Şimdi Ara

Bilgisayar ekranı büyüdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
8.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acer dizüstü Aspire 5100 bilgisayarım var.

İki gün önce format attım. Windows 7 Ultimate vardı. Profesyonel yükledim. Ne olduysa ondan sonra oldu. Bilgisayarın ekranı büyüdü. Sağdan ve soldan 2,5 santim gibi bir büyüme söz konusu. Dikey büyüme yok.

Amd işlemci ve Ati Ekran kartı var. 32 bit kullanıyorum. Windows'u kurarken Driver'ları netten aldığı için uyumsuzluk mu oldu acaba?

Bu sorunu düzetmek için ekran çözünürlüğü, simge küçültme gibi işlemler işe yaramadı. Ne yapmalıyım? Başlangıç bilgisine sahip bir kullanıcı için yorum yaparsanız daha iyi anlarım.

Bilgisayar sene sonuna kadar idare etsin yeter. 2014 başında bir tane alacağım. Yardımcı olanlar sağolsun varolsun.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Ekranı Küçültme: Küçülen Ekranlı PC'lerin Avantajları

Gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar ekranları hızla büyümeye devam ediyor. Ancak bazı durumlarda, daha küçük bir ekran tercih etmek isteyebilirsin. İşte bilgisayar ekranı küçültmenin avantajlarından bazıları:

• Masaüstü Alanının Verimli Kullanımı: Daha küçük bir ekran, masaüstü alanından tasarruf etmeni sağlar. Bu, özellikle sınırlı alana sahip çalışma ortamlarında faydalıdır.

• Daha İyi Odaklanma: Büyük ekranlar dikkat dağıtabilirken, daha küçük ekranlar odaklanmana yardımcı olur. Gözlerin daha az hareket etmesi gerektiğinden, daha uzun süreler boyunca konsantre olabilirsin.

• Göz Yorgunluğunun Azalması: Büyük ekranlar göz yorgunluğuna neden olabilir. Daha küçük ekranlar, göz kaslarını daha az zorlar ve göz yorgunluğunu azaltır.

• Taşınabilirlik: Daha küçük ekranlı bilgisayarlar genellikle daha hafif ve taşınabilirdir. Bu, onları hareket halindeyken kullanım için ideal hale getirir.

PC Ekranı Küçültme Yöntemleri:

Bilgisayar ekranını küçültmek için birkaç yöntem mevcuttur:

• Monitör Ayarları: Bazı monitörler, ekran boyutunu küçültmeni sağlayan dahili ayarlara sahiptir. Monitörünün ayarlarını kontrol et ve uygun seçeneği bul.

• Ekran Çözünürlüğünü Değiştirme: Ekran çözünürlüğünü düşürerek de ekran boyutunu küçültebilirsin. Bu, Windows ve Mac bilgisayarlarda Ayarlar menüsünden yapılabilir.

• Yazı Tipi Ölçeğini Değiştirme: Ekran boyutunu değiştirmeden yazı tipi ölçeğini küçültebilirsin. Bu, metnin daha küçük görünmesini sağlayacaktır.

Bilgisayar ekranı küçültme, masaüstü alanını verimli kullanmak, odaklanmayı artırmak ve göz yorgunluğunu azaltmak isteyenler için faydalı bir seçenektir. Tercihlerine ve kullanım durumuna en uygun yöntemi seçerek daha konforlu ve verimli bir bilgisayar deneyimi elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekran cözünürlüğünü ayarlayın
  • en güncel ekran kartı driverlarınızı kurup ekran çözünürlüğünü kendinize göre ayarlayın
  • Ekran çözünürlüğünü ayarlayın bilmiyorsanız

masaüstü sağ click kişilleştir diyin sol alta görüntü var basın ordan seçiniz bu win7 içindir.
  • Yapmadığım kalmadı. Çözünürlük ve ekran, monitör ayarları yerli yerinde. Ekran kartında sorun var sanırım.

Şuan Driver Easy ile Pc nin Driverlarını indirip kuruyorum. Bunun içinde ATI Ekran kartı Driveri de var. Bakalım ne olacak ? Yine buraya yazacağım.

Teşekkürler.
  • Şu an ekran kartı yazılımını yüklüyorum. Sanırım problem ATI Ekran kartında. İnşallah olur. yine buraya yazacağım. Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    telefon ekranı yerinden kalktı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.