoksa psu mu onu tam belirlemem lazım. şuan kullandığım psu 750watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserhat1712 -- 24 Nisan 2013; 11:27:31 >
  • Serhat aynı sorun bende de var. Ben extra 2 adet Power Sup. da denedim ama ekrana görüntü alamiyorum. Hersey normal ama acilista hic bip seside gelmiyor. Karti kasasiz montaj ettim kisa devre varmi diye ama yok olmadi. Ölçtüm biçtim şimdi açamiyorum. Çözümü varsa bende yârdim bekliyorum arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserhat1712

işlemci değişiminde biosu resetledimmi hatırlamıyorum net olarak. ancak dün bilgisayarımı çalıştırabildiğim için işlemcide sıkıntı yok gibi sanki. arkadaşımın bilgisayarındada çalıştı benim işlemci.
    birde dün anakartın işlemci kısmında hafif bi eğilme farkettim sanırım önceki fanı biraz fazla sıktım. şuanda orjinal fan var ne eksik ne fazla sıkıldı bios'da resetlendi.

her şekilde bana 200 lira üstü masraf açıcak bu bilgisayar ama sorun anakartmı yoksa psu mu onu tam belirlemem lazım. şuan kullandığım psu 750watt

Muhtemelen sorunun ana karttan kaynaklanıyor..Benim de başıma geldi anakart işlemci fanları eğikti.Bilgisayar çalışıyordu ama hiçbir şekilde görüntü gelmiyordu.Anakart değişti problem çözüldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: smnfrh

Serhat aynı sorun bende de var. Ben extra 2 adet Power Sup. da denedim ama ekrana görüntü alamiyorum. Hersey normal ama acilista hic bip seside gelmiyor. Karti kasasiz montaj ettim kisa devre varmi diye ama yok olmadi. Ölçtüm biçtim şimdi açamiyorum. Çözümü varsa bende yârdim bekliyorum arkadaşlar.

Anakartında eğer problem yoksa bios ayarlarını sıfırla ya da bios'a kısa devre yaptır.Forumda detaylı olarak anlatımı var zaten.Problemin çözülecektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aga.

quote:

Orijinalden alıntı: smnfrh

Serhat aynı sorun bende de var. Ben extra 2 adet Power Sup. da denedim ama ekrana görüntü alamiyorum. Hersey normal ama acilista hic bip seside gelmiyor. Karti kasasiz montaj ettim kisa devre varmi diye ama yok olmadi. Ölçtüm biçtim şimdi açamiyorum. Çözümü varsa bende yârdim bekliyorum arkadaşlar.

Anakartında eğer problem yoksa bios ayarlarını sıfırla ya da bios'a kısa devre yaptır.Forumda detaylı olarak anlatımı var zaten.Problemin çözülecektir...

Anakartta problem olduğunu düşünmüyorum. Yeni anakartti. Aldim hiç kullanmadım 6 ay önce kullanmaya başladım. Kasayi temizlemek için açtim ve bilgisayar gitti.

Bios pil ve jumper olayini denedim. Ama hala çözemedim. Varsa başka bir yolu fikir verebilirseniz sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevap biraz geç oldu ama kendi problemimi anakartı değiştirerek çözdüm. montaj sırasında vidaları fazla sıkmamdan dolayı anakartta fiziksel hasar meydana getirdiğim için sıkıntı çıkıyormuş. yeni anakart aldım şuan sorunsuz kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.