Merhabalar Masaüstü bilgisayarım da biri M.2 olmak üzere 2 adet SSD mevcut ve M.2 SSD'nin yuvasında sabit durmasını sağlayan kilit kırıldı. Ben de bilgisayarı her açışım da SSD'yi kontrol ederek bu şekilde kullanmaya devam ediyordum bir süredir. Bilgisayar çalışırken sanırım SSD'yi yerinden oynattım ve bilgisayar kapandı haliyle. Fakat geri açarken Windows logosu geliyor ve altında ki beyaz yuvarlak bir kaç saniye dönüp sonra donup kalıyor. Acaba Windows'a veya SSD'ye zarar mı verdim diye düşünerek M.2 SSD'yi çıkardım ve USB'ye temiz bir Windows kurup boot lamayı denedim ama onunla da sonuç aynı. Windows logosu geliyor ve 2 saniye sonra donuyor. Başka bir bilgisayar da diğer SSD'ye Windows kurup açmayı denedim yine sonuç aynı. Daha sonra mantıklı mı bilmiyorum ama içinde Windows olmayan bir hard disk takıp bilgisayarı çalıştırdım bu sefer de anakart markası geldiği ekran da beyaz bir yuvarlak dönüyor ve birkaç saniye sonra donup kalıyor. Ayrıca bütün kasayı komple söküp temizleyip RAM'leri farklı slotlara takarak kurup çalıştırmayı da denedim ama bunların hiçbiri çözüm olmadı sorun hala aynı. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum. |
Bilgisayar açılırken Windows logosu ekranında kalıyor
-
-
anakart modeli nedir
güc kaynagı problemi olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awaqado -- 26 Mayıs 2022; 8:7:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anakart modeli MSI B250M PRO VD
-
Güvenli modda açılıyor mu?
-
Windows logosu geldikten sonra klavye çalışmıyor onun dışında güvenli mod da açabileceğim bir yöntem var mıdır
-
Windows logosu gelmeden f8 spamlayın seçenekler gelir.
-
Maalesef olmuyor .
-
Biosa girebiliyorsunuz bios pilini çıkartıp resetlemeyi deneyin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: armagan_60
Biosa girebiliyorsunuz bios pilini çıkartıp resetlemeyi deneyinBios pilini çıkarıp 10 dakika bekleyip geri taktım yine aynı windows logosunda takılıyor ama resetleme işlemi farklı yapılıyorsa anlatırsanız onu da denerim
-
Ram de yapabilir bunu. Tek tek deneyin.
-
2 adet 8 GB ram bulunmakta ve ram leri tekerli ve ikişerli olarak farklı slotlar da çalıştırmayı denedim maalesef sonuç aynı. Çok anlamamakla birlikte denediklerimden çıkardığım ya ram lerin ikisi birden arızalandı ya da işlemciyle ilgili bir sıkıntı olabilir. Farklı disklerle de denedim .
-
hdd arızalı olabilir
-
Muhtemelen donanımsal. Servise gönderin tamir etsinler (anakartı).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 30 Mayıs 2022; 0:16:13 > -
Aynısı iki kere başıma geldi. Birincide ssd bozulmuş. Aynı dediğin gibi Windows logosunda takılıp kalıyordu. Ssd normal gibi gözüküyor, kapasite falan görülüyor, dosya sistemi raw yazıyor. Ne yaparsan yap ama format atılmıyor.
İkinci ram uyuşmazlığından oluyordu. Ama bunda mavi ekran hatası verip bilgisayar kendine reset atıyordu.
-
Selamlar , 3 gündür benim de windows 7 kullandığım pc de , windows açılırken mavi ekran geliyor ve kendini resetliyor cihaz , ağ bağlantılı güvenli modda girebiliyorum sorunu çözemedim bir türlü , geri yükleme yapmak istiyorum acaba bir şey güncelledim de ondan mı oldu diye , sitem geri yükleme diyorum , bilgisyarınızın sistem sürücüsünde oluşturulmuş hiçbir geri yükleme noktası yok yazıyor.Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X