Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 10 senelik bir laptobum var acer 5745G - 464G32 Mnks modelli i5 işlemcili 4 gb ram nvidia gt 330 m ekran kartı bulunmakta. Bilgisayarı aldığımda win7 idi. Zorunlu olarak bir uygulamayı açabilmem için win 10 a güncellemem gerekliydi. Güncelledim fakat bilgisayar ekran kartını görmüyor. Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcılarında intel hd graphics ve windows temel görüntü bağdaştıcısı (ünlem işareti) var. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba? Yaptıklarım; nvidia dan driverlerı indirdim yüklemeye çalıştım ancak uyumlu değil dedi, temel görüntü bağdaştırısından sürücü güncellemeye çalıştım ancak cihazınız için en iyi sürücüler zaten yüklü diyor? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim |
Bilgisayar Ekran Kartını Görmüyor
-
-
Acer support dan yazılımını indirmeniz gerekli ancak windows10 desteği olmayabilir.
-
hocam acer supportta maalesef bulamadım nvidia sürücüsü yok sürücüsünü nvidianın kendi sitesinden indir dediler ordan indirdiğim de çalışmıyor
-
Laptop modelinizin windows 7 sürücüsü acer support'da var, laptop modelinizi girerek bulabilirsiniz, lakin sizin sorununuzu çözmez. Laptoplarda nvidia sürücülerini indirirken de belirtilen bir durum var, bazı sürücüler oem lisansı verilen üreticilerin sitelerinden indirilmesi gerekir aksi halde belli teknik şartlar nedeniyle sürücünün çalışmayacağı belirtilir.
"As part of the NVIDIA Notebook Driver Program, this is a reference driver that can be installed on supported NVIDIA notebook GPUs. However, please note that your notebook original equipment manufacturer (OEM) provides certified drivers for your specific notebook on their website. NVIDIA recommends that you check with your notebook OEM about recommended software updates for your notebook. OEMs may not provide technical support for issues that arise from the use of this driver."
Bu halde nvidia sitesinden doğru sürücüyü indirdiğinize eminseniz yukardaki açıklama sizin için geçerli. Yani windows 10 için laptopunuzun desteği yok. Daha detaylı bilgi ve yardım için ACER desteğe ulaşın.
-
DDU indirip ekran kartı drıverlarını bır kaldırıp tekrar yuklemeyı deneyın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KOKTURUKLaptop modelinizin windows 7 sürücüsü acer support'da var, laptop modelinizi girerek bulabilirsiniz, lakin sizin sorununuzu çözmez. Laptoplarda nvidia sürücülerini indirirken de belirtilen bir durum var, bazı sürücüler oem lisansı verilen üreticilerin sitelerinden indirilmesi gerekir aksi halde belli teknik şartlar nedeniyle sürücünün çalışmayacağı belirtilir.
"As part of the NVIDIA Notebook Driver Program, this is a reference driver that can be installed on supported NVIDIA notebook GPUs. However, please note that your notebook original equipment manufacturer (OEM) provides certified drivers for your specific notebook on their website. NVIDIA recommends that you check with your notebook OEM about recommended software updates for your notebook. OEMs may not provide technical support for issues that arise from the use of this driver."
Bu halde nvidia sitesinden doğru sürücüyü indirdiğinize eminseniz yukardaki açıklama sizin için geçerli. Yani windows 10 için laptopunuzun desteği yok. Daha detaylı bilgi ve yardım için ACER desteğe ulaşın.
Haklısınız orada maalesef nvidianınki bulunmuyor. Acerin müşteri hizmetlerine de inatla ulaşamıyorum maalesef. Bunun çaresi yeni bilgisayar almak mı hocam hdmi girişi çalışsın yeter kafasındayım. Zaten oyun oynayan birisi de değilim. VGA girişi çalışıyor büyük ihtimal intel ekran kartını gördüğü için hdmi ' ı görmeme nedeni nvdianın mı çalıştırması bu sistemi? Cahilliğimden ötürü kusura bakmayın
-
Dediğiniz gibi ddu yükledim. Nvidiayı sildim. Sürücüyü tekrar yüklemeye çalıştığımda aynı hatayı aldım.. Nvdia sorununu çözemezsek bile intel ekran kartıyla hdmi çalıştırma yolu varsa bunu gerçekleştirsek benim için kafi. Var mıdır hocam bunun yolu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X