başlıktaki gibi bazen bilgisayar 8 10 saat kullanımda kendini resetliyor ısı normal ama ben psudan şüpheleniyorum bulunduğum yerde elektrik kesintileri olmuştu bu psuya zarar vermiş olabilir mi? ama psu bozulmuş olsa sanıyorum hiç açılmaz yardımlarınızı bekliyorum
hard diski de hd tune ile taradım bi sıkıntı çıkmadı ne olabilir ki ya
virüs te olabilir kardeşim ama dediğin gibi ram den veya psu dan şüphelenmekte fayda var istersen bi bios'u güncelle ne olur ne olmaz bende şuan bu konuya açıklık getiremiyorum :)
quote:
Orijinalden alıntı: hd4650
virüs te olabilir kardeşim ama dediğin gibi ram den veya psu dan şüphelenmekte fayda var istersen bi bios'u güncelle ne olur ne olmaz bende şuan bu konuya açıklık getiremiyorum :)
tarama da yaptım ya yoktu biosu güncellemeyi bilmiyorum ısı falan da değil toz desek daha 1 ay olmadı alalı
vallaha mı lanV
kullanıcısına yanıt
bilgisayarın kapanması akşam veya sabah veya öğlen olarak değişkenmi değilse akşam veya akşama doğru mu kapanıyor
8-10 az değil tabi bana göre normal bilgisayarının özellikleri düşük ise veya fazla ısınmadan da kaynaklanabilir speedfan programını indir sıcaklıklara bak büyük ihtimalle fazla ısınıyordur benim eski bilgisayar 96 °C olmuştu sonra hemen kapandı öğlen saatlerinde ise normal
sabah kapanıyor ama geceden itibaren kullanıyorum gece 12den sabah 8 e kadar işte 8 civarı kapanıyor bazen kapanmadığı da oluyo
bilgisayarın kapanması akşam veya sabah veya öğlen olarak değişkenmi değilse akşam veya akşama doğru mu kapanıyor
geceleri kullanıyorum gece 12den sabah 8 e kadar bi kesilme oluyo 8 dolaylarında genellikle
bu şebeke elektriğinizden de kaynaklanabilir diye düşünüyorum voltaj düşmeleri veya artmamları neticesinde olabilir.
hd4650
kullanıcısına yanıt
aynen olabilir çok elektrik kesiliyordu 2 hafta önceye kadar şimdi düzeldi diye düşünüyordum ancak bundan da olabilir kesintisiz güç kaynağı mı almalıyım?
vallaha mı lanV
kullanıcısına yanıt
Kesintisiz güç kaynağı her zaman tercih edilmelidir bilgisayar aldığımız zaman bence hemen yanına kesintisiz güç kaynağı almamız gereklidir çünkü burası Türkiye voltajın 200 lere kadar düştüğünü 260 a kadar yükseldiğini gördüm ama almanyada böyle değil mesela 220 volt ise ya 219 yada 221 başka şansı yok :) Kesintisiz güç kaynakları bir zaman sonra ömrünü yitiriyor ama buna aldanmayın içinde 40 liralık 12 V 6 Amperlik bir akü var bunu değiştirin eskisi gibi olur aklınızda bulunsun :) Dersenki 12 Volt nasıl çalıştırıyor diye Karşısındada trafoya bağlı 12 den 220 ye yükseltiyor gerilimi :)
sık sık elektrik gidiosa psu'na bi bakman lazım yanmış olabilir
8 10 saat dayanıyorsa psu da sorun olmaz büyük ihtimalle işlemci fanın çok tozlanmıştır ve belli bi ısıdan sonra pc kapanıyordur aynı sorun üst komşumda oldu fanın altından hava gitmeyecek kadar toz çıktı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme