Şimdi Ara

Bilgisayar/Elektronik üreten bir şirket kurmak! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
3
Favori
9.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizi çok istekli gördüm. inşAllah istediğiniz hedeflere ulaşırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Sizi çok istekli gördüm. inşAllah istediğiniz hedeflere ulaşırsınız.

İnşaAllah. Bu hedefe ulaşmak herkesin harcı değildir. Ama önemli olan azimdir. Foxconn firmasını ele alsak adam ilk başlarda 3.000 USD sermaye ile 30 metre kare yer ve 10 işçi ile işe başlamış. Kapı kapı dolaşmış adamlar basit bir konnektör siparişi almışlar sonrası çorap söküğü gibi gelmiş tabi. Allah utandırmasın. Hayal gücü diyenlere ise bunu söylemek istiyorum; Gerçekci ol İmkansızı iste. Gördüğünü gibi gerçekciyim şaka yapar bir halim yok.
  • Önceki söylediklerinle şimdiki bahsettiğin hedefler aynı değil ama. Amaç parçaları alıp montajlamaksa casper telefonlar gibi, sermaye dışında zor tarafı yok. Fakat o da elektroniğin hamallığıdır, mühendisliği değil! Büyük firmalar tasarımı (mühendisliği) kendisi yapar, üretimini tsmc gibi fason üreticilere bırakırlar.

Bak sana gerçekçi tavsiye vereyim ben. Günümüzde donanım maliyetleri özellikle Çin in sayesinde çok ucuzladı. Yüzlerce marka her ay milyonlarca telefon, tablet, pc bileşeni basıyor. Çin eskiyip çöp haline gelen elektronik cihazları ne yapacağını bilemez hale gelmiş. Her tarafta elektronik çöp dağları oluşmuş durumda ve etrafa kanser yayıyor.

Yarıiletken tasarımcıları da çok fazla. Intel ve onlarca Arm üreticisi, paralel işlem yapan gpu lar, fpga ler derken hergün yeni model programlanabilir devreler çıkıyor piyasaya. Bu kadar bolluğun olduğu piyasada kendini kanıtlamak, yer bulmak hem çok zor, hem de bana göre son derece gereksiz birşey.

Bütün bunları niye yazdım biliyormusun. Donanım tarafında bu kadar bolluk varken, başka bir tarafta kıtlık var; yazılım! Örneğin android ekosistemine bakalım. İstisnasız hergün bir yeniliğin tanıtıldığı mobil tarafında, üretilen yazılımlar yerinde sayıyor. Her 100 yazılımdan en az 95 i çöp.

Yazılım piyasası yeni fikirlere her zaman açtır. Uçuk ve işe yarar fikirler daima kazandırır. Yazılım sektörünün diğer bir iyi tarafı da üretim maliyetlerinin donanımlara kıyasla inanılmaz düşük olması. Düşün ki yeni bir icat yapmak için gereken tek şey beyin ve hayalgücü. Fabrika zaten parmaklarının ucunda.

Özetle sana önerim donanım yerine yazılım üzerine eğilmen. Çünkü gelecek orada.

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Önceki söylediklerinle şimdiki bahsettiğin hedefler aynı değil ama. Amaç parçaları alıp montajlamaksa casper telefonlar gibi, sermaye dışında zor tarafı yok. Fakat o da elektroniğin hamallığıdır, mühendisliği değil! Büyük firmalar tasarımı (mühendisliği) kendisi yapar, üretimini tsmc gibi fason üreticilere bırakırlar.

Bak sana gerçekçi tavsiye vereyim ben. Günümüzde donanım maliyetleri özellikle Çin in sayesinde çok ucuzladı. Yüzlerce marka her ay milyonlarca telefon, tablet, pc bileşeni basıyor. Çin eskiyip çöp haline gelen elektronik cihazları ne yapacağını bilemez hale gelmiş. Her tarafta elektronik çöp dağları oluşmuş durumda ve etrafa kanser yayıyor.

Yarıiletken tasarımcıları da çok fazla. Intel ve onlarca Arm üreticisi, paralel işlem yapan gpu lar, fpga ler derken hergün yeni model programlanabilir devreler çıkıyor piyasaya. Bu kadar bolluğun olduğu piyasada kendini kanıtlamak, yer bulmak hem çok zor, hem de bana göre son derece gereksiz birşey.

Bütün bunları niye yazdım biliyormusun. Donanım tarafında bu kadar bolluk varken, başka bir tarafta kıtlık var; yazılım! Örneğin android ekosistemine bakalım. İstisnasız hergün bir yeniliğin tanıtıldığı mobil tarafında, üretilen yazılımlar yerinde sayıyor. Her 100 yazılımdan en az 95 i çöp.

Yazılım piyasası yeni fikirlere her zaman açtır. Uçuk ve işe yarar fikirler daima kazandırır. Yazılım sektörünün diğer bir iyi tarafı da üretim maliyetlerinin donanımlara kıyasla inanılmaz düşük olması. Düşün ki yeni bir icat yapmak için gereken tek şey beyin ve hayalgücü. Fabrika zaten parmaklarının ucunda.

Özetle sana önerim donanım yerine yazılım üzerine eğilmen. Çünkü gelecek orada.

Öncelikle mesajın için sana teşekkürlerimi sunuyorum. Bende bu işin farkına vardığımı sana söyleyebilirim. Söylediklerinin tümünde haklıydın. Senin teorini doğrulayacak bir yazı yazmak gerekirse Bill Gates'ten örnek verebilirim;

quote:

Gün gelecekki donanımlar yazılımların yanında bedavaya verilecek.

-Bill Gates-

Şu an için PHP, JS ve HTML5 üzerinden çalışıyorum. Çünkü gelecek onlarda ayrıca aktif olarak C, C++ ve Pascal biliyorum.

• Ee noldu, sistemi kodluyorum demiştin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisede iki lehim yapan kendisinin profesör sanıyor. Ben de öyle sanıyordum ama sen hiç samimi gelmedim üniversiteye gitmeye gerek yok, sbs 450 aldım meslek lisesine gittim vs. Neyse benim tavsiyem üniversitede güzel bir şey bulup onunla TÜBİTAK tan geri dönüşsüz kredi alıp şirket kurmak...
  • Ben de birşeyler yazayım.
    Öncelikle yaşın küçükse şu an tek yapman gereken derslere ve matematiğe tüm önceliğini vermek. Elektronik mühendisliğine gidersen bipolar jonksiyonlu transistör, alan etkili transistör nasıl çalışır, kullanılır; nasıl analiz edilir öğrenirsiniz. Bunlarla lojik kapilarin, basit işlemci ve RAMLerin nasıl tasarlandığını ve nasıl çalıştığını öğrenirsin.(sinyal analizi, em alan, em dalgalar, haberleşme vs daha bir sürü şey de öğrenirsin). Ama bu yapıların üretimi apayrı bir zorluk ve teknik. Bunları kitaplardan, hocalarından vs ögrenmek gerek. Şüphesiz ki tüm teknikler herkesin kullanımına açık değil. Birçoğu şirket sırrı.
    En basitinden devrelerde kullanabileceğin bir diyot, bir kondansatör ne bileyim bir direnç yapmayı dene evde. Bir LED yapmayı düşünün. Bunların hepsi yapılır. Ama bilgi (tecrübe dahil) ve para ile.
    Bak bir de şöyle birşey var hepimiz Türkçe biliyoruz ama hepimiz şiir ya da roman yazamıyoruz. Bildiğiniz şeyleri kullanmak için de kendinizi bir çok yönden geliştirmek gerekiyor.
    Asıl konuyo gelirsek yapamazsın demiyorum ama yaparsın da demiyorum. Elektronik mühendisliğı okuyan biri olarak yazdım bunları.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

Ee noldu, sistemi kodluyorum demiştin

Şuan yaptığım tek şey bios ekranına merhaba dünya yazdırmak. O da bir gelişme. Düşün işletim sistemi yok, hiç birşey yok bilgisayar sana merhaba dünya diyor.
  • Bios icin isletim sistemine gerek yok zaten. Anakarti kullaniyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: cames123

Bu arkadas hayallerini gerceklestirsin bende kadikoy bogadan rihtima kadar oglen 12den gece 12 ye kadar durmadan ciplak kosucam universite okumaya gerek yok diyor ama ulkemizde okadar docent ve prof bu olaylari yapamazken lise mezunu biri yapicak.Biz bosuna okumusuz ve bosuna o kadar calisiyoruz en basit smd ledi uretemiyoruz ama lise mtezunu arkadas 22nm gectim hadi o yeni teknoloji eskisiyle 40 nm le uretim yapabilecekmis gibi atip tutuyor.Sadece guluyorum.

Konu sahibi bilmemde ben bu yolda yürüyeceğim.Başarılı olursam benden de size yerli üretim bir bilgisayar

• Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Bu arkadas hayallerini gerceklestirsin bende kadikoy bogadan rihtima kadar oglen 12den gece 12 ye kadar durmadan ciplak kosucam universite okumaya gerek yok diyor ama ulkemizde okadar docent ve prof bu olaylari yapamazken lise mezunu biri yapicak.Biz bosuna okumusuz ve bosuna o kadar calisiyoruz en basit smd ledi uretemiyoruz ama lise mtezunu arkadas 22nm gectim hadi o yeni teknoloji eskisiyle 40 nm le uretim yapabilecekmis gibi atip tutuyor.Sadece guluyorum.

Konu sahibi bilmemde ben bu yolda yürüyeceğim.Başarılı olursam benden de size yerli üretim bir bilgisayar

Sen tamamı yerli bir bilgisayar üret (Gerçekten tüm birleşenleri mikrochip ve direnç kondansatör-üne kadar yerli üretim) ve bunu satışı çıkar bana buradan mesaj at bilgisayar 5 binse ben sana 15 bin vereceğim...

• quote:

quote:

quote:

Sen tamamı yerli bir bilgisayar üret (Gerçekten tüm birleşenleri mikrochip ve direnç kondansatör-üne kadar yerli üretim) ve bunu satışı çıkar bana buradan mesaj at bilgisayar 5 binse ben sana 15 bin vereceğim...

Tamamdır görüşmek üzere

• quote:

quote:

quote:

Birkaç liraya aldığımız kondansatörün patenti bile kiralıktır.

Zamanında el atan atmış bu işe.

Kendi tasarımını yapabilir ama bir komponent için.

İnandığı yolda emin adımlarla ilerledikten sonra yapılır bir şeyler.

Hepsini tek başına yapamaz tabi ama ülkede yapılmayan bir şeyleri yapmış olsa bile ülke için yeterlidir.

Ama bunu başkalarına da öğretmesi lazım tabi.

Bugün Mimar Sinan'ın bu eserlerinin teknik detayları, ondan kalan yazılı eserleri var mı bu mimariyle ilgili? Yok.

Benim de büyük hayallerim var.

• Hocam aynen sizin düşünceniz içindeyim ama şuanda lise 3üm sizce mekatronik mühendisliği birşey mi okumalıyız

• Mekatronik daha çok robot ağırlıklı bir bölüm. Makine müh + Elektrik müh + Elektronik müh + Kontrol müh + Bilgisayar müh = Mekatronik Mühendisliği.
  • Benim de hep boyle bir hayalim oldu hep yapmak istedim ancak is yok ! Neden ?
    Kendi ulkemiz bile yine gider asus msi gigabyte anakart intel islemci alir. Cunku kaliteden emin olmaz ve bildigini okur. Ben de oyle yaparim sahsen. Bu tur islere yeni ciktigi zamanlarda basladilar. Bill gates steve jobs zamani bilgisayar yepyeni bir seydi. Yatirim yapmak cok uygundu. Boyle dusunen insanlar asus msi gigabyte intel kurdu ve kalite uretti. Sonucsa tuttu ve su anda zenginler. Su zamanda onlar boylesine devlesmisken boyle bir sey yapmak mantikli degil. Su anda yeni gelisen seylere bakmak lazim. Piyasaya yeni seyler cikarken tutturursaniz zenginsinizdir.

Kisacasi bilgisayar mantikli degil ancak elektronik mantikli olabilir. Bilgisayar isi tutmaz ben size soyleyeyim. Kisacasi casper a bakin kac kisi aliyor kac kisi savunuyor ?

Hayallerinizin pesinden kosun paraniz bolsa. Zevkli de olabilir. Turkiyeyi de temsil edersiniz. Ancak para sikintisi olur kazanmak zor olur. Sizin icin dert degilse tam gaz devam :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zigzak

Mekatronik daha çok robot ağırlıklı bir bölüm. Makine müh + Elektrik müh + Elektronik müh + Kontrol müh + Bilgisayar müh = Mekatronik Mühendisliği.

Bu bölümden elektroniğe geçiş yapmış biri olarak tek şunu söylerim;

Makine kısmında sorun yaşıyorsanız robot yapamazsınız. Kartı, yazılımı yaparsınız o kadar.

Yazılım ve cnc üzerinden her türlü iş bulursunuz ama 3b tasarım çok zorluyor insanı.
  • zigzak Z kullanıcısına yanıt
    Şu konuyu görünce bi gülme tuttu .İlk olarak lisede bölümün ne onu sormak istiyorum ve konuya giriyorum.

Ya bu kadar fantezik fikirlerim benim neden olmadı bilmiyorum.Bu arada bende 19 yaşındayım fakat 2 yıldır üniversitedeyim ve yaklaşık 7-8 yaşımdan beri elektroniğin içindeyim.Liseyi iyi bir teknik lisede elektronik okudum.Üniversite hiç hazırlanamadım okuldaki projeler yüzünden.Proje dersem öyle işletim sistemi felan yazma değil.Ve iyi olamayan bir okulda elektronik mühendisliği kazandım.Sınıfımda ki elemanların %95 i elektroniğin "e" sinden anlamayan tipler ama hepsinin hayali quadcopter yapmak yada insansı robot yapmak kısacası senin kafandalar.Hee diyeceksinki o kadar yazılım biliyorum,emin ol bunu söYleyenlerde yazılım bildiklerini sanıyorlar bi c programlama kitabı hatmeden o yazılım dilini öğrendiğini sanıyor.Yani diyeceğim Türkiye'den öyle büyük bir şirket çıkmaz.Çıkarsada bilgisayar üzerine çıkamaz.Bi ara exper vardı sanırım onuda son zaman sattılar diye biliyorum.

Bi kere evinde garaj olması lazım büyük bir şirket kurman için

• quote:

Orijinalden alıntı: sinekel

Şu konuyu görünce bi gülme tuttu .İlk olarak lisede bölümün ne onu sormak istiyorum ve konuya giriyorum.

Ya bu kadar fantezik fikirlerim benim neden olmadı bilmiyorum.Bu arada bende 19 yaşındayım fakat 2 yıldır üniversitedeyim ve yaklaşık 7-8 yaşımdan beri elektroniğin içindeyim.Liseyi iyi bir teknik lisede elektronik okudum.Üniversite hiç hazırlanamadım okuldaki projeler yüzünden.Proje dersem öyle işletim sistemi felan yazma değil.Ve iyi olamayan bir okulda elektronik mühendisliği kazandım.Sınıfımda ki elemanların %95 i elektroniğin "e" sinden anlamayan tipler ama hepsinin hayali quadcopter yapmak yada insansı robot yapmak kısacası senin kafandalar.Hee diyeceksinki o kadar yazılım biliyorum,emin ol bunu söYleyenlerde yazılım bildiklerini sanıyorlar bi c programlama kitabı hatmeden o yazılım dilini öğrendiğini sanıyor.Yani diyeceğim Türkiye'den öyle büyük bir şirket çıkmaz.Çıkarsada bilgisayar üzerine çıkamaz.Bi ara exper vardı sanırım onuda son zaman sattılar diye biliyorum.

Bi kere evinde garaj olması lazım büyük bir şirket kurman için

Yazında doğru yerler var ancak senin de bilmediğin yanlış düşündüğün, yanlış bildiğin şeyler var.

Exper dediğin marka zaten en başından beri ithal ürünler satıyor. Clevo, Foxconn fabrikalarında üretilenleri satıyor.

Bendeki dizüstü exper mesela clevo üretimi W25BEF modeli.

Türkiyeden iyi bir şirket çıkmaması ile ilgili de şu yazıyı okumanı tavsiye ederim;

http://aethewulf.tumblr.com/post/57890648940/hayat-m-za-dair-ac-gercek-steve-jobs-nas-l

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.