Şimdi Ara

bilgisayar calisiyor ama goruntu gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baslikta da belirttigim gibi kasa normal bir bicimde calisiyor ama monitorde bir goruntu yok sanki bilgisayar kapaliymis gibi isigi yanip sonuyor. Ekran kartini ve ramleri soktum yuvlarini temizledim yerlerine guzel oturttum, monitor cikisini kontrol ettim yine olmadi. Teknik servise goturdum baska bir ekran kartiyla denedik calismadi. Sorunun ana kartta oldugunu soyledi ama garip olan sey su. Bu bilgisayari evin icinden baska bir yere tasidim icini actim tozlanmis mi diye temizlemeye gerek gormedigimden bisey yapmadim kapattim kablolari sokup calistirdim sonuc bu. Hic bir darbe , dusme olmadan ana kart nasil bozulur daha 10 dakka once hic bir sorunu olmayan bilgisayar neden boyle olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Guncel

• Guncel

• belki güç kaynağından anakarta gelen kabloyu temizlerken takmamışsındır buda anakatın arızalanmasına neden olmuştur.olamazmı ?
  • Sadece ekran karti ve ramleri cikartip taktim baska biseye dokunmadim.

• Öncelikle yapacağınız her işlemde pc power kablosunu çekin açarken taekrar takın. Şimdi CPU hariç tüm donanımı RAM HDD varsa floppy ve dvd ye bağlı tüm kabloları ekran kartını vs takılı tüm kartları çıkarın.Bildisayarı açın bip sesi veriyor mu kontoledin uzun uzun bip verirse şimdilik herşey yolunda demektir.Ses vermezse bios pilini çıkarıp tekrar deneyin.Ses verdiğini var sayarsak şimdi Ram(ları) takın tekrar açın ekran kartı takılı değil bip sesi alıyor olmalısınız.
    şimdi kapatım yada fişi çekip akran kartını takın bilhassa arka tırnağının tam oturduğuna emin olun açtığınızda görüntü gelmesi lazım gelmezse anakart veya anakartın ekran kartı girişi bozuk demektir.
  • Onboard ekran kartı varsa direk ondan dene..

Tek Slot Ram tak öyle dene .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gatruno G kullanıcısına yanıt
    Başka ekran kartında görüntü gelmediysee ram ya da anakartta sıkıntı var. çift ram varsa ram leri tek tek takarak görüntü almayı deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.