Şimdi Ara

Bilgisayar ağı görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım masaüstü bilgisayar evde hali hazırda mevcut olan ağı görmüyor.

Laptopa kabloyu bağladığımda kablolu olarak internete girebiliyorum. Yani kabloda bir sıkıntı yok.
    Yeni bilgisayara kabloyu taktığımda ve ağ yöneticisine girdiğimde bilgisayar modemi görmüyor. (Win10 orjinal kullanıyorum)
    Yardım edebilecekler için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Ağı Görmüyor: Sorun Giderme Kılavuzu

Bilgisayarınızın ağ bağlantısı olmadığında, internette gezinme, e-posta gönderme veya çevre birimlere erişim gibi çeşitli etkinlikleri gerçekleştiremezsiniz. İşte bilgisayar ağını görememe sorununun en yaygın nedenleri ve bunları giderme adımları:

• Kablolar Kontrol Et: Bilgisayarını ağa bağlayan tüm kabloların (Ethernet, Wi-Fi anteni vb.) sıkıca takıldığından emin ol. Gevşek veya hasarlı kablolar bağlantı sorunlarına neden olabilir.

• Ağ Bağdaştırıcısını Kontrol Et: Ağ bağdaştırıcınız, bilgisayarını ağa bağlayan donanımdır. Aygıt Yöneticisi'ni açıp Ağ bağdaştırıcılarını kontrol et. Bağdaştırıcının etkin olup olmadığını, devre dışı bırakılıp bırakılmadığını veya herhangi bir hata mesajı verip vermediğini kontrol et.

• IP Adresi ve DNS Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarın ağa düzgün şekilde bağlanabilmesi için geçerli bir IP adresine ve DNS ayarlarına ihtiyacı vardır. Ağ ve İnternet ayarlarını kontrol et ve IP adresinin ve DNS sunucularının doğru şekilde yapılandırıldığından emin ol.

• Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Ayarlarını Kontrol Et: Güvenlik duvarı ve antivirüs programları bazen ağ bağlantısını engelleyebilir. Bu programların ayarlarını kontrol et ve ağ bağlantı izinli olduğundan emin ol.

• Ağ Sürücülerini Güncelle: Ağ bağdaştırıcın için güncel sürücüler kullandığından emin ol. Eski veya bozuk sürücüler bağlantı sorunlarına neden olabilir.

• Ağ Aygıtlarını Yeniden Başlat: Modemini, yönlendiricini ve bilgisayarı yeniden başlatmak, ağ sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir. Tüm cihazları kapat ve birkaç dakika sonra tekrar aç.

• Farklı Bir Ağ Bağlantısı Dene: Mümkünse, bilgisayarını farklı bir ağ bağlantısına (ör. farklı bir Ethernet kablosu veya Wi-Fi ağı) bağla. Bu, sorunun bilgisayarında mı yoksa ağ bağlantısında mı olduğunu belirlemene yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra bilgisayarın ağ bağlantısı hala yoksa, daha karmaşık sorun giderme işlemleri için bir ağ uzmanına danışman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1- Ip çakışması olabilir. Ağ bağlantısına sağ tıklayıp "sorunları gider" i deneyin
    2- Güvenlik duvarı(Firewall) engelliyor olabilir. Devre dışı bırakmaya kapatmayı deneyin.
    3- Sürücüsü(Driver'ı) kurulmamış olabilir. Anakart ile gelen cd'yi kullanarak ağ sürücüsünü kurmayı deneyin.
    4- Bios'dan ethernet portu kapatılmış devre dışı bırakılmış olabilir.
    5- Modemde başka cihazların bağlanmasını engelemek için bir kısıtlama yapılmış olabilir.
    6- Bir ihtimal ethernet kablosundan kaynaklı olabilir. T-568A ve T-568B standartlarının dışında bağlantısı yapılmış kablolarda hem verim düşer hem bağlantı sağlanamayabilir.
    7- En kötü ihtimalle ethernet portu arızalıdır. Bilgisayarı iade edin yenisini versinler.

Yada bu adımları tamamen atlayıp satın aldığınız yere götürün orada denesinler arızalıysa yenisini vermek zorundalar. Kolay gelsin.
  • Teşekkürler, pazar günü söylediklerinizi deneyeceğim. Bilgi veririm.

• Tekrar merhaba,

1- Sağ tık ile onar dediğimde sürücü yüklü değil hatası alıyorum bu sebeple anakart ile gelen cd'den intel lan setup'ını kurdum.

2- Güvenlik duvarını kapattım fakat kurulumu gerçekleştirmem için duvarın açılması uyarısı aldım ve açmak zorunda kaldım

3- Kurulum gerçekleşmesine rağmen bilgisayar yeniden başlatıldığında, kurulum gerçekleşmemiş gibi gözükmekte. Yeniden kurulum yaptım fakat yine bir değişiklik yok.

4- Biosdan; intel lan controller açıkken intel lan pxe option rom kapalı idi açık yaptım yine düzelmedi.

Sorun halen çözülmüş değil, başka fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Anakartım asus maximus iv hero

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rustandmarried -- 30 Temmuz 2017; 20:8:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.