Şimdi Ara

Bilgisayar ekran kartına yük bindiğinde (öyle düşünüyorum) kendine reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayara yeni ekran kartı taktım ve ekran kartı takmak için psu almama gerekiyordu herşeyi tamamlayıp taktım ve sorunsuz açtım açtıktan sonra sürücülerini herşeyini hallettim ve oyunu açtım oyunu açtıktan sonra lobide biraz bekledim ve sistem kendi kendine reset attı bunu bir kaç kez denedim kendi kendine reset atıyor furmark testi ysptım yaparken test %70 e geldiğimde yine reset attı neden oluyor çözemedim yardımcı olurmusunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arkadaş şu Türk milletinin herhangi bir sorununa cevap arayışında karşısındakileri müneccim gibi görme olayını nedir ben bir türlü anlayamadım.

1. kullanmaya çalıştığınız ekran kartı marka/model nedir?
    2. kullandığınız psu marka/model nedir?
    3. Psu'dan beslenen extra sıvı soğutucu vb yük çeken başka bir bileşen var mı?
    4. yüke bindiğinde resetlemesi/kapanması güçle alakalı durumlardan olması çok muhtemel.
    5. ekran kartına veya başka bir bileşene giriş yapılan tüm güç pinleri eksiksiz bir şekilde takılı mı ?
    6. ram ile alakalı sorunlar yaşanıyor olabilir.
  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Sistemde
    Gtx 1660 6gb ekran kartı vae
    İşlemci i5 9400f 2.90
    Ram tek 8 gb
    Psu 600 w
    Başka Saymam gereken birşey varmı bilmiyorum

• Ekran kartınız 120w gibi bir değer çeker, kaliteli 500w psu ile rahatlıkla çalışması gereken bir karttır.

Çok bilinmedik güvenilmez bir marka 600w psu ise (marka/model sorduk ama yine cevap yok..) Bazıları +12v çıkışından 200w bile veremez veya psu'da başka bir arıza olması da muhtemel olabilir.

Psu nun modelini bilmiyorum eve gidince bakacağım ama psu da problem olup olmadığını nasıl anlayacağım

• Önce elinizdeki psu'nun gerçekte +12v'da kaç W çıkışı var ona bakmak gerek. Kafadan sadece sistemdeki 2 parça ekran kartı+cpu -120+65w güç çekiyor.

Yukarıda da bahsettiğim gibi 600w olarak gördüğünüz markasız bir psu ise bazıları 200w bile vermez.

Nasıl deneyebilirsin;

Ekran kartına Undervolt yaparak, (undervolt ile reset sorunu ortadan kalkıyor ise psu direk çöp)

Daha düşük W bir ekran kartı takılıp bakılabilir.

Yeni psu ile denenebilir.

Bilgisayar ekran kartına yük bindiğinde (öyle düşünüyorum) kendine reset atıyor psu bu dostum

• MevlüthanGünendi kullanıcısına yanıt

Uzun uzaya yazmak isterim de 3 harf yeterli "ÇÖP"

1-2 sene öncesi sıfırını 150tl ye satılıyorlardı buna güvenerek ancak ampul falan yakarım sanırsam.

Yazık edersin pc deki diğer parçalarına da sertifikalı kendini kanıtlamış marka 500w bir psu al devam et..

Cidden çok mu kötü ve bu yüzden mi böyle yapıyor

Kötü ve ötesi buna güvenilip yola çıkılmaz dua et ki böyle bir sorun ile yırtmışsın bu tarz psular patlar yanar yakar güvenilmez bunlara..

Sorunun kaynağı güç kaynağı..

Şuan ekran kartını ful fana cektim yani 100 de calısıyor bazen kapanma yapıyor büyük ihtimal kapanmasının sorunu psu dan değilde kasanın havalandırmasından

Sana o güç kaynağı ile başarılar dilerim ısınma evet tabiki de sorun teşkil eder ama elindeki o ekran kartının 85 derece üzerinde çalışacağını zannetmiyorum ancak bu değerlerin üzerine çıkarsa sorun çıkarır.

Onun içinde bu kış günü ya kartta macun namına bir şey olmaması gerek yada gidip kasayı kalorifer peteğine yapıştırmış veya bir ısıtıcı karşısına koyman falan gerekir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.