arkadaşlar dün karşılaştığım bir sorundu bu bilgisayarım açıldıktan 10dk sonra donuyordu sırasıyla virüs, ram, işlemci sıcaklığı falan derken deneme yanılma yönteniyle farkettim operadan kaynaklandığını en sonunda bu programı kaldırarak çözdüm
benimle aynı sorunla karşılabilecek arkadaşlara yardımcı olmak istedim...
internet tarayıcısının böyle bir sorun çıkarması da çok şaşırttı beni
bilgisayarınızı açtıktan 10 dk sonra kasmaya başlamasıda beni şaşırttı.Arada ne yapıyor bu bilgisayar?
Merhaba,
Opera haddinden fazla RAM kullanmak da. Aynı şekilde Firefox da öyle, ama Firefox'un "Memory Fox" eklentisi bu ram kullanımını neredeyse yarı yarıya düşürüyor. Kullanmak isterseniz vermiş olduğum konu linkine göz atın.
opera dan değil de sonradan tarayıcı üzerine eklenen uygulamalardan flash player gibi problem olabiliyor
"Opera haddinden fazla ram kullanıyor" gibi bir genellemeye ulaşmak için birden fazla bilgisayarda gözlemleme yapılmalı. Evet zaman zaman fazla ram kullandığı oluyor fakat bu sorunlu bir tarayıcı olduğu anlamına gelmiyor. Kullandığınız Opera sürümü de bunu etkiliyor. Eğer 12 alpha(alpha olarak lanse edilen derleme) sürümünü kullandıysanız ve donanımsal hızlandırmayı etkinleştirdiyseniz fazla ram kullandığını görürsünüz. Bu alpha aşamasındaki bir programdaki hata. Diğer yandan kararlı sürüm(şuan 11.52) ve bilgisayarı kitleyecek düzeyde bir bellek kullanımı yok.
Bir çok bilgisayar da, denediğim ve kendi gözlemlerin sonucunda Opera çok RAM tüketiyor. Şuanda Firefox kullanıyorum ve altı sekme açık RAM tüketimi ise, 50 MB. Tabii bu eklenti sayesinde oldu orası ayrı.
Peki pek çok bilgisayarın ortak özelliği 3-4 gb ram bulunması olabilir mi? Yani rami 1 gb ve altındaki bilgisayarlarda Opera'nın görece(3-4gb ramli makinelerdekine göre) daha az ram harcadığını da gözlemlediniz mi?
arkadaşlar dün karşılaştığım bir sorundu bu bilgisayarım açıldıktan 10dk sonra donuyordu sırasıyla virüs, ram, işlemci sıcaklığı falan derken deneme yanılma yönteniyle farkettim operadan kaynaklandığını en sonunda bu programı kaldırarak çözdüm
benimle aynı sorunla karşılabilecek arkadaşlara yardımcı olmak istedim...
internet tarayıcısının böyle bir sorun çıkarması da çok şaşırttı beni
remi çokta kullansa bugunun pc lerinde bu şekilde sorun olması mantıksız sorunun operayla beraber belki bir bileşenden olabileceğini değerlendir bakalım
Haline sukret bnde operayi aciyorm. 5-6 sayfa aciyim donuyor. Tak Mavi ekran . bilen varsa bana da yardmci olsa
kitlenmelerden dolayı sıcaklıkları kontrol ettiğimde farkettim ki işlemci sıkcaklığı 100derece ulaşmış, baktım ve fanın klipsinin kırıldığını farkettim...bu yüzden oluyor dedim kitlenmeler yeni fan aldım, sıcaklıklar max 50 derece olmasına rağmen kitlenmeler devam edince önceden bahsettiğim gibi deneme yanılma yöntemiyle operayı suçlu buldum :)
sonuç olarak opera işlemcimi yanmaktan kurtarmıştır dolaylı olarak onu da belirtmek ister teşekkürü bir borç bilirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme