Öncelikle sistemim : Ryzen 3 2200g Rx 570 4GB Msi A320M Pro-E 500GB SSD 8GB DDR4 RAM XIGMATEK X-POWER 500W +80 Uzun bir süreden sonra bilgisayarımı ilk açtığımda ekrandaki renkler kare kare olup birbirine giriyor. Bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrardan düzeliyor. Bunun haricinde bir bir oyuna girdiğimde bilgisayar birden donuyor. Ekran siyah oluyor. Sol üstte HDMI yazısı gelip geri gidiyor sonra oyun donuyor. Oyunu görev yöneticisinden kapatınca sorun çözülüyor. 2-3 aydır bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Kafayı yeme noktasındayım. Aldığıma alacağıma bin pişman oldum. Ekran kartında sorun var ise oyunları nasıl apu ile açarım ? Apu şuan aktif değil görüntü bağdaştırıcılarında gözükmüyor. Allah rızası için tam çözüm gösterin bana. Bir de virtualbox için bir işlemci ayarını değiştirmiştim. Ama hatırlamıyorum. Ondan olabilir mi ? İnternette bu sorunu yaşayanlara biosunu sıfırla diyorlar. Nasıl sıfırlarım ?
BIOS SIFIRLAMA 1.yol BIOS pilini çıkarıp 1 dk bekleyip yeniden takın. BIOS pili anakartın üstünde saat piline benzer bir pil. Bu şekilde BIOS'u sıfırlayabilirsin.(Bana göre en kolay yol bu)
2.yol Bilgisayarı kapatıp yeniden açın. Açılırken anakartın logosu geldiğinde F2 veya DEL tuşlarına basarak(Anakartın logosunu gösterirken aşağıda hangi tuşlarla BIOS MENU'ye geçileceğini yazar.) BIOS MENU'ye gelin. Ardından Load Optimized Defaults(Varsayılan ayarlara getirme) bulman lazım ona basarak BIOS'u sıfırlayabilirsin.
Ekran kartının driverını DDU programı ile silip en güncel driverı kurmanı öneririm.