Şimdi Ara

Bilgisayar Açıldıktan Hemen Sonra Kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar Açıldıktan Hemen Sonra Kapanıyor.
    Bilgisayarı Açınca Bazen 1 saniye bazen 10 saniye sonra kapanıyor.Sebebini hala anlamadım. Denediğim yöntemler:

1-Fanı temizledim.
    2-İşlemciyi macunladım.
    3-Ram'leri tek tek kullanmayı denedim.Soketlerini değiştirdim.(2 Ram Var)
    4-İşlemcinin Sıcaklığı kontrol edildi.(40 Derece. Max 105 de kapanır)
    5-Flash'a Linux işletim sistemi kurup ordan çalıştırdım 3 Saat gibi açık kaldı Reset attığımda daha işe yaramadı.
    6-Harddisk te yada işletim sisteminde hata vardır diye Flash'a Windows 8'i kurdum ordan denedim işe yaramadı.

ANAKART ARIZALANDI diye düşünüyorum ama 1200 TL'nin altından kalkamam.Başka bi nedeni olmalı.

çok düşük bi ihtimal Denemediğim bir şey. Şarj aleti bozulup düzensiz elektrik akımı sağlıyor.Bi denemediğim o kaldı.

LÜTFEN YARDIM

• güvenli mod da başlatıp açılışta çalışan uygulamaları temizlemeyi denedin mi?

daha önce başıma gelmişti. başlangıçta çalışan küçük bir yazılım direk kapanma komutu yolluyordu bilgisayara.
  • Marka ,Model ?
    cihazınız restart mı yapıyor yoksa tamamenmi kapanıyor ?
    Güvenli modda kapanma oluyormu ?
    batarya ile kullanırken ( adaptörsüz ) kapanıyormu ?
  • Colr C kullanıcısına yanıt
    Başlangıçtaki çalışan programlarla alakası yok çünkü bilgisayarı açtığım an saliseler sonra kapandığıda oluyor.sisteme giremiyor.genelde Bios'a bile girmeye zamanım yetmiyor.Teknik bir arıza söz konusu yazılımsal olduğunu düşünmüyorum.

Teşekkür Ederim.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Marka: ASUS Model: N56VZ-S4257H

Cihaz kendisini tamamen kapatıyor.Üsttede belirttiğim gibi bir kaç kez açabildim pc yi sonra tekrar gitti.Bios'a bile zor geliyor. saniyeler sonra kapanıyor.

Bataryası ölü olduğu için şarj almıyor.Linux kurup 3 saat açık kaldığında denemiştim 1 dakika falan bataryadan çalıştı.Adaptörsüz.Sorun Güçte mi Anakartta mı anlayamadım.

Teşekkür Ederim.

Hata Videosu:https://www.youtube.com/watch?v=vzaiWvN34dw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtblgn -- 25 Mart 2015; 19:29:57 >
  • Elbette güç kaynağını kontrol etmekte fayda var .
    elektronik bilginiz nedir bilmiyorum ama multimetre ile çıkış gerilimini yük bağlayıp ( oto 55watt ampul olabilir ) ölçün ,güç kaynağı üzerindeki gerilim ile eşit olmalı . multimetreniz yoksa elektrikçi veya elektronikçiler ücretsiz ölçüm yaparlar .
    adaptör alıp gereksiz masraf yapmamış olursunuz .

Güvenli mod açabiliyormusunuz ?
  • Linux ile açık kaldıysa sorunun yazılım kaynaklı olduğu zaten kesin değilmi ? Açıklar mısınız ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    malesef okadar eelektronik bilgim yok.Bakalım arkadaşımın önerisi ile bir Teknik servise yolladık bakalım onlar ne söyleyecek.

Güvenli mod a kadar gelemiyorum.Youtube de buldugum aynı hata anca bneımkı dhja kısa açık kalıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=vzaiWvN34dw
  • OkneaS kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşündüm hatta harddisk te sıkıntı olabileceğinide düşündüm. Ayrı bir flash belleğe Windows 8 de kurdum falshtan çalıştırdım bir yere kdar geldi gene gitti. Ardından tekrar linux u çalıştırmayı denerkin oda fayda etmedi artık. Aradaki o etken neye göre kapatıyor anlam veremıyorum.

Gene kaldık teknik servislere.
  • Sahibinden.com da sizin notebook aynısından anakart arızalı satışta var .
    ilan sahibi anakart hariç satıyor kimlere göstermedim ki ,sonuç alamadım diye yazmış . Yurtdışında çıkma karta yaklaşık 500 dolar istiyorlar.
    umarım kolay bir çözümü vardır.
    aynen o ana kartı ilk gördüğümde hee dedim ucuzmuş bişey olmaz. meğerse bozukmuş :D 1200 TL 'yi görünce artık ana kart tamiri yapılıyormuş. Baktım N56VZ Anakartını 60-120 TL arasında onarımını yapıyolarmış. Ama ne kadar doğru ne kadar işe yarar bilemıyorum en kötü bunu deniyecem.
  • Her kasap'a teslim etmeyin de
    Ucuz bir notebook değilmiş ,inceledim optimus sistem varmış ,çift ekran kartlı vs .
    hunhar ellerde ziyan olmasın ,iyice araştırın derim .
  • öyle tabibi ön araştırma sonrası yollarım zaten. İşin tuhafı okadar araştırdım çözüm bulmuş birine denk gelmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.