Şimdi Ara

Bilgisayar donanımı nasıl geliştirilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bildiginiz üzere bilgisayar fiyatları uçtu gitti. Hazır bilgisayarlar zaten cok Pahalı toplama yapan birisine sordum istediğim kriterlerde bilgisayarı da 1500 liraya yapiyor fakat ben o parayı vermek istemiyorum çünkü evde 2 adet eski bilgisayarım var. Ikisi de cok yavaş birisi 512 mb ramli 10 senelik toplama makinalardan kullanmıyorum yavaşlığından dolayı diğeri de zamanında bekodan aldığım İntel Pentium Dual core inside 1 gb ramli modellerden.
    (Beko 9373 DC)

Yeni bir bilgisayar alacağıma bu Bilgisayarların donanımlarını yükselterek tasarruf etmek istiyorum. Fakat bilgi eksiğim su konuda;
    Örneğin ekran Kartını ya da Rami değiştirirken neye göre secmeliyim? Işlemci ve ram uyumlu Olmalı mi Olmalı ise neye göre ? Yani kısacası bilgisayar donanımı yükseltirken Parçalar neye göre seçilmeli ?

Yardımlarınız için teşekkür derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelikle yeni nesil bir bilgisayara geçmek istiyorsan bunun için tüm parçalarının değişmesi gerekecek. Dediğin gibi elimdekileri yükselteyim dersen, şu an kullandığın anakart ve işlemci neslinin en yükseğine ancak terfi edebilirsin. Zİra 10 yıllık pc nin en üstüde pek bir perfermans vermicektir. Ama Genede şu an kullanığın pc lerin özelliklerinin yazarsan olabilitesi yazılabilir.
  • i7 işlemciye 1 gb ram olmaz tabii

• bedafb B kullanıcısına yanıt
    Buradan bir arkadaş bir bilgisayar satıyordu uygun fiyata,çok para vermek istemiyorsan onu alabilirsin.

500 TL diyordu ve hatta sanırım sattığı parçalar öyle çok ahım-şahım bir şey değildi ama iş görür yani.

Parçalar şunlardı.

ASUS Z9PE-D8 WS
    i7 5960X
    Kingston 4x8GB
    Asus GTX TITAN Z
    OCZ 960GB RevoDrive 350
    Seagate 6TB Nearline
    CORSAIR AX1500i
    CORSAIR OBSİDİAN 900D

• - Buyuk ihtimalle zaten Butun Parçalar değişir fakat neye göre değişmeli onu bilmiyorum. Suan evde Değilim ve en erken Yarin aksam olucam cevabınız için cok teşekkür ederim.

- 1 gb ram tabiki olmaz fakat ben neye göre uyumlu olması gerektiğini bilmiyorum o Yüzden soruyorum :)

- forumda bulamadım Dediğiniz konuyu acaba link verebilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bedafb

- Buyuk ihtimalle zaten Butun Parçalar değişir fakat neye göre değişmeli onu bilmiyorum.

Eski bilgisayarları yükseltmeye çalışmak yerine elindeki bilgisayarlarda kullanabileceğin parçaları belirleyip yeni bir sistem toplaman en uygunu, (sanırım parça olarak sadece monitörü kullanabilirsin). ŞURAYA kullanım amacını ve ne kadar bütçen olduğunu belirtirip yeni bir konu açarsan uygun bir sistem toplanır.
  • Oyun bilgisayarı dizmek istiyorum eski bilgisayarimdaki Parçalar 1gb ddr2 Ekran Kartı kullanilabilir grafik belleği 512 mb video belleği 256 mb İntel Dual core E2180 2.0 GHz ama sanırım hic biri is Görmez sıfırdan bi sistem kursam ayni kasanın içine neler gerekir bilgilendirebilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar ve donanım
    3 yıl önce açıldı
    Bilgisayar ve Donanımları
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kasanınn içindeki her şey değişecektir. Sana harddisk ve kasa (güç kaynaksız) kullanılabilir kalır. Ayrıca Mebcut sistem için anakartının sitesine girerek uyumluluk tablosundan ram ve işlemcini nereye kadar yükseltebileceğini görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnigmaEW -- 19 Aralık 2014; 16:01:54 >
  • Yeni bir kasa dizdim sıfırdan eski kasanın sadece güç kaynağını ve DVD romunu kullandım.

4 gb ram Kingston hyperx 1600
    Işlemci i5 3330
    Ekran Kartı 4 gb ASUS 128 bit
    Anakartin modelini bilmiyorum
    Toplam bana maliyeti 1200 kusur oldu

• bedafb B kullanıcısına yanıt
    eski pc 1.500 tl harcasdanda adam olmaz cünkü eski teknoloji

1000 liraya 4 cekirdekli amd sistem yapabilirsin
  • Bende yeni Yaptım iste burdaki tavsiyelere uyarak.
    Harddisk 1 TB bu arada yazmayı unutmuşum.

• Arkadaşlar benimde bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.
    benim bilgisayarın özellikleri
    -intel(r)core(tm) i5-2450m cpu 2,50ghz
    -rami 4 gb
    -sistem türü 64 bit işletim sistemi
    -birde şunlar var ekran kartımı tam bilmiyorum. intel(r)hd graphics 3000 ekran kartıda 2 gb diye biliyorum

ve bu konulardan hic anlamam. sadece isteğidim bilgisayarın performansını artırabileceğim birşeyler var mı?
    arada kitleniyor tek tük bunu giderebilirmiyim
    en önemliside ısınıyor ve fan çok ayrıca sesli çalışıyor artık kafam şişiyor. bunu değiştirsem nasıl olur. marka model ve neler yapacağımı yazarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzzyy -- 1 Mayıs 2016; 21:45:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.