Arkadaşım PC'mde oyun oynarken PC reset atmış kendiliğinden. Baktığımda masaüstündeydi fakat bilgisayar takılmış hiçbirşey çalışmıyordu, ne mause ne klavye. Kapatıp tekrar açtım fanlar çalışmaya başlar başlamaz tekrar kapandı sonra tekrar açıldı fanlar yine çalışır çalışmaz geri kapandı. Tekrar açıldığında ise fanlar çalışıyor ancak görüntü gelmiyor. Kapatıp her açtığımda aynı sorun var, fanlar çalışıyor ama görüntü yok.
İşlemciyi ve soğutucusunu, ramleri, ekran kartını çıkartıp tekrar taktım hardisk bağlantı kablolarını çıkardım kontrol edip tekrar taktım, sorun çözülmedi.
Sorun ne olabilir, bileşenlerden biri arızalı mı. Yardımlarınıza ihtiyacım var fikri olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
Power Suppy warsa başka dene onla ilgili bi soru war mı ?
quote:
Orjinalden alıntı: steyy
Power Suppy warsa başka dene onla ilgili bi soru war mı ?
Power la ilgili bir sorun çıkmadı hiç, fanlar çalışıyor ve power dan bir koku da gelmiyor, sanırım sorun yok.
Biraz bekle sabah olsun yada aradan zaman geçsin biraz akşam'a doğru tekrar açmayı dene , bilgisayardan gücü kes tabi . Parçalarınıda çıkart öyle elektrik gelmeden dursun aradan bayağı bir zaman geçtikten sonra parçaları tekrar takıp çalıştırmayı deneyiniz .
quote:
Orjinalden alıntı: Powerx*
Biraz bekle sabah olsun yada aradan zaman geçsin biraz akşam'a doğru tekrar açmayı dene , bilgisayardan gücü kes tabi . Parçalarınıda çıkart öyle elektrik gelmeden dursun aradan bayağı bir zaman geçtikten sonra parçaları tekrar takıp çalıştırmayı deneyiniz .
Teşekkür ediyorum, dediğiniz şekilde açıldı, bu sabah itibarı ile bilgisayar çalışmaya başladı:)
Sorun tekrar tekrar olmakta ve her seferinde uzun süre beklemekteyim açmak için. Kökten çözümü var mıdır acaba, sebebi nedir bunun. İşlemciyi hızaşırtılmış halinden default ayarlara almak isteyince böyle oluyor. Saatler sonra tekrar açıldığında ise işlmci default hızda fakat voltaj eski halde oluyor, voltajı auto yapıyorum yine aynı sorun oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: chnkty
Sorun tekrar tekrar olmakta ve her seferinde uzun süre beklemekteyim açmak için. Kökten çözümü var mıdır acaba, sebebi nedir bunun. İşlemciyi hızaşırtılmış halinden default ayarlara almak isteyince böyle oluyor. Saatler sonra tekrar açıldığında ise işlmci default hızda fakat voltaj eski halde oluyor, voltajı auto yapıyorum yine aynı sorun oluyor.
Isınma sorunu var mı?
anakart msi mı ?
msi benim ki.. sürekli sorun çıkartıyor..........
msi larda başarısız overclocklar için yapılmış bir koruma sistemi var.Eğer overclock başarısız oluyosa veya çok ısınma gerçekleşiyosa açılışta 3 reset atıyor 4.de ayarlar kendiliğinden sıfırlanıyor.Ama şu ki seninki başarısız overclock değil ısınma problemi olsa gerek.Eğer ki anakartın msi ise işlemci ısınmasından ötürü koruma amaçlı reset atıyo olabilir. " Kapatıp tekrar açtım fanlar çalışmaya başlar başlamaz tekrar kapandı sonra tekrar açıldı fanlar yine çalışır çalışmaz geri kapandı. Tekrar açıldığında ise fanlar çalışıyor ancak görüntü gelmiyor." tekrar açılıp kapanmayla ilgili bunu dedim. Bir de ramlerin slotunu değiştirmeyi dener misin ? Ayrıca voltajdan da kaynaklanıyo olabilir. İşe anakartın pilini çıkarıp takmakla başla.Sorun düzelmezse ramlerin slotlarını deiştir.Eğer ki yapabileceksen voltaj ve gecikme ayarlarını elle ayarla.
kolay gelsin arkadaslar benim de bir sorunum var ..
anakart ve bütün donanım sitemlerini söküp temizlik yaptım.. ve tekrar donanımları taktığımda pc çalışmadı...
ilk önce açılırken kendiliğinden kapanıyordu.. işlemci yerine oturmadığını fark ettim.. anakartı söküp işlemciyi taktım..
bu seferde ekran klavye ve mouse çalışmadı.... pc çalışıyor fakat.. ekrana görüntü gelmiyor ve klavye ve mouse güç gelmiyor... çalışmıyorlar..
sorun neden kaynaklanır..
işlemci yada ekran kartından mı..?
teşekkurler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme