Şimdi Ara

Bilgisayar bağlamak için LCD mi? yoksa plazma mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, evimde kablotv ve uydu yayını var. LCD veya plazma almak açısından kararsız kaldım; PC'den bazen film izlemek veya oyun oynamak için plazma mı almalıyım? yoksa LCD'mi almalıyım.
    Vestelin LCD'lerine baktım fakat görüntü olarak tatmin edici gelmedi.
    Plazma olarakta 1024*768 çözünürlükmü almalıyım yoksa 852*480 çözünürlük hem tv hem de PC uygulamalarım (Divx izlemek, oyun oynamak) için yeterli olur mu?

• Bende vestel Hd plazma var oyun oyarken bilgisayarımdan aldığım keyfin 1000 katını alıyorum. Teknik olarak fazla birşey diyemem ama plazmanın renkleri daha doğal.
  • Siz hiç hayatınızda Plazma bilgisayar monitörü duydunuz mu ? Ben her yerde Lcd Monitör ilanları görüyorum.

Bilmem anlatabildim mi
  • dostum bence lcd veya plazma farketmez öncelikler
    1- büyük ekran olması , yani 106........
    2- plazma olacak ise 1024x768 veya 1366x768 elbette....
    3- alım gücü az ise 852x480 olabilir , inan hd filmler çok iyi olur, oyunda biraz yavan kalıyor,
    4- lcd de hem oyun hem HD filmler çok iyi...
    5- pc de HD destekli ekran kartı mutlaka olmalı
    bunları deneyimimle yazıyorum, şöyleki;
    32" lcd ve 42" plazmam var, bu günde "NFS" oynadım her ikisinde.............

selamlar
  • ama televizyon olarakta kullanacağımı söyledim, sadece oyunamaçlı olmayacak
  • LCD TELEVİZYON AL HOCAM
  • quote:

Orjinalden alıntı: ismen1
    Vestelin LCD'lerine baktım fakat görüntü olarak tatmin edici gelmedi.

Ben markadan bağımsız olarak şunu farkettim ki, hiçbir Lcd Tv (buna Philips'in PF9831'i dahil, ki kendisi 42" olarak 10.000 YTL ediyor)
    normal çözünürlükteki görüntülerde maalesef Lcd Tv sahibi olmayanların düşündüğü kalitede görüntü vermiyor.
    Hareketli görüntülerde netliğin kaybolması, motion blur oluşması, sanki fps düşüyormuş görünümü şimdiye kadar tüm piyasadaki tüm Lcd Tv'lerde var.

Bazı marka & modeller yeni teknolojiler ile bu sorunu gidermeye çalışıyorlar, örneğin Philipd PF9831'in "Clear Lcd" teknolojisi 2 seviyeli düzeltme yapıyor, Clear Lcd özelliği demosunu izlediğimde gerçekten fark yaratıyor. Bence tam çözüm sağlayamıyorlar ve fiyatları benzerlerinin 2 katı neredeyse.

Zaten HD Demo görüntülere bakarsanız, genelde ana zemin çok yavaş akar; çünkü asıl sorun zemin sabitken objelerin hızlı hareket etmeleri değil, örneğin 50 km. hızla bir araba içinde giderken, pencereden baktığınız zaman oluşacak görüntü akıcı niteliğindeki görüntüler.

Digiturk 27 Haziran 2007'de Lig Tv ile başlayıp sonra diğer kanallarda da HD yayına geçecek; o zaman evdeki tv'lerimizin gerçek kalitesini anlayacağız ve HD özellikli bir Tv almak anlam kazanacak.

Ben Vestel Tv'imde normal kanallara baktığım zaman görüntü diğer Lcd Tv'lerde olduğu gibi kötü, ancak PC'yi bağlayıp HD trailer izlediğimde, benim dikkatimi çeken bir görüntü sorunu olmayan, çok tatmin edici görüntü alıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör mü tv mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ağırlıklı olarak PC den görüntü,konsol oyunları,grafik vb = Yeni nesil LCD TV ler
    Ağrırlıklı olarak filim (DVD vb) iyi kaynaktan TV seyretmek= Plazma.
    Bu şahsi görüşümdür.Her iki teknoloji ile üretilmiş cihazlar bu saydığım işlemlerin hepsini bir, birlerine göre bazı avantaj ve dez avantajlara sahip olarak yerine getirir.Hangisinden bir parça daha fazla feragat edip seçim yapacağınız tamamen kişiseldir.Bu kararı da sizden iyi kimse sizin adınıza veremez diye düşündüğüm için böyle yazıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ismen1

ama televizyon olarakta kullanacağımı söyledim, sadece oyunamaçlı olmayacak

Başlığın;

Bilgisayar bağlamak için LCD mi? yoksa plazma mı

olunca, önceliğin bilgisayar olduğu anlaşıldı...............cevap ona verildi................
  • Teşekkürler, elinize sağlık
  • quote:

Digiturk 27 Haziran 2007'de Lig Tv ile başlayıp sonra diğer kanallarda da HD yayına geçecek; o zaman evdeki tv'lerimizin gerçek kalitesini anlayacağız ve HD özellikli bir Tv almak anlam kazanacak.

bu bilgiyi nerden aldınız. HD yayına geçmek o kadar kolay iş değil. En azından 2007 de imkansız bana göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeknet
    quote:

bu bilgiyi nerden aldınız. HD yayına geçmek o kadar kolay iş değil. En azından 2007 de imkansız bana göre.

"Digiturk Royal" olarak geçiyor bu sistem.
    Bu bilgileri Cebit fuarında Digiturk standından aldım, hatta bende broşürleri dahi var; ancak tarayıp koymak için vaktim yok.

Bu arada, HD yayına zaten önce Lig Tv ile başlayacaklar, ki bunu yapmak çok da zor değil.
    Hatta bana alt yapının şimdiden hazır olduğunu söylediler. İsteğe bağlı olarak "250 GB kapasiteli recoder" cihazlar da sunacaklarmış,
    filmleri satın alıp Dolby Digital sesli olarak HDD'ye kaydetmek vb. mümkün olacakmış.

27 Haziran 2007'den 2 ay sonra da, diğer bazı kanallar HD yayına geçecekmiş; büyük ihtimalle tek tük belgesel kanalı vs. olacaktır.

Yine de benim için de önemli olan, hergün izlediğimiz Atv, Kanal D, Show, Star, Ntv, Cnn, Cnbc-e v.b kanalların HD'ye geçmesidir;
    ancak Digiturk bu hizmete başladığı zaman eğer hala HD Ready Tv'im olursa, şüphesiz abone olacağım.

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

Siz hiç hayatınızda Plazma bilgisayar monitörü duydunuz mu ? Ben her yerde Lcd Monitör ilanları görüyorum.

Bilmem anlatabildim mi

arkadaşım Yanlşışın Var bundan 6-7 yıl öncesine kadar (ki hala o paneller son teknoloji diye insanlara satılmaya çalışılıyo) Plazmalar Tamamen Monitör için kullanılıyodu. Sonradan yanlarına bi hoperlör bi tuner ekleyip plazma tv diye piyasaya sundular.Philipsin teknosalarda satılan o şekilde bi modeli var incelemek isteyen bakabilir. Hoperlörü yok

bilmem anlatabildimmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Boldpilot84
    quote:

Orjinalden alıntı: signore
    Siz hiç hayatınızda Plazma bilgisayar monitörü duydunuz mu ? Ben her yerde Lcd Monitör ilanları görüyorum.
    Bilmem anlatabildim mi

arkadaşım Yanlşışın Var bundan 6-7 yıl öncesine kadar (ki hala o paneller son teknoloji diye insanlara satılmaya çalışılıyo) Plazmalar Tamamen Monitör için kullanılıyodu. Sonradan yanlarına bi hoperlör bi tuner ekleyip plazma tv diye piyasaya sundular.Philipsin teknosalarda satılan o şekilde bi modeli var incelemek isteyen bakabilir. Hoperlörü yok
    bilmem anlatabildimmi

PC monitörü olarak satılan Plazma'larını gösteren, tanıtan bir link verebilir misiniz; böylelikle inceleme fırsatımız olur.

Ayrıca, ben yukarıdaki cümleyi bugünün şartlarını dikkate alarak yazdım; zira ben bugünlerde hiçbir yerde PC monitörü olarak tanıtılan ve satılan Plazma göremiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.