Şimdi Ara

Bilgisayar'da Uzun Vakit Geçirenlerin Psikolojik Durumu [Ciddi Tespitlerimi Aktarıyorum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
5
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Lise son sınıf Bilişim Bölümü öğrencisiyim. Sizlere uzun süreler bilgisayar başında vakit geçirenlerde ve kendimde gördüğüm bazı psikolojik değişimleri anlatmaya çalışacağım.

Genel olarak sosyal bir insan sayılmam, bilgisayar başında haylice zaman geçiriyorum. Son zamanlarda kendimde olumsuz değişikler gözlemlemeye başladım. Bunlarda bazıları aşağıdaki gibi.

* Kendi kendine konuşma
    * Ciddi dikkat dağınıklığı
    * Bilgisayar başında sürekli sabit durduğum için hareket etme ve konuşma isteği duyuyorum. Bu yüzden okulda çok konuşmaya başladım. Kötü espiriler felanda yapıyorum :( Aynı zamanda okulda elim ağayım rahat durmuyor, sürekli birilerine sataşıyorum. Bişeylerde oynuyorum.
    * Eskisi gibi düşünemiyorum, kendimi salak gibi hissetmeye başladım. Geç algılıyorum.
    * Ciddi unutkanlık

Bu sıkıntıları kendime gözlemledim. Bide okulda Bilişim Bölümü Öğretmenlerinde gözlemlediğim davranışlar var. Onlarıda kısa kısa anlatayım.

Okulda normal diyebileceğiniz bir tane bile Bilişim bölümü öğretmeni yok. Dışarıdan bakıldığı zaman bazı hocalar normalmiş gibi gözüksede dersinize girdiği zaman anlıyorsunuz onlarında anormal olduğunu. Öğretmenlerin isimleri sallıcam gerçek isimlerini vermicem ayıp olmasın.

* Bu sene silverlight dersine giren Cüneyt hocamız var. derste kendi kendine konuşuyor. bize ders anlatırken acayip sesler çıkarıyor, şimdilerde Cem Yılmaz'ın taklidini yapıyor. Çok sıklıkla derste Ah yavrum diyip duruyor.

* Veritabanı dersimize giren Selim Hoca, sınıfça 10. sınıftan beri tanıyoruz. Dersimize girmediği halde zaman zaman bizim sınıfa gelip öğrencilere sataşırdı. Diğer hocalarda pek sıcak değildi zaten. Bu sene dersimize giriyor. Sataşmalara devam ediyor. Daha da garip bazı hareketleri var fakat burada anlatmam doğru olmaz.

* 10. sınıfta temel programlama dersine giren Mehmet Hoca vardı birde. 100 metre öteden bile değişik birisi olduğunu anlarsınız. Hiç gülmüyor. garip garip yüz mimikleri yapıyor. Eğer size yakınsa kötü espiriler yapmaya çalışıyor. Ama kendisinin şu ana kadar hiç gülerken görmedim.

* Hakkı Hoca var. Hiç dersimize girmedi fakat, 5000 kişilik okulda tanımıyan yoktur. Her taşın altından çıkar. Tek yaptığı konuşmaktır desem yalan olmaz. Bilgisayar beynine ciddi zararlar vermiş olsa gerek. Ciddi derecede konuşuyor. Hocalar onu görünce kaçacak delik arıyor (abartmıyorum, güzelce siktir etmenin yolunu arıyorlar)

* Belgin Hoca var. Genelde teknik resim ve elektrik derslerine girer. Bizim sınıfa da 10. sınıftayken Belgin ve Fatma hoca birlikte derse giriyorlardı. Belgin hocanın bir kere bile ders anlattığını görmedim. Sadece Fatma hoca ders anlatıyordu. Belgin Hoca'da ya telefonundan oyun oynuyor ya da teknik resim çizimlerine kafasına göre notlar veriyordu.

* BTT dersine giren Murat Hoca vardı. Dışarıdan gayet normal birisi gibi görünüyor. Fakat biraz muhabbet edince onunda garip espiriler yaptığına şahit olabilirsiniz.

**** Bunları anlatmamın sebebi kesinlikle hocalarla dalga geçmek değil, sizlere durumun ciddiyetini anlatmak.

**** Bu dertlerden son zamanlarda bende muzdaribim. Bu haftadan itibaren bilgisayardan uzaklaşacağım. Normal insan gibi yaşamaya çalışacağım.

**** Sizlerde eğer Bilgisayar'la ilgili bir işte çalışıyorsanız, mutlaka sosyal hayatınız olsun. İş dışında mümkün olduğunca bilgisayardan uzak durmaya çalışın. Sonunuz benim ve anlattığım insanlar gibi olmasın.

Hepinizi İyi Akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halo586 -- 28 Ocak 2015; 18:44:58 >

• kardeş bilgisayar hocaları anormalde öbür hocalar çok mu düzgün?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede zaten bilgisayar dersi diye bir şey yok. boşuna kendine eziyet etmişsin.
  • Dikkat eksikliği ve dalgınlığına sebep olabiliyor ve de odaklanmada sorun yaşatabiliyor.
  • Mastürbasyonu azalt

• Bunların % 80`i mastürbasyondan. Geri kalan % 20`indede sana katılıyorum
  • beni ciddi derecede salak yaptı.karşıdakinin dediği tek seferde zor anlıyorum nolcak bu halimiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ciddi diyorum tespitler ibretlik Kendime bayağı pay çıkardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

Mastürbasyonu azalt

Haftada 1 kere

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki kızlara 80 sozlu verip butun erkeklere 45 sozlu veren tarih hocasi ne oluyo ? Oda fazla fortculuktan mi kaynaklaniyo simdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paorus -- 13 Ocak 2015; 20:31:28 >
  • Benim lise bitti de bende bilisim web tasarim mezunuyum.Ayni sen gibi eli kolu rahat durmayan millete satasan cocuk vardi.Bi gun sinifta şaka olsun diye kafama vurdu.Ondan sonra cocugun agzini burnunu kirdim.1 hafta sonra okulu birakmis.Sana demem o ki herkese satasma el kol sakasi yapma :)

• aslında o sizin lise için geçerli olabilir bende 11. sınıf bilişimim bölüm şefimiz olsun öteki derslere giren öğretmenler olsun hepsi sosyal adamlar adamlar yüzmeye spora hepsine gidiyor bölüm şefinin yarısı kas diyebilirim ama bende bu belirtiler var o da ayrı mesele
  • halo586 H kullanıcısına yanıt
    senin psikolojik sorunun bilgisayar değil okuduğun okul güzel üniversiteyi kazan hepsi düzeliyor merak etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furrct

aslında o sizin lise için geçerli olabilir bende 11. sınıf bilişimim bölüm şefimiz olsun öteki derslere giren öğretmenler olsun hepsi sosyal adamlar adamlar yüzmeye spora hepsine gidiyor bölüm şefinin yarısı kas diyebilirim ama bende bu belirtiler var o da ayrı mesele

Bende yazının sonunda bunu söyledim zaten. Bilgisayarla ilgili bir işte çalışıyorsanız mutlaka sosyal olmalısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: halo586

quote:

Orijinalden alıntı: furrct

aslında o sizin lise için geçerli olabilir bende 11. sınıf bilişimim bölüm şefimiz olsun öteki derslere giren öğretmenler olsun hepsi sosyal adamlar adamlar yüzmeye spora hepsine gidiyor bölüm şefinin yarısı kas diyebilirim ama bende bu belirtiler var o da ayrı mesele

Bende yazının sonunda bunu söyledim zaten. Bilgisayarla ilgili bir işte çalışıyorsanız mutlaka sosyal olmalısınız.

doğrudur
  • Tespit doğru olabilir.Sana katılıyorum ve yaşadığım sorunlardan kurtulmak için başka bir uğraşa kendimi vermeyi düşünüyorum.Eğer, bilgisayardan uzak kaldıktan sonra sorunlarda düzelme olursa, haklısın demektir.
  • Başta saydığın maddelerin tamamı bende de var.Ve bilgisayar başında çok fazla zaman geçiriyorum.Sanırım haklısın
  • Ben de kötü espriler yapmayı severim ama genelde asosyelim ve pc bağımlısıyım.
  • aşırı unutkanlık ve bazen kendi kendime konuşma bende de var

• Aynen ha benim işimde bilgisayar. Ne yaptığımı bilmiyorum saçma sapan cümleler kuruyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.