Şimdi Ara

bilgisayar açılırken mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayar açılırken mavi ekran hatasıbilgisayar açılırken mavi ekran hatası

arkadaşlar merhaba,
    geçen hafta ilk defa bilgisayarımı açarken başlangıçtaki asus yazısı altındaki o yuvarlak dönerken takıldı ve mavi ekran hatası verdi. bende sistem sıfırlama yaptım ama geçmedi. ilk açılırken donuyor sonra ekran hatası veriyor reset atıp açıyorum düzeliyor. hızlı bir şekilde bilgisayar açılıyor. ama bazen açılırken yavaş açılıyor hissediyorum bir gariplik olduğunu tekrar kapatıp açıyorum ve kitleniyor. bu hata her açma kapamada olmuyor. iki günde bir falan neden oluyor çözümü nedir cevap verirseniz çok teşekkür ederim.

• olasılık çok hocam, donanımsal olabilir yazılımsal olabilir, sıfırlama yapmanıza rağmen yapması işletim sisteminin yedekleri de bozulduysa normal. Donanımsal olarak da bakmak gerek, tavsiyem, lisans kaygısı yoksa temiz bir kurulum yapmak yedekten falan değil indirip orijinal iso dan format. Devam ederse de donanımsal olarak sırayla ramleri takın slotları değiştirerek, sabit diski dinleyin, ısı değerlerine bakın varsa bios içerisin de.
  • Paradise Lost kullanıcısına yanıt
    garanti süresinin bitmesine 1 hafta var garantiye versem olurmu? yada bu dediklerinizi yaptırsak ne kadar fiyata mal olur? çok donanımdan anlamıyorum da pek beceremem gibi sizin söylediklerinizi. genede herhalde ilgilenmezsem daha da kötü olabilir diyorsunuz demi?
  • cs233 C kullanıcısına yanıt
    Hocam, söylediklerimi yapabilirsiniz de madem ki 1 haftası var, özel dosyalarınızı alın geçmişini silin, sonra cihazı götürün 1 gün de kalsa alacaklar kontrol edecekler, yasal bir şey bu, zaten sorun yoksa geri verirler varsa da tamir edip olmuyorsa yenisini vererek çözeceklerdir.

Düzeltme: başka konuya da yazmıştım o sandım ama alakasız olan yeri sildim. Özel dosyalarınız var mıydı ? ona göre bir şey yazın almanızı sağlayacak emanet dosya var onu paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paradise Lost -- 27 Haziran 2018; 17:41:37 >
    hocam ilgi ve alakan için çok teşekkür ederim.
    Bilgisayar açıldığı için sorun yok içindeki verileri aktaracak harici hard disk var ona boşaltır içi boş bir şekilde veririm servise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cs233

Bilgisayar açıldığı için sorun yok içindeki verileri aktaracak harici hard disk var ona boşaltır içi boş bir şekilde veririm servise.
    Çok iyi, o şekilde yap, okuyan olursa ileride fikri olsun diye yazıyorum. Arkadaşın işletim sistemi hiç açılmıyor olsaydı ve cihazı vermek durumunda kalsaydı o zaman portable bir işletim sistemi gönderecektim, o işletim sistemi (win 8.1) yeniden başlatana kadar çalışırdı bilgisayar kurtarma bakım onarım amaçlı, oradan diskleri görüp dosyaları alır yada silebilirdi. Öyle bir şey var yan işletim sistemi kurana kadar daha pratik bir çözüm, tabi böyle şeyleri yaparken internet bağlantısını kesmeyi unutmayın

Hocam dediğim gibi garantisi vardı götürdüm yaptırdım mavi ekran hatası geçti ama bu seferde bilgisayar acaip derecede yavaşladı hatta donuyor bile diyebiliriz. Mesela bir program açıyorum yandan bir video açacam herhangi bir dosyaya girecem tıklıyorum kitlenip kalıyor 1 dakka bekliyorum. yada mesela sağ tıklayıp metin belgesi aç diyorum gene kitleniyor. Hatta mouse sağ tıklatınca çıkan şeyler bile geç açılıyor. Bilgisayar zaten öyle hızlı falanda değildi ama böyle donmalar falan hiç olmuyordu. i3 işlemci ama genede götürüyordu beni şimdi komple tıkandı kaldı. serviste yapılan işlemlerde bunlar. neden oluyor tekrarmı götüreyim ne yapayım bir akıl ver bana.bilgisayar açılırken mavi ekran hatası

• cs233 C kullanıcısına yanıt
    Hocam serviste yapılanlarla sizin söyledikleriniz çelişiyor, serviste bios güncellemesi ve son olarak işletim sistemi kurulumu yapılmış, yani sırasını bilmiyorum ama sırası aşağıdan yukarı doğru çıkıyorsa işlem doğru yapılmış ama tam tersiyse manasız. Sorununuza gelecek olursak anti virüs var mı ? cihaz da yük yapan bir uygulama var mı, yani öyle takılmalar sadece fazla işlem yapıyorken olur yada diskte sıkıntı varken diyebiliriz. Beni yanlış anlamayın da bu durumda ki tavsiyem bilgisayardan anlamıyorum diyorsanız, tekrar servise götürmeniz.
    antivirüs programı yok hocam. yapılan işlemlerinde sırasını bilemiyorumki ama geri götüreceğim herhalde anlamıyorum bilgisayardan gerçekten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.