Şimdi Ara

pc donuyor, reset atıyor, görüntü gidiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://forum.donanimhaber.com/m_75427346/f_//tm.htm#75427346

normalde her açtığımda mutlaka 1-2 kez kilitleniyordu pc, ilk açılışta(açıldıktan 5-10 dk sonra mutlaka donar).

ilk açılıştaki 1-2 donma hariç normal kullanımda, donma yada kilitlenme kesinlikle olmuyordu. yani 24 saat açık kalsa donma/kilitlenme olmazdı.
    ta ki bugüne kadar.

normal nette dolaşırken aniden dondu. kapatıp açtım, bu sefer oturum açma ekranında reset attı. sonra windows loading ekranında görüntü gitti. 2 kez mavi ekran verdi. yine aç kapa yaptım. bu sefer hiç görüntü gelmedi. 3-4 kez aç kapadan sonra hala görüntü gelmiyordu. görüntü geldikten sonra "başlangıç onarma" yaptım. başlangıç onarma yaparken de donmalar, reset atmalar, mavi ekranlar devam etti. bir süre ellemedim 15 dk falan. sonra yine çalıştırdım başlagıç onarma yaptı ve sonunda masaüstünü görebildim oyuna girdim artık donmaz diye düşünerek... yine kilitlendi. reset attım nette dolaşırken 2 kez kilitlendi yine. aç kapa yapıp başka bir oyuna girdim 20 dk sonra yine kilitlendi.

şimdi hiç görüntü gelmiyor. 2 kez "windows gelişmiş seçenekler menüsü"nü gördüm(güvenli mod, başlangıç onarma ekranı seçtiğimiz yer). ama başlangıç onarma yaparken yine dondu.

özet: pc açılmıyor. açılırken donuyor, reset atıyor, görüntü gidiyor, kilitleniyor, mavi ekran veriyor.

sorun nerden kaynaklanıyor? gpu ya da psu dan kaynaklandığını tahmin etmekteyim.

• Ram Ya Da Psu Sorunu Diye Düşünüyorum imkanın Varsa Farklı Psu Ve Ramle Bilgisayarı çalıştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın içi tozluysa fazla ısınmadan kaynaklı olabilir onun dışında büyük ihtimalle psu'dandır
  • anakartın üzerindeki yuvarlak silindir şeklinde olan parçalar var onlara bak şişmiş olan varmı?
    ısıl bir sorun olabilir anakartın işlemcinin sıcaklık değerlerini kontrol edin
    bios update denedinizmi?
    çok eski bir pc ise termal macunları yenilemeyi deneyin.
    ve son olarak temiz bir windows kurun burda prime95 ile işlemcinizi test edin. eğer donma reset atma olursa sorununuz yük altında ısınmadan olur.
  • Bana kalırsa Ram ile alakalı. Çıkartıp takmayı dene bakalım birde.
  • Buyuk ihtimal sorun ram

• az önce kasayı açtım. ekran kartını ve ramleri söktüm. güzelce bir süpürdüm kasayı. geri takıp çalıştırdım. yine başlangıç onarma yaptı. şu an bir sorun yok. her an olabilir. tamam.

tavsiyeleriniz için teşekkürler. psu "high power" 500W bu arada. panelde yazıyor sanıyordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Banzai! kullanıcısına yanıt
    Sorun hala yoksa düzelmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Métropol

her an olabilir işte :D dün 3-4 saat kullandıktan sonra oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

quote:

Sistem eski mi hocam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Banzai!

quote:

Sistem eski mi hocam

4-5 yıllık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 25 Mart 2014; 20:04:11 >
  • Virüs kaynaklı olmadığından eminsiniz değilmi hocam ?
    Format yedimi pc ?
  • PC'nin ınternet ile tüm baglantisini kes geçen bana da öyle bir sorun oldu virüs taramasi Yap bende virüsü bulup silmişti ilk tarama yaparken interneti açtım anında pc kitlendi interneti kullanan bir virüs olabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.