Şimdi Ara

Bilgisayar'da Uzun Vakit Geçirenlerin Psikolojik Durumu [Ciddi Tespitlerimi Aktarıyorum] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
5
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11.sınıfta teknik resim var mı

• Tespitler dogru

• quote:

Orijinalden alıntı: halo586

Merhaba arkadaşlar, Lise son sınıf Bilişim Bölümü öğrencisiyim. Sizlere uzun süreler bilgisayar başında vakit geçirenlerde ve kendimde gördüğüm bazı psikolojik değişimleri anlatmaya çalışacağım.

Genel olarak sosyal bir insan sayılmam, bilgisayar başında haylice zaman geçiriyorum. Son zamanlarda kendimde olumsuz değişikler gözlemlemeye başladım. Bunlarda bazıları aşağıdaki gibi.

* Kendi kendine konuşma
    * Ciddi dikkat dağınıklığı
    * Bilgisayar başında sürekli sabit durduğum için hareket etme ve konuşma isteği duyuyorum. Bu yüzden okulda çok konuşmaya başladım. Kötü espiriler felanda yapıyorum :( Aynı zamanda okulda elim ağayım rahat durmuyor, sürekli birilerine sataşıyorum. Bişeylerde oynuyorum. Ayaklarımı vuruyorum felan.
    * Eskisi gibi düşünemiyorum, kendimi salak gibi hissetmeye başladım. Geç algılıyorum.
    * Ciddi unutkanlık

Bu sıkıntıları kendime gözlemledim. Bide okulda Bilişim Bölümü Öğretmenlerinde gözlemlediğim davranışlar var. Onlarıda kısa kısa anlatayım.

Okulda normal diyebileceğiniz bir tane bile Bilişim bölümü öğretmeni yok. Dışarıdan bakıldığı zaman bazı hocalar normalmiş gibi gözüksede dersinize girdiği zaman anlıyorsunuz onlarında anormal olduğunu. Öğretmenlerin isimleri sallıcam gerçek isimlerini vermicem ayıp olmasın.

* Bu sene silverlight dersine giren Cüneyt hocamız var. derste kendi kendine konuşuyor. bize ders anlatırken acayip sesler çıkarıyor, şimdilerde Cem Yılmaz'ın taklidini yapıyor. Çok sıklıkla derste Ah yavrum diyip duruyor.

* Veritabanı dersimize giren Selim Hoca, sınıfça 10. sınıftan beri tanıyoruz. Dersimize girmediği halde zaman zaman bizim sınıfa gelip öğrencilere sataşırdı. Diğer hocalarda pek sıcak değildi zaten. Bu sene dersimize giriyor. Sataşmalara devam ediyor. Daha da garip bazı hareketleri var fakat burada anlatmam doğru olmaz.

* 10. sınıfta temel programlama dersine giren Mehmet Hoca vardı birde. 100 metre öteden bile değişik birisi olduğunu anlarsınız. Hiç gülmüyor. garip garip yüz mimikleri yapıyor. Eğer size yakınsa kötü espiriler yapmaya çalışıyor. Ama kendisinin şu ana kadar hiç gülerken görmedim.

* Hakkı Hoca var. Hiç dersimize girmedi fakat, 5000 kişilik okulda tanımıyan yoktur. Her taşın altından çıkar. Tek yaptığı konuşmaktır desem yalan olmaz. Bilgisayar beynine ciddi zararlar vermiş olsa gerek. Ciddi derecede konuşuyor. Hocalar onu görünce kaçacak delik arıyor (abartmıyorum, güzelce siktir etmenin yolunu arıyorlar)

* Belgin Hoca var. Genelde teknik resim ve elektrik derslerine girer. Bizim sınıfa da 10. sınıftayken Belgin ve Fatma hoca birlikte derse giriyorlardı. Belgin hocanın bir kere bile ders anlattığını görmedim. Sadece Fatma hoca ders anlatıyordu. Belgin Hoca'da ya telefonundan oyun oynuyor ya da teknik resim çizimlerine kafasına göre notlar veriyordu.

* BTT dersine giren Murat Hoca vardı. Dışarıdan gayet normal birisi gibi görünüyor. Fakat biraz muhabbet edince onunda garip espiriler yaptığına şahit olabilirsiniz.

**** Bunları anlatmamın sebebi kesinlikle hocalarla dalga geçmek değil, sizlere durumun ciddiyetini anlatmak.

**** Bu dertlerden son zamanlarda bende muzdaribim. Bu haftadan itibaren bilgisayardan uzaklaşacağım. Normal insan gibi yaşamaya çalışacağım.

**** Sizlerde eğer Bilgisayar'la ilgili bir işte çalışıyorsanız, mutlaka sosyal hayatınız olsun. İş dışında mümkün olduğunca bilgisayardan uzak durmaya çalışın. Sonunuz benim ve anlattığım insanlar gibi olmasın.

Hepinizi İyi Akşamlar.

kac yıldır hergün bilgisayar başındayım kendi kendime konuşmuyorum dikkat dağınıklılığım yok unutkanlık yok sadece hareket etme ve konuşma isteği duyuyorum hep

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• codered1983 kullanıcısına yanıt
    Yurt dışında bilgisayar bölümünü okuyanlara hack eğitimi mi veriyorlar kardeş? Bu adam liseden çıktığında en azından dandik bi site yapıp 100-200'e satar işe girene kadar idare eder. Düz liseden mezun olan üniversiteyi kazanamazsa ne yapsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pensilvanyalı Zat

Ciddi diyorum tespitler ibretlik Kendime bayağı pay çıkardım

değil mi canım?
  • Benim kendisine bir şey dediğim yok zaten. okullar fasa fiso, ama internette bir çok makale var gitsin oralardan öğrensin, hiç değilse düzgün öğrenmiş olur.

@Aferna*
  • Doğru tespit

• klasik kamu spotu postuna hoş geldiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrozenThroneTR

11.sınıfta teknik resim var mı

10. sınıftayken vardı. 11.sınıfta yok.
  • tespitler doğru.hepsi var bende ve artık pc başındanda kalkamıyorum bağımlı oldum.yarın önemli sınavım var ben internette dolanıyorum .sonum ne olacak bilmiyorum
  • halo586 H kullanıcısına yanıt
    Hocam haftada kaç saat ders görüyorsunuz?

• Aynı bulgular bende de var bazen kendi kendime konuşurum ama okulda gerçekten çenem durmuyor sürekli bi konuşma isteği sürekli birilerine bişeyler anlatma isteği geliyor geç anlıyorum bazı şeyleri özellikle derslerde çok zorlanmaya başladım artık İngilizce Almanca dışında hiçbi dersi adam gibi anlamıyorum ve en büyük sıkıntı unutkanlık dun ne yediğimi hatırlamak için bile 2dk kadar düşünüyorum

• gerçeklikten kopacak kadar dikkat eksikliği yaşıyorum tavsiyesi olan var mı
  • I am Barzo kullanıcısına yanıt
    Sosyalleş :)
  • quote:

Sosyalleş :)

Şu an sporsalonundayım set molasındayım. Pek alakası yok yani

• I am Barzo kullanıcısına yanıt
    Dikkat dağınıklığı ciddi sorun oluşturabilir. Bi doktora görün bence
  • Tek kelimeyle "mallaşıyorsun"

• quote:

Dikkat dağınıklığı ciddi sorun oluşturabilir. Bi doktora görün bence

Emin değilim hocam sorun biraz orda. Gün boyu sürekli ekranlara bakıyorum. Telefon olmasa pc olmasa tv. Aşırı masturbasyonda var

• Bende kendimde farkettiğim kötü yan etkilerden bahsedeyim;

-Özgüven eksikliği
    -Ani durumlara karşı geç tepki verir bir hale gelme
    -Ve sıra dışı şeylerde ne yapacağını bilememe
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.