Şimdi Ara

Bilgisayar Arada Durduk Yere Reset Atıyor 1 dk Bakarmısnız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizce Normal mi ? ısılar konusunda hiç bi bilgim yok.

1 Haftadır aynı sorun var

Virüs yok ondan %100 eminim çünki 2 kez format attım hiç birşey yapmadım Reset attı.

Ayrıca Bu gun Kasayı açtım içini iyice temizledim tozları felan

Ram'in yerini değiştirdim

işlemciyi söktüm bi üfledim ettim =)

elektirik kablolarını kontrol ettim .

sonra tekrar herşeyi taktım yine bi video izliyordum youtubeden ve reset attı

hatta forumlarda sebebini araştıyodum 10 dk önce yine reset attı

ve sorun halen aynı ://

bi öneriniz var mı ?

• aynı sorun bıktım ... :///

• ısılar normal değil yanıyor resmen böyle değerlerde reset atması kendisini korumaya alması normal.
  • ısılar çok fazla, özelikle anakartın işlemci ve hdd orta düzeyde aux bilmiyorum ne olduğunu hava tut başka türlü hep resetler kendini
  • anladım yani ısıdan :/ 2-3 senedir böle bişey yoktu son 1 aydır böyle
    yardımlar için saolun.
  • aux ekran kartı
  • ısılar fazla kasanda egzoz fanı var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Durduk yere PC kapanıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayar reset atmadan önce aşırı 3-4sn kasıyor

kasanın önünde hani pc işlem yaptıgında yanıp sönen ışık varya işte o daha fazla yanıp sönmeye başlıyor

ve aniden 1 res atıyor ://

diğer arkadaşlar ısıdan kaynaklanıyor diyorlar

3-4 senedir böyle bi sorun yoktu şimdi çıktı

ısıdan kaynaklanıyorsa acaba ne yapabilirim ?
  • aux dediğinize göre ekran kart fırın gibi, anakarta soba misali yanıyor sistemin reset atması gayet normal çünki kendini korumaya alıyor.. Ekran kartının sıcaklığı kuzey köprüsüne muhakkaki etkisi vardır. Fakat o kadar olmaz. Önce ekran kartının soğutucusunu temizleyin. Yan panelde(kapakta) fan yoksa anakrta üfleyecek şekilde bir tane edinin. Tabikide eksoz fanı ve önde hdd üfleyecek şekilde bir hava sülkülasyonu yapın veya hava dolaşımı iyi olan yeni bir kasa alın...
  • anakart üzerinde pasif soğutucular vardır...
    bunlar sökülecek, altlarındaki çiplerin üzeri temizlenecek...
    termal macun sürülüp tekrar yerine takılacak...
    duruma göre anakartın yerinden sökülmesi de gerekebilir...
    kolay gelsin...
  • Everest'teki AUX sıcaklığı VGA değildir. Genellikle tanımlanmamış bir termal algılayıcı (vga, cpu, mobo, vs... ) olarak işlev görür ancak Everest'in AUX sıcaklıkları büyük çoğunlukla saçmalıktır. Yani buz gibi bir sistemde 130 derece bile gösterebilir, fazla takılmamak lazım.

Bunun haricinde anakart sıcaklığı normalin üzerinde. Sistemde overclock var mı bilmiyorum ama kuzey köpürüsü üzerindeki pasif soğutucunun işlevini tam yerine getiremediğini düşünüyorum. Öncelikle soğutucuya tam karşıdan üfleyecek bir fan yerleştirmeyi deneyebilir ve Everst'i inceleyerek etkisini görebilirsiniz.

Ayrıca AUX eğer VGA olarak tanımlanmamışsa VGA sıcaklığını bilmiyoruz demektir. Aslında VGA'nın model ve markasını tam olarak yazarsanız daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.
  • Bilgisayarınızdaki Isı Değerleri Hiç Normal Değil. :) Eğer Bilgisayarınızdaki Fanın Tozlarını Temizlediyseniz (Ki Bahsetmişsiniz)Size Bir Önerim Var :)

Bilgisayarın İlk Açılış Bölümünde Genellikle "Dıt" Sesini Duyduğuz Yerde Setup Adlı Bir Yer Olmalı Ve Genellikle Yan Bölümlerinde Klavye Üzerindeki Giriş Kombinasyonlarını Belirten Bir Bölüm Olmalı. Buraya Girdikten Sonra Eğer Pcnizde Smart FAN Control Sistemi varsa Bu Sistem İşlemci Isısını yükseltir Bunu Kapatmanızı Öneririm :) Eğer Yoksa Artık Tek Bir Çözüm Yolunuz Var Fanınızı Değiştirmelisiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bokobur -- 21 Mayıs 2011; 20:07:04 >
  • 1) bilgisayarını temizle al fön makinasını bas içine
    2) sen bide bilgisayrı f8 basarak güvenli modda çalıştır ve bilgisayarım>document and settings>kullanıcı adın>startmenü> programlar> başlangıç
    bu klasöre bi bak orası boş olmalı ben xp kullanıcısıyım ve birkez bana bi virüs bulaştı tam burda va işlemcinin yarısını kullanıyodu ....
    3) baktın hala ısınıyo bide pcnin kapağını aç ole çalıştır bak ısı değerlerine
  • Ooha 85 derece yumurtamı kaynatıcaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknikYardım -- 22 Mayıs 2011; 15:44:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.