Selam arkadaşlar normal bir şekilde çalışan bilgisayarımın bugün yerini değiştirdim ve tekrar bağlayınca pc açılmaz oldu tüm herşey çalışıyor gibi görünüyor fakat bilgisayarı açma tuşuna basar basmaz bilgisayardan önce bir bib sesi hemen 1-2 sn sonra ardarda 2 kesik bib sesi geliyor ve bu her bi 5 sn de bir tekrarlanıyor ve görüntü gelmiyor tüm fanlar falan çalışıyor sorun nerde anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Bilgisayarın yerini değiştirirken ramler veya ekran kartı yerinden oynamış olabilir. Kontrol etmelisin.
quote:
Orjinalden alıntı: ShaDoW_17
Bilgisayarın yerini değiştirirken ramler veya ekran kartı yerinden oynamış olabilir. Kontrol etmelisin.
Bu sorunun kaynağı ekran kartı gibi gözüküyor. Monitörün kablosundaki veya fişindeki ezilme, kırılma vs.. sonucu meydana gelen kısa devrelerde buna neden olabilir. Ekran kartınızın üzerinde dip switch yoktur, (çok eski değilse) aramayın. Bu anakart-ekran kartı arası frekans (anahtarlama) ayarları için kullanılırdı ve uygunsuz ayarlarda bu hata oluşurdu. Pentium makinalar ilk çıktığında 90'lı yılların başlarında bu ayar algılama sistemi otomatiğe alındı. Bu ekran kartını otomatik algılama yapamaması gibi bir durum olabilir. Bu hataya 1 uzun 2 kısa-ekran kartı arızası (eski kartlardaki dip switch kaynaklı) çok uzun zamandır rastlamadım.