Şimdi Ara

(Sonuçlandı) PC Windows Logosunda Takılıyor, Açılmıyor, Format Atılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. 2 gün önce pcyi kapattım, açmaya çalıştım açılırken windows10 açılırken gelen mavi logoda takılmaya başladı. Orada kalıyordu ilerlemiyordu. PCyi aynı şekilde 20-25 defa açmayı denedim, her zaman aynı sonucu aldım ancak arada otomatik onarım seçeneği çıktı bu sayede güvenli mod ile açayım dedim açılmadı.

Neyse böyle devam ederken şans eseri 1 kere açıldı normal modda. Kullandım falan. Uyku modunda beklettim işim olmadığı zamanlarda bir sorun çıkmadı. Ancak bir kere elektrik kesildi ve bu yüzden pc kapanmış oldu, bir daha da acilmadi. Format atmayı denedim, windows 10 yine aynı logo yerinde kalıyor ve format ilerlemiyordu, windows 7 denedim, windows dosyaları yüklüyor kısmından sonrasına geçmiyordu.

Neyse dedim bi Hirens Boot CD ile demeyeyim. CDdeki mini XP seçeneğiyle açıldı pc. Fırsat bu fırsat arsivdeki dosyaları alıp Harddiski komple formatladim ancak yine format atılmadı. PC hala mini XP ile açılıyor ancak format hala atılmıyor, normal şekilde açılmıyor. Sorun nerede sizce?

Not : Harddiske format atarken format atıldı, içinde şu an 0 dosya var ancak sistem kurulmuyor, windows logosunda takılı kalmaya devam ediyor.

Sonuç : Anakart ölmüş. Chip değişimi denedik maalesef kalkamadi pc. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C34539E2B -- 11 Kasım 2016; 2:36:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hdd de problem vardir...

Hddtune ile hddyi tarayabilirsiniz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenli modda açabilirseniz disk hata taraması(checkdisk) yapın.

• Doktora getirdim, farklı hdd denedik sonuç aynı. İşlemcilerin portlarini değiştirdik aynı, ısıdan kaynaklanabilir diye bakım yaptırmaya bıraktım. Sonuca göre yazmaya devam edeceğim.

• Makinanın HDD ve ramleri farklı makinaya takıldı format başarıyla atıldı. Sorun büyük ihtimalle anakartta gibi görünüyor. :(

• Aynı sorun bende de var işlemci hatası teşhisi koyuldu. Değişime gitti işlemci

• tripmaker kullanıcısına yanıt
    İslemcidir umarım. Anakarttan iyidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.