1 sene once elektrik gitmesi sonucu psu bozuldu ve dun yeni psu alip takmama ragmen bilgisayar açılmıyor. Güç kablosunu çıkarip psu şalteri kapalıyken kabloyu takip daha sonra şalteri açıyorum bu işlemi 10-15 tekrar yaptiktan sonra bilgisayar açılıyor ve bi sorun yok ama kapaninca bunu tekrar yapmam gerekiyor.Çözümü nedir? Statik elektrik olabilecegini dusunup topraga basarak tornavidayla kasanin arkasindaki guc girisine dokundum fakat bir ise yaramadi ayni zamanda kasayi tekrardan sokup taktim tamamen yine ayni sekilde güç kablosunu da degistirim fakat sorunun kaynagini bulamadim.Eger sorun anakartta olsa hic acmazdi diye dusunuyorum.
Gerekirse diye anakartim: msi hm110 pro-vd
Bendede asagi yukari ayni sorun vardi, her denemem de 5-6 sefer sonra aciliyordu pc. Aklima bircok sey geldi ve denememe ragmen bulamamistim. Sonra pcye takili usb diski cikartinca bir daha ayni sorunla karsilasmadim. Ne kadar faydasi olur yada konunuzla bir alakasi varmi bilmem ama eger sizdede boyle bir durum varsa belki yardimci olur diye yazdim.
herhangi bir bellek ya da usb aygiti takili olmadan da ayni durum soz konusu.
Anakartta yaarizadan veya karta takili kablo uclarindan kasaya sase vardir. Anakarti komple sokup uzay montajda sistemi testedin..
anakarti garantiye yolladim ariza tespit edilemedibiosu guncelleyip geri yolladilar sorun nerde hala anlamis degilim. sadece guc kaynagini islemciyi ve rami takip anakarttaki girislere tornavida dokundurarak acmaya calisiyorum hala ayni problem basliyor gibi oluyor acilmiyor.
up pc açılıyor gibi oluyor tusa bastigimda fanlar yarim tur donup duruyor
pc nin içindeki kabloları çıkarıp taktınız mı hocam belki bahsettiğiniz elektrik gitme durumunda kablolarda temassizlik oluyordur
Osiris34
kullanıcısına yanıt
kablolari tamamen cikartip taktim bilgisayar halen acilmiyor. acildigi tek bir yontem var o da su sekilde: Guc kablosunu cikartip power tusuna 10 sn basili tutuyorum, power supplydan kontagi kapatip guc kablosunu tekrar takiyorum, kontagi acip power tusuna bastigimda butun fanlar calisiyor gibi oluyor anaksrtin isigi yaniyor ama sadece anlik, bunh surekli denedigimde bazen aciliyor.
ThewatermeloN
kullanıcısına yanıt
böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum ben de
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme