Şimdi Ara

Bilgisayar Faremi Görmüyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. Bilgisayarımla ilgili mühim bir sıkıntı yaşıyorum.

Bilgisayarımın masasını değiştirmek istedim. Bilgisayarımı kapattım. Masayı değiştirdim. Kabloları yerleştirdim ve bilgisayarımın POWER düğmesine bastım ve dosta şu mesaj ile karşılaştım:
    "Keyboard error or no keyboard present" ve altında "Press F1 to contiune" ve sağında "Press DEL to setup"

Bilgisayarımda kablolar doğru takılı ve uçlarında herhangi bir problem yok. Gayet sağlıklı bir şekilde bilgisayara takılı. F1 tuşuna basarak Windows'u açtım. Fare çalışmıyor. Abimin USB girişli faresini aldım ve bir de onu denedim.

Taktığımda aşağıdan "USB aygıtı tanınmadı" diye uyarı baloncuğu çıktı. Şuan bilgisayarımda herhangi bir fareyi kullanmak sanırım mümkün değil. her bilgisayar açılışında "Keyboard error or no keyboard present" ve altında "Press F1 to contiune" ve sağında "Press DEL to setup" mesajını veriyor ve fare çalışmıyor. Klavyede bir problem yok. Klavye gayet sağlıklı. Sorun sadece farede.

Ne denediysem yapamadım arkadaşlar. Bu konuda ne yapmam gerektiği ile ilgili bu işten anlayan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler...

• Anakartın zarar görmüş olabilir. Bobinleri sağlam mı gözle kotrol et.

Aynı sorunu yaşamıştım. Anakartın bazı bobinleri yanmıştı.
  • bırde usb gırıslı olmayan maus dene olabıulır benımdekıde gormuyodu takıyodum hıc oyanımıyodu degıstırdım usb olmayanından aldım daha dogrusu evde vardı o oldu
  • Kardeş açılışta keyboard(Klavye) de orun var diyo...PC yi açıyon mouse çalışmıyo...Nasıl iştir anlamadım...Sorun eğer yazılımsal sa format at gitsin(Driver ları yükleyip silmekle bildiğim kadarıyla mouse nin hiç bir alakası yok).....Eğer donanımsal sa ki bildiğim kadarıyla değil kasayı aç girişleri kontrol et.....Kolay gelsin....
  • mouse girisi haşat yada maus haşat.Düz clasik maus girisini dene.dier usb girislerini dene.En son anakartı sök ve tak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusuf_MV

mouse girisi haşat yada maus haşat.Düz clasik maus girisini dene.dier usb girislerini dene.En son anakartı sök ve tak...

ABICIM BU NASIL BIR ACIKLAMA :DD

ben soyle ozetleyeyım. mause u anakarttakı gırıse taktıgında gormuyor. sokerken anakart gırısı arıza yapmıs olabılır yada dogru yere takmıyosun yada mause gırıs zarar gordu. usb kullanacaksan baska usb gırıslı mause getır dene oda olmazsa yazılımsal problem olusmustur. anakartı sokup takmana gerek yok. bunları dene gel burda paylas yardımcı olalım. kolay gelsın. basıt problem cozume kavusur merak etme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aqsesuar

quote:

Orjinalden alıntı: yusuf_MV

mouse girisi haşat yada maus haşat.Düz clasik maus girisini dene.dier usb girislerini dene.En son anakartı sök ve tak...

ABICIM BU NASIL BIR ACIKLAMA :DD

ben soyle ozetleyeyım. mause u anakarttakı gırıse taktıgında gormuyor. sokerken anakart gırısı arıza yapmıs olabılır yada dogru yere takmıyosun yada mause gırıs zarar gordu. usb kullanacaksan baska usb gırıslı mause getır dene oda olmazsa yazılımsal problem olusmustur. anakartı sokup takmana gerek yok. bunları dene gel burda paylas yardımcı olalım. kolay gelsın. basıt problem cozume kavusur merak etme.

dene dene dene dostum denemeden bi yere varamazsın.Arkadaş bi güzel yazmış dene dene dene...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios'dan usb support mouse devre dışı olabilir . Bios'a girip ayarla bakınız .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Powerx*

Bios'dan usb support mouse devre dışı olabilir . Bios'a girip ayarla bakınız .

devre dışı olsa bile usb controller enabled ise no problem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Masklow

quote:

Anlıyorum canım seni . İyice bak bakayım ben farklı birşeymi demiştim ! Usb mouse desteğini aktif et dedim . Bios'da bu ayardan 10 15 tane var zaten bulması çok zor olur . O Yüzden sen usb controller bak bakalım o nasıl brşeymiş . Hey ALLAH'ım ya.

• quote:

quote:

quote:

Anlıyorum canım seni . İyice bak bakayım ben farklı birşeymi demiştim ! Usb mouse desteğini aktif et dedim . Bios'da bu ayardan 10 15 tane var zaten bulması çok zor olur . O Yüzden sen usb controller bak bakalım o nasıl brşeymiş . Hey ALLAH'ım ya.

dostum eğer baktıysan usb 2.0 controllerden bahsettim usb support mouse /usb support keyboard olarak var gördüysen eğer(biosta) bilmem anlatabildim mi bunların anlamlarını bilmiyorsan git öğrende gel hadi bi daha yazamyacam buraya konuyu uzatacak değilim konu zaten basit bişey adam kendi kendine bile çözer uğraşsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masklow -- 25 Haziran 2009; 15:22:56 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

dostum eğer baktıysan usb 2.0 controllerden bahsettim usb support mouse /usb support keyboard olarak var gördüysen eğer(biosta) bilmem anlatabildim mi bunların anlamlarını bilmiyorsan git öğrende gel hadi bi daha yazamyacam buraya konuyu uzatacak değilim konu zaten basit bişey adam kendi kendine bile çözer uğraşsa

Arkadaşım, onları açsan USB 2.0 ile ne alaka . Sen usb mouse ve usb keyboard açmadıktan sonra 2.0 açsan ne olur . İyimisin sen ya !

• sen şimdi usb 2.0 controlleri açtığım zaman supportları açmadığın zaman mouse klayve çalışmaz mı diyorsun git dene gör Sana bi daha yazmayacam bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunu anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masklow -- 28 Haziran 2009; 0:08:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.