Arkadaşlar bugün öğlen bilgisayar kapandı kendiliğinden.Tekrar açmaya çalıştım bu sefer açılmadan kapandı 5 saniye içinde.Sonra 2. denemem de açıldı ama açılırken 'Overclok failed ' dedi eski ayarları yüklemek için f2 setup için f1 dedi.Bilgisayar kendisini neden aniden kapatır?Daha önce de bir kere olmuştu.Virüs taraması yaptım sorun yok.Bilgisi ya da fikri olan paylaşırsa sevinirim
kardes belki elektrik problemi olabilir tam emin değilim ama yinede overclock yaotın mı ????
arkadaşım eğer overclock yaptıysan ondan kaynaklanabilir. eğer yapmadıysan RAM leri kontrol et. Gevşeklik olabilir. Toz kaçmış olabilir ya da RAM de sorun olabilir. (tırnaklardan birinin yada birkaçının yanması gibi) Çünkü XP en ufak RAM hatasını bile kabul etmez restart eder. Hatta windows yüklenmez.
kardes bi de bios ayarlarıylafalan oynamadın dimi voltajlar la falan???Bunları yazarsan belki yardımcı olabilirim
bu sorun banada olmuştu sonunda fanı değiştirmek zorunda kaldım.istersen sıcaklığı kontrol et.fanın devir sayısında problem olabilir.
her o/c birgün default ayarlarına geri döner
arkadaşlar ben geçen gün başıma gelen olayı anlatayım. bilgisayarın başındaydım, arkadaşım aradı oda bilgisayarın başındaymış konuşurken birden görüntü gitti.ama harddisk ışığı falan yanıyor fakat monitörde görüntü yok. arkadaşım banada aynısı oldu dedi. neyse fişi çektim-taktım tekrar çalıştırdım aradan iki dakika geçmediki yine aynısı oldu. görüntü gitti ama ışıklar yerli yerinde.. telefondaki arkadaşımda kendi bilgisayarındada aynı şekilde görüntünün gittiğini belirtti. ben önceleri bilgisayarda bir mokluk mu var diye düşünüyordum fakat aynı olayın aynı zamanda bir başkasındada olduğunu anlayınca durumu farkettim. elektriklerdeki ani dalgalanmalar ki bu saniyelik oluyor, bilgisayarın sapıtmasına neden oluyor.elektrik tam gitmediği için ışıklar yanıyor fakat sistem çuvallıyor. ve görüntü gidiyor.
Selam dostum bilgisayardaki sorunun sanırım ve yüksek ihtimal powersubtan kaynaklanıyo kısacası elektrik problemi istersen bi yerden sıfır bi power sub bul bagla biraz calıstır makinayı belli olur zaten ok Saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: karanight
kardes bi de bios ayarlarıylafalan oynamadın dimi voltajlar la falan???Bunları yazarsan belki yardımcı olabilirim
Hayır o ayarlarla oynamadım arkadaşım.Voltajlarla falan da oynamadım.Sadece bu olaydan sonra açılışta hata verdi bunun üzerine F2 ile eski overlock ayarlarını yükle dedim.Bu arada overlock nedir?Overlock yaptıysan ondan kaynaklanabilir demiş bir arkadaş da yapmadım sanırım overclock falan . Fanla ilgili bir sorun olucağını sanmıyorum çünkü 3 fanlı kasa.İlk bilgisayarımın kasasını aniden elektrikteki dalgalanma yüzünden işlemcisinin yanması sonucu aniden kaybettiğim için bu konuda hassas davrandım ve kasaya bayıldım biraz sağlam olsun diye..
İlgilenen arkadaşlara teşekkürler
overclock yapmadım dedin başlangıçta herhangi bir bipleme sesi oluyormu.Sorun ramde veya cpu da olabilir.Parçaları çıkarıp yeniden tak.Belki psu da sorun olabilir.Başka bir psu ile denemende fayda var.
quote:
Orjinalden alıntı: metinyurdaer
overclock yapmadım dedin başlangıçta herhangi bir bipleme sesi oluyormu.Sorun ramde veya cpu da olabilir.Parçaları çıkarıp yeniden tak.Belki psu da sorun olabilir.Başka bir psu ile denemende fayda var.
Ayıptır söylemesi kasanın içi benim için kabus gibidir.Kasanın içini oldum olası karmakarışık ve korkutucu bulmuşumdur ondan bozulucak diye elimi süremem. Başlangıçta açılırken bir bip sesi oluyo ama abi.Duyuyorum yani.O overclockla mı alakalı?
büyük ölçüde ramdendir.Rami yuvasından çıkar tekrar tak çok zor bişey değil.Hemen bozulmaz korkma ama takarken çok zorlama kırabilir veya pinlere zarar verebilirsin.
Benim arkadaşımda da aynı sorun vardı . Sorunun kaynağı ise komşusunun klimasıydı. Daha sonra bir UPS aldı ve sorunu çözdü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme