Şimdi Ara

Bilgisayar Düzüyorum Yardım Lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba, Sıfırdan ideal bir pc düzmeye çalışıcam araştırmalarımda aşağıdaki donanımları almayı planlıyorum bileşenler sizce nasıl önerilerinizi eksisi veya artısı olacak şunun yerine şu olsa daha iyi olur diyebileceğiniz yada bu sistem nasıl yorumlayabilirseniz sevinirim.

Anakart: Asus ROG Strix B360-H Gaming 2666MHz DDR4 Soket 1151 ATX

İşlemci: Intel Kaby Lake Core i5 7500 3.4GHz 6MB Cache LGA1151

Ram: G.SKILL RipjawsV 8GB 2400MHz DDR4 Ram

Ekran Kartı: Asus STRIX Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB OC 128Bit (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı STRIX-GTX1050TI-O4G- Gaming

HDD: ? ( max. 128gb ssd Windows kurulumu için + olarak normal harddisk)

Power: ? ( ideal olarak öneri istiyorum onu araştırmadan)

Kasa: ? ( ideal olarak öneri istiyorum onu araştırmadım)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Corsair cx 750 psu hangi marka olursa olsun 80+ sertifikası olsun.

Kasa iyi hava alan herhangi bir kasa olabilir nzxt thermaltake gibi markalar goruntu ve modulerlik dışında bişey vaad etmiyor. Deepcool un ekonomik kasaları var onlara bir bak mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 3 Mart 2019; 11:53:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    EyvALLAH bro. Sistem bileşenleri nasıl sence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 750 watt fazla 600 yeter.
  • Intel ve NVIDIA yerine AMD seçebilirsiniz. Hem daha ekonomik olur. Bütçe verirseniz yardımcı olurum.

• 4000 4500 arası

• Bütçe olarak değil de sağlamlık olarak intel seçimim oldu AMD olarak fazla iyi yorum görmedim. Ekonomik yönde AMD diyorsanız, sağlamlık yönünde intel diyorsanız intel olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc toplamak için yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Intel ve nvidia seciminiz bence guzel olmus amd su anda fiyat performansta cok iyi bir konumda ama intel nvidia hep bir daha kaliteli imaji var hayatimda hic amd kullanmadim birkere ati x1700 u laptopta kullanmistim surucu bulmakta sorun yasamistim nvidianin da gtx7400 undede ayni problem vardi ama onda modlu surucu bulabiliyordum sana tavsiyem maddi durumunu bilmiyorum ama bu devirde pc topluyorsan 16 gb ram ve ekran kartinida 2050 olarak sec derim performans farki yok diyorlar ama sonucta yeni teknoloji ileride driver update ile bircok sey gelebilir 10 serisi 3 senelik bir teknoloji alacagin ana kart m2 sata deategi olsun ve 128 lik ssdni de m2 formtinda al hddnida wd black olarak 2tb sectinmi baya iyi bir sistem olur bir konudada hatirlatma yapim stock fan almak yerine buyuk islemci sogutucusu kullnirsan overclock yapinca sorun yasamazsin yapmazsanda dah stabil uzun omurlu ve sessiz bir sistem olur fakat ne yaparsan yap uzun omur icin bir ups ve enerji korumali priz kullan hatta mumkunse gercek ablamda bir toprak hattin olsun sifirlamali tesisat degil

• burakdc B kullanıcısına yanıt
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hocam. Tavsiyen nedir peki fan ve ssd için ve belirttiğim anakart uygun mu söylediklerin için hocam. Tam bilgim yok o yüzden soruyorum kusura bakma hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: RutbeliBamya

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim hocam. Tavsiyen nedir peki fan ve ssd için ve belirttiğim anakart uygun mu söylediklerin için hocam. Tam bilgim yok o yüzden soruyorum kusura bakma hocam.
    Hocam intel işlemciler kaliteli gibi gözükebilir ama işlemci kullanımı gereğinden çok yukarıda oluyor. Bu yüzden de işlemci çok yoruluyor ve bu da ömrünü etkiliyor. Son olarak intelli sistemi yükseltmek isterseniz anakarta da para vereceksiniz ayrıca o işlemci 4 çekirdek 8 izlek . Ben şahsen o bütçeye 4 çekirdekli işlemciyi koymam. NVIDIA ekran kartlarında da sürücülerle yavaşlatma var istediğiniz gibi araştırabilirsiniz. Size tavsiyem işlemci ve ekran kartını AMD seçmeniz.

Anakart olarak AMD'nin B450 çipsetli anakartını, işlemci olarak AMD Ryzen 5 2600 veya Ryzen 5 2400G ve ekran kartı olarakta AMD Radeon RX580 veya RX590 seçmelisiniz. Kasa gibi diğer parçaları sizin seçimize bırakıyorum.

• Teşekkürler hocam ellerine sağlık. Araştırıp kararımı yine paylaşacağım teşekkür ederim tekrardan.

• RutbeliBamya kullanıcısına yanıt
    Hocam benim ezberimde yok size bir sistem oneremem ama fiyatına göre alın AMD daha diye bir şey yok bunu diyenler fanboydur
    Forumda diğer konulara da bakarsanız aklınızda bir fikir oluşacaktır
    i5 7500 yerine i59400f alabilirsiniz mesela

• Trust.Me T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür Ederim Hocam.
    i5 7500 yerine i5 9400f Öneriniz için Ayrıca Teşekkür ederim ama i5 7500 yerine i5 9400f almalıyım ? Rica etsem nedenini söyleyebilirmisiniz.
  • Yıl olmuş 2019 i5 7500 mü kaldı ? Şaka gibi birde 1400-1600TL'ye satılıyor hala . 800-1000TL'Ye RX570 varken hala GTX1050 Tİ denen ejderha kanıyla kutsanmış msi kart 1400TL'ye satılıyor buda ayrı bir komedi

"İntel kalitedir" bunu okuduğunuz yer neresi acaba technopat falan mı ? İntel öyle bir kalitedirki içi açıklarla doludur,lehim kullanmaz 2.000 liralık işlemcinin içini açmak zorunda kalırsın,soba gibi ısınır,her sene soket değiştirir yeni anakart almak zorunda kalırsın ama olsun intel kalitedir

Daha ucuza kat ve kat performanslı sistem:

AMD RYZEN 5 2600
    RX 570 4GB
    8GD DDR4 3000MHZ RAM
    ASUS TUF B450-PLUS GAMING

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 3 Mart 2019; 17:46:38 >

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Bilgi için Teşekkür ederim Hocam.
    Hep intel kullandığım için intel İStiyorum AMD olarak kendime bi farklılık sağlamak istemiyorum. i5 7500 Yerine Önerin NE olabilir Hocam Tam Hakim olmadığım için araştırmalarıma yönelik seçtim onu Onun yerine Bunu Al daha iyi Diyebileceğin varsa çok memnun olurum hocam.
  • quote:

Bilgi için Teşekkür ederim Hocam.
    Hep intel kullandığım için intel İStiyorum AMD olarak kendime bi farklılık sağlamak istemiyorum. i5 7500 Yerine Önerin NE olabilir Hocam Tam Hakim olmadığım için araştırmalarıma yönelik seçtim onu Onun yerine Bunu Al daha iyi Diyebileceğin varsa çok memnun olurum hocam.
    Üstteki mesajda da belirtmiştim ama tekrar yazayım:

AMD RYZEN 5 2600
    RX 570 4GB
    8GD DDR4 3000MHZ RAM
    ASUS TUF B450-PLUS GAMING

İntel tarafında ryzen 5 2600e rakip i5 8400 var ama hem daha pahalı hemde oc yapılamıyor. Üstelik ryzen 5 2600 6 çekirdek 12 izlek,i5 8400 6 çekirdek 6 izlek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 3 Mart 2019; 17:51:43 >
    Açıkcası Hocam fikrimi değiştirdiniz. Kendim için bir farklılık yaratıp dediğiniz bu sistemi alıcam bu bileşenler işimi Görürmü ve Birkaç sorum var;
    AMD işlemci Ömrü ne kadardır?
    OC u rahatlık ile sağlayabilirmiyim ?
    Öneride Bulunduğunuz Sistem Ömrü ne kadardır ?

Size Güvenerek Alıcam yani bana Biraz daha detaylı bir bilgi paylaşımı yapabilirmisiniz Rica Etsem
  • Çeyiz düzüldüğünü biliyodum da bilgisayar düzmeyi ilk defa duydum

• quote:

Açıkcası Hocam fikrimi değiştirdiniz. Kendim için bir farklılık yaratıp dediğiniz bu sistemi alıcam bu bileşenler işimi Görürmü ve Birkaç sorum var;
    AMD işlemci Ömrü ne kadardır?
    OC u rahatlık ile sağlayabilirmiyim ?
    Öneride Bulunduğunuz Sistem Ömrü ne kadardır ?

Size Güvenerek Alıcam yani bana Biraz daha detaylı bir bilgi paylaşımı yapabilirmisiniz Rica Etsem
    İşlemciler kolay kolay bozulan donanımlar değildir ben diyeyim 10 sene siz deyin 20 sene. Kolayca OC yapabilirsiniz BIOS üzerinden. Sistemdeki işlemci uzun süreler yeterli gelir ekran kartı ise 1080P yüksek detay seviyesinde oynamak isterseniz 2-3 sene götürür sizi.

Teşekkür Ederim Hocam,
    SSD ve Monitör Olarak Neyi Önerirsiniz 21.5" veya 23.5" Olarak
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.