Şimdi Ara

Bilgisayar birden bire kapanıyor acil yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle şunları açklıyayım...

Normal gezinirken hiçbişey olmuyor.. fakat biraz aşırı yuklenince pat diye kapanıyor bilgisayar.. sıcaklık, ısınma gibi bi sorun olamaz odam buz gibi pc başında mont la otryorm hatta kapanır kapanmaz kasa açıktı hemen baktım ne ekran kartı ne de işlemci sıcaktı aksine buz gibiydi sorun ne olabilr anlamadım.. donanım hakkında cok bilgim var ama bu sorunu anlayamadım gitti daha once benzer sorun yaşayıp çözüm bulan varsa cevaplasın lütfen.. teşekkürler şimdiden..

• Odanın buz gibi olması, işlemcinin ısınmayacağı anlamına gelmez.

Birden bire kapanıyorsa, CPU fanı ve termal macunu kontrol edin.
  • doğru söylüyor muhtemelen ısıdandır 2 ihtimalle ekran kartın yada işlemcin çok ısınıyodur hwmoniorle bakabilirsin ısı değerlerine ona görede ya tozlanmışdır yada bakır yaprakların arası tıkanmışdır
  • Merhaba,

"Everest Ultimate" adlı programı indirip kurun. Bu programla donanım sıcaklıklarınızı kontrol edebilirsiniz.

Sorun sıcaklıkdan dolayı değilse, farklı bir güç kablosu, priz ile deneme yapmalısın.

Bunların hiç birisi fayda etmezse, son olarak farklı bir power suply ile deneme yapmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraqbahar

Arkadaşlar öncelikle şunları açklıyayım...

Normal gezinirken hiçbişey olmuyor.. fakat biraz aşırı yuklenince pat diye kapanıyor bilgisayar.. sıcaklık, ısınma gibi bi sorun olamaz odam buz gibi pc başında mont la otryorm hatta kapanır kapanmaz kasa açıktı hemen baktım ne ekran kartı ne de işlemci sıcaktı aksine buz gibiydi sorun ne olabilr anlamadım.. donanım hakkında cok bilgim var ama bu sorunu anlayamadım gitti daha once benzer sorun yaşayıp çözüm bulan varsa cevaplasın lütfen.. teşekkürler şimdiden..

Madem cok bilginiz var bunu da cozmeniz gerekir haksiz miyim..
    hadi ben sizin cok olan bilginize biraz daha ekleyeyim...
    Power supply inizi kontrol ediniz..
  • farkındaym ama yaz ve kış mevsimlerinde ısnma oranları buyuk oranda değişir bunu yaşayanlar daha iyi bilir... ve mesajda da belirttiğim gibi pcnin içinde sıcak hiçbişey yok sadece termal macun konusunda haklı olabilirsin teşekkürler..
  • evet çok bilgim var ve pc birden bire kapanıyorsa bunun 2 açıklaması vardır oyun oynarken kapanıyorsa ekran kartı çok ısnmıştır normalde kapanıyorsa cpu ısınmştr fakat tekrar belirtiyorum pc kapanır kapanmaz hemen ekran kartına ve cpuya baktm buz gibiydiler

işte bu yuzden çozemedim bu durumu power suply ile alaklı bi durum olamaz çunku bilgisayara biraz fazla yüklenince kapanıyor normal ufak şeyler yaparken gayet normal çalışıyor...
  • Ne kadar da emin yazıyorsun..

Madem bunlarla bir alakası yok, bizler gidelim o halde ?
  • quote:

evet çok bilgim var ve pc birden bire kapanıyorsa bunun 2 açıklaması vardır oyun oynarken kapanıyorsa ekran kartı çok ısnmıştır normalde kapanıyorsa cpu ısınmştr fakat tekrar belirtiyorum pc kapanır kapanmaz hemen ekran kartına ve cpuya baktm buz gibiydiler

işte bu yuzden çozemedim bu durumu power suply ile alaklı bi durum olamaz çunku bilgisayara biraz fazla yüklenince kapanıyor normal ufak şeyler yaparken gayet normal çalışıyor...

O kadar bilginiz varsa neden bize soruyorsunuz.. yok ki bilginiz cozume ulasamamissiniz. restart atmiyor makine dikkat etmiyorusunuz.. dikkat edebileceginiz yerleri bilmiyorsunuz cunku...
    anakartiniz bu duruma sebebiyet verir.. kuzey yada guney koprusu yuklendikce isiniyordur bu yuzden kapanir...
    ayrica powerdan olmaz demissiniz.. emin misiniz?
    makineniz yuklenmediginiz zaman guc cekmez ne zaman yuklenirsiniz o zaman guc cekmeye baslar... 300w guc kaynagi sabit 300w vermez. 180w yeterli ise o an 180w verir. siz yuklendiginiz anda 300w a cikiyorsa ve bu gucu saglayamayip isiniyorsa makine kendini kapatir.

• evet eminim çunku ben uzun süre bilgisayar tamirciliği yaptım ve boyle sorunlar çok geldi karşıma ama cpu ve ekran kartı buz gibiyken pc kapanması gibi bi durmla hiç karşılaşmadım.. ben buna benzer bi sorun yaşayıp çozen varsa yazsın dedim zaten.. yoksa power suply yada herhangi bi parçada sorun yok eminim... termal macunu az buyk ihtmal ondan ama yinede farklı bişeydir diye fikir almak istedim boşuna zahmete girmektense..
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

evet çok bilgim var ve pc birden bire kapanıyorsa bunun 2 açıklaması vardır oyun oynarken kapanıyorsa ekran kartı çok ısnmıştır normalde kapanıyorsa cpu ısınmştr fakat tekrar belirtiyorum pc kapanır kapanmaz hemen ekran kartına ve cpuya baktm buz gibiydiler

O kadar bilginiz varsa neden bize soruyorsunuz.. yok ki bilginiz cozume ulasamamissiniz. restart atmiyor makine dikkat etmiyorusunuz.. dikkat edebileceginiz yerleri bilmiyorsunuz cunku...
    anakartiniz bu duruma sebebiyet verir.. kuzey yada guney koprusu yuklendikce isiniyordur bu yuzden kapanir...
    ayrica powerdan olmaz demissiniz.. emin misiniz?
    makineniz yuklenmediginiz zaman guc cekmez ne zaman yuklenirsiniz o zaman guc cekmeye baslar... 300w guc kaynagi sabit 300w vermez. 180w yeterli ise o an 180w verir. siz yuklendiginiz anda 300w a cikiyorsa ve bu gucu saglayamayip isiniyorsa makine kendini kapatir.

power suply muhabbeti kapansın artık lutfen eminim dedim çunku3 farklı power suply de bozuk olamaz bu gibi sorunlara baktm dededm çoktan elimde macun yok çunku arık tamir işlerini bıraktm elimde kalan bi kaç parça vardı kullanılmamış sırf bunun için açtım baktm ben sadece aynı sorunu yaşayıp çözen varmı diye bi soru sordum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

"Everest Ultimate" adlı programı indirip kurun. Bu programla donanım sıcaklıklarınızı kontrol edebilirsiniz.

Sorun sıcaklıkdan dolayı değilse, farklı bir güç kablosu, priz ile deneme yapmalısın.

Bunların hiç birisi fayda etmezse, son olarak farklı bir power suply ile deneme yapmalısın.

farklı power suply la deneme yaptm güç kablosunu da değiştirdim

everest sonuçları

anakart : 30c
    cpu : 33c
    aux : 39c

bu sonçlar da gayet normal yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Ne kadar da emin yazıyorsun..

Madem bunlarla bir alakası yok, bizler gidelim o halde ?

ahahah yardım edende kabahat ben şahsen gidiyom
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.