Şimdi Ara

başlangıç onarma sorunu acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
103.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün laptop normal kullanırken yabancı Dizi izlemek istedim laptop dondu ve kapandı tekrar açtım başlangıç onarma ekranı çıktı 1 saat bekledim hala mavi cubuk ilerliyor onarım yapamadı laptop tekrar kapatip normal olarak başlat bastım yine onarmada kaldı Oncedende aynı sorin vardı format artırmıştım düzeldi orjinal win7 dvdsi yok Şuan çok. Zor durumdayım acil yardim bekliyorum nasıl normal haline getirebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Başlangıç Onarma Sorunu: Acil Yardım

Bilgisayarınız "Başlangıç Onarma Sisteminizdeki Sorunlar Denetleniyor" mesajıyla takılıp kalıyorsa, bu bir başlangıç onarma sorununa işaret edebilir.

Başlangıç Onarma Nedir?

Başlangıç onarma, Windows işletim sisteminin başlamasını engelleyen sorunları otomatik olarak teşhis edip onarmak için tasarlanmış bir yardımcı programdır.

Başlangıç Onarımı Ne Kadar Sürer?

Başlangıç onarımının süresi, bilgisayarınızın özelliklerine ve sorunların ciddiyetine bağlıdır. Genellikle birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir.

Başlangıç Onarma Sorunu Nasıl Çözülür?

Aşağıdaki adımları izleyerek başlangıç onarma sorununu çözmeyi deneyebilirsin:

1. Bilgisayarını yeniden başlat.
    2. Bilgisayar başlarken tekrar tekrar F8 veya F12 tuşuna basarak Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri menüsüne eriş.
    3. "Bilgisayarınızı Onarın" seçeneğini belirle.
    4. Ekrandaki talimatları takip et.

Windows 7 Başlangıç Onarımı Bitmiyor

Windows 7 çalıştıran bilgisayarlar için başlangıç onarımı uzun sürebilir veya hiç bitmeyebilir. Bu durumda, aşağıdaki adımları denemen gerekir:

1. Güvenli modda başlat.
    2. Sistem geri yükleme noktası oluştur.
    3. Onarım yüklemesi gerçekleştir.

Eğer bu adımları uyguladıktan sonra hala başlangıç onarma sorununu çözemiyorsan, profesyonel bir bilgisayar teknisyenine başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırım win8 kullanıyorsun benimde başıma geldi aynısı , yapacak çok bir şey yok ne yazıkki . Ben PC yi açık bıraktım 8 saat falan sürdü . Sonra kendi düzeldi . ya da aşağıdakileri denemekte fayda var .

alıntı :http://www.enpedi.com/2010/11/notebooklarda-recovery-kurtarma-tuslar.html

ACER

1- Bilgisayarı yeniden başlatın ve Acer logosu göründüğünde Alt tuşunu basılı tutarken eRecovery konsolu başlayıncaya kadar F10 tuşuna süreli basıp bırakın.

2- eRecovery konsolu açıldığında Restore to Factory Default Settings seçeneğini seçin ve OK deyin.

ASUS

1- Bilgisayarı yeniden başlatın ve Kurtarma konsolu açılıncaya kadar süreli F9'a basıp bırakın.

2- Size uygun seçeneği seçin ve onay verin.

Asus Notebook'larda Ön yükleme önceliğini değiştirmek için Esc tuşunu, Bios'a girmek için F2 tuşunu kullanabilirsiniz. Yani Bilgisayarı Usb bellek veya DVDden başlatmak istiyorsanız Bios'a girmenize gerek yok, Esc tuşunu kullanın.

CASPER

1- Bilgisayarı yeniden başlatın ve F11 tuşuna süreli basıp bırakın. Açılan kurtarma yöneticisinde talimatları uygulayın.

Sonuç alamazsanız;

A- Burada METOT 1 : Kurtarma bölüntüsü ile başlığı altındaki ilk 4 adımı uygulayın. (5. adımı uygulamayın)

B- Sistem Kurtarma Seçenekleri (WinRE) menüsünde Casper'ın eklediği Windows'u Yeniden Yükle seçeneğinin yer aldığını göreceksiniz. Buna tıklayın ve talimatları takip edin.

DELL

1- Bilgisayarı yeniden başlatın ve Dell logosu göründüğünde Ctrl tuşunu basılı tutarken Kurtarma Konsolu başlayıncaya kadar F11 tuşuna süreli basıp bırakın.

2- Dell™ PC Restore by Symantec ekranını belirecek. Restore seçeneğini seçin ve gereken onayları verin.

GATEAWAY

1- Bilgisayarı yeniden başlatın ve F11 veya R tuşuna sürekli basın.

2- Kurtarma konsolu açıldığında Full System Restore (Destructive) veya Full System Restore (With Backup)¹ seçeneklerinden birini seçin ve gereken onayları verin.

¹ Bu seçenekte kişisel klasörleriniz de yedeklenir.

HP

1- Bilgisayarı yeniden başlatın ve F10 (Bazı modellerde F11) tuşuna sürekli basın.¹

2- Kurtarma Konsolu açıldığında sadece onay vermeniz yeterli olacaktır. Farklı seçeneklere ulaşmak için ise Advanced Options ardından Next seçeneklerini seçin.

¹ Bazı durumlarda istem görüntülenmeyebilir veya konsol açılmayabilir. Ama istem görüntülenmese bile sistem kurtarma işlemini başlatacaktır.

LENOVO

1- Açılışta varsa altta resmini gördüğünüz tuşa yoksa F11 tuşuna sürekli basın.

2- Karşınıza alttakine benzer bir ekran gelecek, dilediğiniz seçeneği seçin.

Main menu
    Full recovery: Reformat your hard disk and
    install Windows ME, device drivers,
    and preinstalled applications
    Partial recovery: Reformat your hard disk
    and install Windows ME
    and all device drivers.
    System utilities: View the system utilities menu.

PACKARD BELL

1- Açılışta F11 tuşuna sürekli basın.

2- Kısa sürede Kurtarma Konsolu açılacak dilediğiniz opsiyonu seçin.

SAMSUNG

1- Bilgisayar açılırken Samsung logosu göründüğünde sürekli F4 tuşuna basın.

2- Kurtarma konsolu açıldığında Geri Yükleme'yi seçin ve ardından talimatları izleyin.

SONY

1- Vaio Assist tuşuna basın. Assist tuşu yoksa açılışta F10 tuşuna sürekli basın.

2- VAIO Recovery Wizard veya Vaio Care konsolu açıldığında dilediğiniz seçeneği seçin ve onay verin.

*Resimleri sağlayan crowley2179'a teşekkürler.

TOSHIBA

1- Bilgisayarınızı kapatın ve ardından -kapalı durumdayken- 0 (Sıfır) tuşunu basılı tutarken başlatın.

2- Karşınıza alttaki ekranlardan biri gelecektir.(Modele göre değişebilir.)

Eğer 2. resimdeki konsol açılırsa Önce Recovery of Factory Default Software şıkkını daha sonra da Recover to out-of-box-state seçeneğini seçin.

Erase the hard disk seçeneği ise diskteki bütün bölüntüleri silecek ve Windows'u tek parça C bölüntüsüne kuracaktır.

• Windows 7 32 bit kullanıyorum dell olanı yaptığım halde yine onarma kısmına geldi mavi çubuk ilerliyor

Ctrl ye bassamda basmasamda onarma önerilen normal başlatma yazısı geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 17 Ekim 2013; 12:07:06 >
  • Sistem dosyalarından bazıları zarar görmüş olabilir veya sistem dosyası üzerinde bad sector oluştuğundan dosya okunamıyor olabilir. İmkanınız varsa başka bir bilgisayarda hirens boot cd indirip ondaki hdtune programı ile bad sector taraması yapın. Yine bir şekilde windows 7 cdsi ile sorun çıkaran dosyayı onarmanız gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckolik51

Sistem dosyalarından bazıları zarar görmüş olabilir veya sistem dosyası üzerinde bad sector oluştuğundan dosya okunamıyor olabilir. İmkanınız varsa başka bir bilgisayarda hirens boot cd indirip ondaki hdtune programı ile bad sector taraması yapın. Yine bir şekilde windows 7 cdsi ile sorun çıkaran dosyayı onarmanız gerekir.

Indirdikten sonra benim laptopta nasıl tarama yapıcam anlamadım şuan Pcyi kullanamıyorum onarim yaptığı için

• hiren's boot cd 15.1 indirip onu boot edilecek şekilde cdye yazdırıp sonra kendi bilgisayarınızı o cd ile açabilirsiniz. Cd içerisinden mini windows7 seçerek bilgisayarınızı açabilirsiniz ya da direk mini windows 7 bulup cdye yazdırabilirsiniz. Tabi açılan bilgisayar cd üzerinden olacaktır ve sizin hdd yi harici bellek şeklinde görecektir. Onarım istemesinin sebebi büyük ihtimalle bozulan veya okunamayan dosya olmasıdır. Bu yüzden bir şekilde eksik olan dosyanın bulunup atılması gerekir. bu konuda da şu yazı işinize yarayabilir.http://support.microsoft.com/kb/929833/tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckolik51 -- 17 Ekim 2013; 12:56:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckolik51

hiren's boot cd 15.1 indirip onu boot edilecek şekilde cdye yazdırıp sonra kendi bilgisayarınızı o cd ile açabilirsiniz. Cd içerisinden mini windows7 seçerek bilgisayarınızı açabilirsiniz ya da direk mini windows 7 bulup cdye yazdırabilirsiniz. Tabi açılan bilgisayar cd üzerinden olacaktır ve sizin hdd yi harici bellek şeklinde görecektir. Onarım istemesinin sebebi büyük ihtimalle bozulan veya okunamayan dosya olmasıdır. Bu yüzden bir şekilde eksik olan dosyanın bulunup atılması gerekir. bu konuda da şu yazı işinize yarayabilir.http://support.microsoft.com/kb/929833/tr

Programı indirdim dvd ye yazdirdiktan sonra dvdyi pc kapaliyken mi dell yazısı gelince mi takacam nasıl kullanacam. Pcyi duzeltecem açıklama li anlatır mısın çünkü benim laptop şuan. Kullanım Dışı normalde baslatsam onarma önerilen olarakts baslatsam onarma kısmı gitmiyor laptop kullanamıyorum senin dediğin programı kullanmak için masaüstünde olmasi lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 17 Ekim 2013; 14:48:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xCixLandx

Merhaba arkadaşlar bugün laptop normal kullanırken yabancı Dizi izlemek istedim laptop dondu ve kapandı tekrar açtım başlangıç onarma ekranı çıktı 1 saat bekledim hala mavi cubuk ilerliyor onarım yapamadı laptop tekrar kapatip normal olarak başlat bastım yine onarmada kaldı Oncedende aynı sorin vardı format artırmıştım düzeldi orjinal win7 dvdsi yok Şuan çok. Zor durumdayım acil yardim bekliyorum nasıl normal haline getirebilir

Kardeşim bayramın mubarek olsun oncelıkle,

pc nın tam modelını ve ozellıklerını tam olarak yazarsan daha ıyı yardımcı olurum.ama sunu soyleyeyım madem win7 kullanıyorsun sunları sırasıyla yap :

-Laptobunun hem pılını tak hemde şarjda olsun yüksek performansa geçmesi lazım.

-BIR SEKILDE PC NI AC GUVENLI MODDA YADA ONARIMIN BITMESINI BEKLE HERNEYSE ACILDIGI ZAMAN ILK ISIN WİSE CARE 365 PROGRAMINI YUKLE MUMKUNSE BIRAZ MAUS TITRETEREK FULL SURUMUNU BUL YUKLE AC ZATEN ORDA TARAMA BOLUMLERI VAR SAĞDA SOLDA ACINCA GUNCELLEME FLAN ISTERSE ES GEC.TARAMANI YAP OZELLIKLE ORDA KAYIT BIRLESTIRME VAR O BİRDE DİSK BİRLEŞTİRMEYİ YAP BİRAZ ZAMAN ALABİLİR BEKLE YAPTIKTAN SONRA BİR KEZ YENIDEN BASLAT DAHA SONRA RAHAT RAHAT DIZINI IZLE.AMA O PROGRAMI HERGUN KULLANABILIRSIN CUNKU HEM PC DEKI YAVAŞLAMALAR AZALIR HEM GEREKSIZ DOSYALARI SILER HEMDE KAYIT HATALARI GIBI SORUNLARI GIDERIR BIRDE SONUCU BIZE BILDIR

• quote:

Orijinalden alıntı: ekayaci

quote:

Merhaba arkadaşlar bugün laptop normal kullanırken yabancı Dizi izlemek istedim laptop dondu ve kapandı tekrar açtım başlangıç onarma ekranı çıktı 1 saat bekledim hala mavi cubuk ilerliyor onarım yapamadı laptop tekrar kapatip normal olarak başlat bastım yine onarmada kaldı Oncedende aynı sorin vardı format artırmıştım düzeldi orjinal win7 dvdsi yok Şuan çok. Zor durumdayım acil yardim bekliyorum nasıl normal haline getirebilir

pc nın tam modelını ve ozellıklerını tam olarak yazarsan daha ıyı yardımcı olurum.ama sunu soyleyeyım madem win7 kullanıyorsun sunları sırasıyla yap :

-BIR SEKILDE PC NI AC GUVENLI MODDA YADA ONARIMIN BITMESINI BEKLE HERNEYSE ACILDIGI ZAMAN ILK ISIN WİSE CARE 365 PROGRAMINI YUKLE MUMKUNSE BIRAZ MAUS TITRETEREK FULL SURUMUNU BUL YUKLE AC ZATEN ORDA TARAMA BOLUMLERI VAR SAĞDA SOLDA ACINCA GUNCELLEME FLAN ISTERSE ES GEC.TARAMANI YAP OZELLIKLE ORDA KAYIT BIRLESTIRME VAR O BİRDE DİSK BİRLEŞTİRMEYİ YAP BİRAZ ZAMAN ALABİLİR BEKLE YAPTIKTAN SONRA BİR KEZ YENIDEN BASLAT DAHA SONRA RAHAT RAHAT DIZINI IZLE.AMA O PROGRAMI HERGUN KULLANABILIRSIN CUNKU HEM PC DEKI YAVAŞLAMALAR AZALIR HEM GEREKSIZ DOSYALARI SILER HEMDE KAYIT HATALARI GIBI SORUNLARI GIDERIR BIRDE SONUCU BIZE BILDIR

Cevap için teşekkür saatlerdir başlangıç onarımda mavi çubuk ileri gidiyor normal olarak baslatsamda onarim geçiyor aynı işlem tekrar başlıyor o olay daha öncedende oldu. Formatla düzelmisti ama bende. Orjinal ve kopya Win7 cdsi yok ve heryer kapalı cs bulamam şuan işlem yapamıyorum zor durumda kaldım

• quote:

quote:

quote:

Cevap için teşekkür saatlerdir başlangıç onarımda mavi çubuk ileri gidiyor normal olarak baslatsamda onarim geçiyor aynı işlem tekrar başlıyor o olay daha öncedende oldu. Formatla düzelmisti ama bende. Orjinal ve kopya Win7 cdsi yok ve heryer kapalı cs bulamam şuan işlem yapamıyorum zor durumda kaldım

valla bende anlamadım sıkıstım kaldım cok gecmıs olsun dostum

• onarma işlemi bitti laptop açıldı hemen dosyalarımı harici hdd ye kopyalayacam bidaha olursa ortada kalmam
  • quote:

onarma işlemi bitti laptop açıldı hemen dosyalarımı harici hdd ye kopyalayacam bidaha olursa ortada kalmam

oh be ınan bende rahatladım.sen yedeklemeyı yap kardesım ondan sonra dediğim wise care 365 programını kur bıraz tarama yaptır bı kerede yenıden başlat daha kolay kolay bısı olmaz ınsallah hadı gecmıs olsun
  • K. bakma bayramlaşmaya gittiğimiz için yazamadım sorunun geçtiğine de sevindim. Sorunun cevabı olarak cdyi veya dvdyi boot edilebilir şekilde yazdıktan sonra format atar gibi biostan first boot device kısmını cd rom yapıp cd yi takıp açıcan bilgisayarı. Cdden önyükleme yapıp programa girer. Her ihtimale karşı dvd dursun tekrar sorun yaşarsan işe yarayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğim gibi benim de başıma gelmişti 8 saat ecel teri döktürdü . Geçmiş olsun tekrar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluviaggiatore

dediğim gibi benim de başıma gelmişti 8 saat ecel teri döktürdü . Geçmiş olsun tekrar .

Laptop kapatıp açtım tekrar başlangıç onarım ekranı çıktı saatlerdir mavi çubuk ilerliyor

• quote:

quote:

onarma işlemi bitti laptop açıldı hemen dosyalarımı harici hdd ye kopyalayacam bidaha olursa ortada kalmam

oh be ınan bende rahatladım.sen yedeklemeyı yap kardesım ondan sonra dediğim wise care 365 programını kur bıraz tarama yaptır bı kerede yenıden başlat daha kolay kolay bısı olmaz ınsallah hadı gecmıs olsun

programı indirdim key ile full yaptım tarattım 69 bişey buldu düzelt dedim 131 dosya düzeltildi dedi inş başlangıç onarma olayı tekrar gelmez :(

sistem temizleyiciden tarattıgım dosyaları temizlersem pc çöker mi veya kötü bişey olur mu temizlemezsem başlangıc onarma tekrar gelir mi cevap bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 17 Ekim 2013; 23:27:56 >

• quote:

quote:

Yazdigin programı kurdun tarattim pcdeki çoğu. Dosyayi sildi ve sürekli su bu dosya . Bozuk uyarısi gelmeye basladi format atmak istemiyorum nasıl. Düzelticem

• quote:

quote:

quote:

Yazdigin programı kurdun tarattim pcdeki çoğu. Dosyayi sildi ve sürekli su bu dosya . Bozuk uyarısi gelmeye basladi format atmak istemiyorum nasıl. Düzelticem

o programı 2 senedır kullanıyorum hıc boyle bır sorun yasamadım eger kayıt defterı bırlestırmesı veya dısk bırleştırme yaparken makıneyle oynadıysan rastgele tuslara falan basmadın demı ? eğer recovery cd varsa yedegını al sıfırla derım zaten o başlangıc onarmadan sonra cıhaz alabora olmustur bu sorun programı kurup tarama yapıncamı başladı yoksa öncedenmi ?

• quote:

quote:

quote:

programı indirdim key ile full yaptım tarattım 69 bişey buldu düzelt dedim 131 dosya düzeltildi dedi inş başlangıç onarma olayı tekrar gelmez :(

sistem temizleyiciden tarattıgım dosyaları temizlersem pc çöker mi veya kötü bişey olur mu temizlemezsem başlangıc onarma tekrar gelir mi cevap bekliyorum

yok merak etme bısı olmaz ama bılmedıgın bırseyı sılmasıne ızın verme bazen ban bıle sasırıyorum aman dıyeyım ama madem bu sorun daha oncedende oldu o zaman formatla gerçek win7 kur sakın win8 kurma hıc guzel degıl yavas ve herşey kazık

• komut olarak yapan oldu mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.