6 yıldır kullandığım PC de 4 gündür bir problem yaşıyorum.
Windows 7 açıldıktan 15-20 dk sonra bilsayardan tık diye (1 defa) ses geliyor ve windows donuyor.1.5-2 dk sonra kendine geliyor ve 5dk sonra tekrar aynı tık sesi duyuluyor ve yine donuyor. sonra bilgisayar restart atıyormuş gibi kapanıyor.Tamamen kapanan bilgisayar kendi kendine 1 saniye sonra açılıyor tekrar açılış ekranına gelince yine restart atıyor.
Not: Bios a girdiğimde; BİOS => Power => Hardware Monitor kısmına girdiğimde
CPU Temapature : 52' MB Tempature : 42'
CPU Fan Speed : 1814 RPM CPU Q-Fan Control : Disabled Chasis Fan 1 Speed : N/A Chasis Fan 2 Speed : N/A Chasis Q-Fan Control : Disabled Power Fan Speed : N/A
VCORE Voltage : 1.272V 3.3V Voltage : 3.312V 5V Voltage : 4.454V (Bu değer kırmızı ile gösterilmiş duruyor) 12V Voltage : 12.144V
Bilgisayarda yeni olan parçalar 3GB DRR2 800 mhz ram 1X3 Rodeon Sapphire 4890 1GB Ekran Kartı High Power 700 Wat PSU fakat yukarıda belirttiğim bu 3 parça 2 yıldır sorunsuz çalışıyor.
İlk defa başıma gelen bu sorun hakkında ne yaptıysam bir çözüm bulamadım. PC deki bütün parçaları tek tek çıkardım,fanları temizledim kabloları yeniledim, CPU açtım macununu yeniledim fanını temizledim ama sorun devam ediyor.
İntel Core 2 Duo 2.4 Mhz CPU 22" LCD Monitör Ati Rodeaon Sapphire 4890 1gb Ekran Kartı 250 Gb Seagate HDD Asus P5B Motherboard 3GB DDR2 800 Mhz RAM 700 W High Power PSU Windows 7 32Bit işletim Sistemi
CPU ısı ; 40-55 derece Ekran Kartı Isı ; 54-58 derece
Yardım edebilecek biri varsa sevinirim.
Güç kaynağına bağlı fan vs. pcnin açılması için gerekli olmayan bileşenleri bir güçten çıkarın öyle açın, belkide 5V kullanan bir bileşen arızalanmıştır.