Arkadaşlar Casper TW8 laptop açılışta tam olarak aşağıdaki hatayı veriyor, nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilir misiniz? Eski bir bilgisayar ve hiç servis görmedi. Daha önce ki sıkıntıları da hep kendim çözdüm servise götürmek istemiyorum.
For Realtek RTL8111B/8111C Gigabit Ethernet Controller v2.16 (0804224) PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-MOF: Exiting PXE ROM. No bootable device -- insert boot disk and press any key
Bilgisayarınız açılışta yüklü bir işletim sistemi(Windows, linux vs...) bulamıyor. Bu durumda hard diskiniz bozulmuş olabilir yada işletim sisteminize bir şey olmuş demektir. Eğer hard diskinizde önemli bilgiler yok ise, format atıp windows kurmayı deneyin. Format ekranında hard disk gözükmüyorsa büyük ihtimalle hard diskiniz bozulmuş olabilir.
Eğer format ekranında hard disk yoksa hard diskinizin tam olarak bozuk olduğundan emin olmak için gpaterd adlı programı usb'ye rufus ile yazdırdıktan sonra gpaterd programını açılışta başlatarak hard diskiniz halen daha sağlam olarak gözüküyorsa, ilk önce bütün bölümlerini silip tek bölüm haline getireceğiz. Diskiniz biçimlenmemiş halde tek parça haline geldiği zaman bu sefer de tekrar windows kurulum ekranında windows kurmayı deneyeceğiz.
Şimdilik kolay gelsin.
Maxpayne53
kullanıcısına yanıt
Hocam bundan birkaç ay önce biraz hızlanması için yeni bir 120 gb SSD almıştım. Gayet iyi de kullanıyordum bu hatayı almadan önce.
rambeyR
kullanıcısına yanıt
Dediğim gibi bilgisayarınız boot edilebilecek bir aygıt bulamıyor. Yeni aldığınız diski bilgisayara taktığınızda açılışta bu uyarıyı alırsınız. Sonra tabi işletim sistemini kurduktan sonra uyarı falan gelmez ama işletim sistemi kurulu bir disk var iken bu uyarıyı almanız diskinizin bozuk olduğuna yada işletim sisteminize bir şey olduğuna işaret eder.
Açılış ile ilgili yada daha önemli işletim siteminin doğrudan çalışmanızı sağlayan bir dosya bozulmuş ya da silinmiş olabilir. O yüzden windows kurulum ekranını geldiğinizde eğer yüklü bir işletim sistemi var ise ve hard diskiniz gözüküyorsa orada işletim sitemini onar diye bir ekran gelir. Windows için konuşuyorum tabi. Onu da deneyebilirsiniz.