Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor , Format atılmıyor, Güvenli modda açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar açılma ekranında donuyor açılmıyor. Güvenli modda açılabiliyor, bios a girebiliyor. Format atmak için bios ayarlarından usb den boot etmeye ayarladım ama usb ye de giremiyor. Yani deniyor ama siyah bi ekranda sadece j yazıyor. (Bence usb nin adı :j gibi) Sizce ne yapmalıyım sorun nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DVD ile format atmalysyn, ayryca format atmadan önce BIOS'unu "Load Optimized Defaults" seçene?i ile tavsiye edilen ayarlara getir. Ylla USB ile formatlyycam dersen BIOS/UEFI artyk hangisini kullanyyorsan rufus ile ona göre bir format belle?i olu?turman lazym.
  • DVD ile format atmayı dene veyatta BIOS'tan ''Load Defaults BIOS'' buna tıkla Varsayılan BIOS Ayarlarına döndürecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cparty69

DVD ile format atmalysyn, ayryca format atmadan önce BIOS'unu "Load Optimized Defaults" seçene?i ile tavsiye edilen ayarlara getir. Ylla USB ile formatlyycam dersen BIOS/UEFI artyk hangisini kullanyyorsan rufus ile ona göre bir format belle?i olu?turman lazym.

İnternetten indirdiğim iso dosyasını usb ye aktardım (gerekli programı internetten bularak) başka laptopta çalışıyor zaten ama bu laptop onu da açamıyor. Donanımsal bir sorun mu var acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aiakox

DVD ile format atmayı dene veyatta BIOS'tan ''Load Defaults BIOS'' buna tıkla Varsayılan BIOS Ayarlarına döndürecektir.

Varsayılan bios ayarlarına dönmem ne gibi bir fayda sağlayacak anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: farukayaz

quote:

Orijinalden alıntı: cparty69

DVD ile format atmalysyn, ayryca format atmadan önce BIOS'unu "Load Optimized Defaults" seçene?i ile tavsiye edilen ayarlara getir. Ylla USB ile formatlyycam dersen BIOS/UEFI artyk hangisini kullanyyorsan rufus ile ona göre bir format belle?i olu?turman lazym.

İnternetten indirdiğim iso dosyasını usb ye aktardım (gerekli programı internetten bularak) başka laptopta çalışıyor zaten ama bu laptop onu da açamıyor. Donanımsal bir sorun mu var acaba?

Belki BIOS'un USB'den boot ederek başlatmayı desteklemiyordur.
  • merhaba

güvenli modda açınca başlat/çalıştır/cmd yaz enter yap. Gelen ekran muhtemelen c:\user\...... (nokta nokta olan yer senin pc'nin Adıdır.) Sonra cd.. enter sonra bir daha cd.. enter yap
    son ekran görüntüsü c:>\ şekilde olacak.

Şimdi buradan sırayla d: enter yap sonra dir yaz enter yap. d sürücüsündeki dosyalar listelenecek. aynı işlemleri e ve f içinde yap. amacımız windows kurulum dosyalarının hangisinin içinde olduğunu bulmak. Senin flash disk sürücü hangisi ise ordan yola çıkarak windows 7'ye göre söylüyorum. Bulunduğun yerde mesela flash diskin adın f ise sen d sürücüsünde isen f: enter yapıyorsun ardından dir enter yapıyorsun flash diske bulunan dosyalar listelenecek sonra f sürücüsünde iken
    cd windows 7 enter
    setup exe enter sonraki yönergeleri takip ederek ilerleyebilirsin.

Not: Güvenli modda flash disk tanımama ihtimaline karşı bunları yazdım. eğer bilgisayarımda flash disk görebiliyorsan direk içine girip direk kurulumu da çalıştırmayı dener misin. Ayrıca benim daha önce başıma böyle bir olay gelmediği için ihtimaller üzerinden yazıyorum umarım işe yarar.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cyber kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam deneyeceğim. Evet güvenli modda belleği görmemişti

• farukayaz F kullanıcısına yanıt
    Eğer bios'u kurcalamışsan Varsayılan yani Gereken ayara geri döndürecektir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.