Sorunum şu arkadaşlar. Pc'yi temizlerken sanırım cpu pinlerini yamulttum ve 1-2 tanesi düştü. Kısaca CPU sanırım kullanım dışı kaldı çünkü tüm bileşenleri bağladığımda power tuşu tepki vermiyor ve kasaya elektrik dahi gitmiyor. Bunu da ekran kartının üzerinde yanan elektrik ışığından anladım gerçi. Sistemim şu şekilde: Asus Prime A-320M-k Am4 Soketli DDR4 Anakart AMD readon RX580 ekran kartı 2 adet 8 GB 3200 Mhz ramler ve Pinleri kırılan R5 5500x işlemcim. Sormak istediğim tam olarak şu: Ben şimdi R9 5900x işlemciyi bu anakart ve bu ekran kartı ile kullanabilir miyim? Daha sonrasında anakartı değiştirmeden 4080 yada 7700xt gibi ekran kartlarına geçiş yapabilir miyim? Şu anda acil öncelik tabiki işlemcim. Sonrasında daha performansa odaklı bir kasa yapmam gerek ancak nasıl yapacağımı sizler ile beraber kararlaştırmak isterim.
Kısaca sormak gerekirse A-320m-k Asus prime anakart ile R9 5900x İşlemci kullanılabilir mi ve rx 580 ekran kartı ile performansı nasıl olur ? Sonrasında anakart mı yükseltmeliyim veya direkt ekran kartı yükseltmesini A-320m-k kaldırabilir mi?
Önemli not: Kick-Twitch ve tiktok gibi platformlarda aktif yayın yapan ve youtube üzerinde içerikler üreten birisi olarak montaj programları ve yayıncı programları kullandığımı da göz önüne almanız gerekir. Yüzyılın en büyük tartışmasını bırakıyor sizleri yoruma davet ediyorum millet! |
Bildirim