Şimdi Ara

Bilgisayar alacağım acil yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum fakat kafamda bi soru işareti oluştu. Normalde zorlayarak 5.5 bin liraya kadar çıkabiliyorum. Lenovo veya dell almayı düşünüyordum fakat hepsiburadada bi indirim gördüm dün. HP’nin bir bilgisayarı indirme girmiş 4.400 lira olmuş. 1050Ti 16 Ram’i olan bir bilgisayar almak iyi olur diye düşündüm. Genellikle oyun oynarım mühendis falan değilim işlemciyle aşırı işim olmayabilir. Bilgisayarım 5-6 yıl gitsin isterim.

İki bilgisayar arasında çok büyük farklar yok, hp i5 7.nesil diğeri ikisi i7 7.nesil bilgisayar. İ5 ile i7 arasında büyük farklar olur mu, oyun oynarken sıkıntı verir mi, işlemci hızı ram hızı farklı galiba kötü etkiler mi? Bi de bi işlemcinin bu kadar fiyat farkına değmeyeceğini düşündüm. Linkleri aşağı bırakayım. Bilenler yardımcı olursa çok sevinirim her gün ayrı bi zam oluyor artık almak lazım.

Hp:
    https://www.hepsiburada.com/hp-gaming-17-ab304nt-intel-core-i5-7300hq-16gb-2tb-128gb-ssd-gtx1050ti-freedos-17-3-fhd-tasinabilir-bilgisayar-2zj49ea-p-HBV000009DRPA#reviews

Lenovo:
    https://www.hepsiburada.com/lenovo-legion-y520-15ikbn-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80wk01bmtx-p-HBV00000A5BKR?magaza=teknoraks

Dell:
    https://www.hepsiburada.com/dell-7577-intel-core-i7-7700hq-16gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-fb70d128f161c-p-HBV000009G8AB

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Az bi yardım beyler

• Oyun konusunda 7. Nesil HQ işlemciler arasında pek fark yok arada 3 fps civarı oynama olur. Ama yazılım, render, montaj sırasında i7-7700HQ çekirdek sayısı olarak avantajı ile çok büyük bir fark ortaya çıkıyor. Özellik ve fiyat olarak bence HP gayet mantıklı hem 17 inç ekranı hem de 2tb hdd+128gb ssd'yi doldurmak mümkün değil. Ama bu cihazın kronik bir sorunu var mıdır bilemem. Kullanıcı yorumlarını, ısı testlerini, şikayetlerini falan okumadan kronik bir sorunu var mı bilemeyiz. Ram mhz değeri olarak HP bir tık düşük ama pek bir fark olmaz. Mhz değerlerinin yüksek olması masaüstü ryzen işlemcilerde önemlidir. Ddr4 olması yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ölümSüzZz

Oyun konusunda 7. Nesil HQ işlemciler arasında pek fark yok arada 3 fps civarı oynama olur. Ama yazılım, render, montaj sırasında i7-7700HQ çekirdek sayısı olarak avantajı ile çok büyük bir fark ortaya çıkıyor. Özellik ve fiyat olarak bence HP gayet mantıklı hem 17 inç ekranı hem de 2tb hdd+128gb ssd'yi doldurmak mümkün değil. Ama bu cihazın kronik bir sorunu var mıdır bilemem. Kullanıcı yorumlarını, ısı testlerini, şikayetlerini falan okumadan kronik bir sorunu var mı bilemeyiz. Ram mhz değeri olarak HP bir tık düşük ama pek bir fark olmaz. Mhz değerlerinin yüksek olması masaüstü ryzen işlemcilerde önemlidir. Ddr4 olması yeterli.
    HP nin kronik sorunu olarak oyunlarda işlemcinin üzerine aşırı yük binmesini takiben ani FPS düşüşleri gözlemlenmiş. Ancak aracı sitede yazılan yoruma göre bu sorun BIOS sisteminin güncellenmesiyle halledilmiş. Ben de bu bilgisayarı almayı düşünüyorum ancak aşağı yukarı aynı kulvarda daha kaliteli ve memnun eden bilgisayar varsa aklımı çelebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.